×

Yetersiz Disk Alanı Hatası Çözümü

yetersiz disk alanı

Yetersiz Disk Alanı Hatası Çözümü

Bilgisayarda ki verileri saklayıp depolama için ayrılmış olan kapasiteye disk alanı adı verilmektedir. Dosyalar disk alanın da tutulmaktadır. Çok fazla veri barındırabilmek için büyük bir disk seçilmesi gerekilmektedir. Disk alanı bilgisayarın, telefonlarda ki gibi depola hafızası olarak da bilinmektedir. Belirli ücret ödenildiği zaman, kullanıcılara bir kota belirlenmektedir. Bu kota da dosya bulundurulmaya devam edilmektedir. Ayrıca bilgisayarlar da web alanları da bulunmaktadır. Web alanları, kullanıcılarına ayrı iki temel amaç ile hizmet etmektedirler. Bu iki ayrı temelden ilki, kullanıcılar tarafından görülmek istenen dosyaları barındırmaktadır. Bu dosyalar ise, html dosyaları, görsel dosyalar vb. Dosyalardır. İkincileri ise, kullanıcılar tarafından görüntülenmemek de olan dosyalardır. Depolama alanı, çalışır bir hale getirebilmek için şans sunmaktadır.

Disk alanları bazı zamanlar da hata verebilmektedir. Bu hatalar ise, yetersiz disk alanı hatası olarak bilinmektedir. Bilgisayar da d diski kendi kendine dolabilmektedir. Kontrol edildiği zaman, içerisinde ki doluluk oranı doğru orantılı göstermeyebilmektedir. Sistemler zaman içerisin de depolama alanları şişebilmektedir. Bu hataları çözebilmek için bazı adımlar bulunmaktadır. Bu hatalar ise bilgisayar da yer kalmadığı durumlar da bilgisayarın vermiş olduğu uyarılardır. Yetersiz disk alanını çözmek için bazı çözümler bulunmaktadır. En çok tercih edilen yöntemlerden birisi, verileri sıkıştırmaktır. Böylelikle veriler daha az yer kaplamaktadır ve tasarruf edilmektedir. Bir diğer çözüm yolu ise, bilgisayara bağlı olmak da olan depolama cihazına ek bir hariç hard disk cihazı bağlayarak, bağlanan bu disk depolama alanı olarak kullanılabilmektedir.

yetersiz disk alanı

Yetersiz Disk Alanı Nasıl Boşaltılır?

Bilgisayar kullanmak da olan kişilerin, en fazla karşılaştıkları durumlardan biri ise yeterli disk alanı yok uyarısı olarak bilinmektedir. Bilgisayarlar da işletim sisteminin yüklü olmak da olan depolama aygıtın da boş alan kalmaması sonucun da verilmek de olunan bir uyarıdır. Bu uyarı yani hata için çözüm yolu bulunmaktadır. Bu çözüm yolu ise, bilgisayarın ayarlar kısmından görev çubuğuna girerek disk temizleme yazılmalıdır. Disk temizleme seçeneği seçildikten sonra ise, temizlenmesi gereken sürücü alana taşınmalıdır. Onayladıktan sonra disk alanı boşaltma işlemi tamamlanmış olmaktadır.

Obs Yetersiz Disk Alanı Nedir?

Kullanıcıların çok fazla karşılaştıkları sorunlardan biri ise, bilgisayar da yeterli alan yok hatası olarak bilinmektedir. Bu hata yeterli disk yok olarak uyarı vermektedir. Disk alanı ise, verileri saklamak için bir depolama alanıdır. Disk alanın da yeterli alan kalmaması durumun da bazı belgeler ve dosyalar alana kaydedilmemektedir. Böylelikle de dosya ve belge kaybı yaşanmaktadır. Disk alanı açabilmek için, disk temizleme aracı ile depolama alanı açılması gerekilmektedir. Bunun için de c sürücüsüne gidilerek sağ buton ile özellikler açılmalıdır. Açılan pencereler ile, gereksiz olan dosyaları olan dosyaları bilgisayardan temizlenebilmektedir.

Yorum gönder