×

World PDF Dönüştürme Seçeneği Sorunu ve Çözümleri

World PDF Dönüştürme Seçeneği Sorunu ve Çözümleri

World PDF Dönüştürme Seçeneği Sorunu ve Çözümleri

Yazı yazabilmek için insanlar birçok programa ihtiyaç duymaktadır. Bilgisayarlar da yazı yazabilmek için ve biçim sağlayabilmek için yazı yazma hedefi ile bazı hedefler kullanılmaktadır. Bu işlemlere ise sözcük işlem program ile isimlendirilmektedir. Bilgisayarlar için geliştirilmiş olan, aynı zaman da bu sebep için kullanılan birçok firmanın geliştirmiş olduğu sözcük işlem programı bulunmaktadır. Bu programlardan birine ise World adı verilmektedir. World programı Microsoft şirketi tarafından kurulmuş olan bir programdır ve Windows işletim sistemi ile çalışmak da olan programlardan biridir. World programı çok fazla kullanıcısı olan bir programdır. Aynı zaman da bu program dünya çapın da gelişmiş ve kullanılmak da olunan bir program türüdür. World programının kullanılma amacı genel olarak, günlük basın yayınları, kitap ve tezler, gibi kullanım alanlarıdır. World PDF Dönüştürme Seçeneği Sorunu ve Çözümleri;

World PDF Dönüştürme Seçeneği Sorunu ve Çözümleri

World programının bünyesin de çok farklı ve zengin içerikler yer almaktadır. Ayrıca mükemmel bir şekil de bir işlemcisi bulunmaktadır. World programı ile birçok işlem yapılabilmektedir. Uzun belgelere World programı ile kolay ve hızlı bir şekil de hazırlanabilmektedir. World ile yapılabilecek birçok işlem bulunmaktadır. Ayrıca bu işlemleri World otomatik bir şekil de program yapmaktadır. Dipnot bilgileri, sayfa numaraları ve kelime sayıları gibi pek çok kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca kelimeler de yapılmış olan yazım yanlışlarını düzeltmektedir. Yazı metnine resim, çizim grafiği gibi görseller eklenebilmektedir.

Birçok kişi Word belgelerini pdf ye aktarmayı istemektedir. Fakat World programı kişileri bazı sorunlar ile karşılaştırabilmektedir. Bu sorunlardan biri ise pdf dönüştürme sorunu olarak bilinmektedir. World programı bazı zamanlar da Word belgesi dışarı aktarma sorunu olarak ufak bir sorun meydana gelmektedir. Sorun genel olarak“ belge dışarı aktarılırken beklenmeyen bir durumdan dolayı başarısız oldu“ şeklin de olmaktadır. Bu sorun kalıcı bir sorun olmamaktadır. Ayrıca bu sorunun çözümü de bulunmaktadır. Yapılması gereken şeylerden biri ise, World belgesi için dosya bölümüne girerek, o bölümden yazdır bölümüne girmektir. Microsoft pdf olarak yazdır seçeneğinin belirtilemesi gerekilmektedir. Daha sonrasın da ise belgenin kaydedilerek pdf olarak indir seçeneğinin seçilmesi gerekilmektedir. Aynı zaman da üçüncü taraf olan pdf dönüştür de belgenin kaydedilerek pdf olarak indir seçeneğinin seçilmesi gerekilmektedir. Aynı zaman da üçüncü taraf olan pdf dönüştürücülerinin kullanılması tercih edilmesi gerekmektedir.

Word Dosyası Pdf`ye Nasıl Çevrilir?

Yazı yazmak için insanlar genel olarak Word programını kullanmaktadır. Word programı kullanıcılarına birçok kolaylık sağlamaktadır. Bu kolaylıklar, yazılan kelime yanlışlarını düzeltmek, kelime sayacı gibi kolaylıklardır. Dosyalar bazı sistemler için belgeler pdf olarak çevrilmektedir. Dosyaların pdf olarak çevrilebilmesi için yapılması gereken bazı şeyler bulunmaktadır. Ayrıca pdf dosyasına çevirebilmek için bazı programlar bulunmaktadır. Bu programlar ücretsiz veya ücretsiz olabilmektedir. Yapılması gereken adımlar şu şekilde olmaktadır; öncelikle Microsoft Word açılması gerekilmektedir. Microsoft Word belgesini farklı kaydet seçeneğinin seçilmesi gerekilmektedir. Farklı kaydet seçeneğini seçtikten sonra ise menü açılmaktadır. Açılan menü de ise pdf seçeneği bulunmaktadır. Açılan dosya da kaydedilmesi gereken yerler çıkmaktadır. Bu menü ile dosyanın kaydedilmek istenilen yeri yer almaktadır.

Word Pdf Çevirince Bozuluyor

Word belgeleri bazı sistemler de pdf şeklin de istenmektedir. Word dosyaları pdf şeklin de olabilmesi için dönüştürme yapılması gerekmektedir. Bunun için de belge cihaza farklı kaydet şeklin de kaydedildikten sonra pdf şekline çevir seçeneğinden sonra belge pdf şeklin de kaydedilmektedir. Fakat belge pdf şeklin de kaydedildikten sonra yazı kalitesi bozulmaktadır. Bunun nedeni ise yazının kalitesinin değiştiriliyor olmasıdır.

Yorum gönder