×

Ardahan Ulusal Kültürü Ve Bal Festivali

Ardahan Ulusal Kültürü Ve Bal Festivali

Ardahan Ulusal Kültürü Ve Bal Festivali

Birçok insanın katıldığı bu geleneksel hale gelmiş festivalde renkli anlar yaşanması mümkün olmaktadır. Buraya katılan konukların genel olarak çok eğlendiği ve iyi vakit geçirdiği gözlemlenmiş olup bu festivalle beraber şehrin kültürel özellikleri daha da yakından tanınmıştır. Odak noktasında bal gıdasını bulunduran bu festivalde pek çok insan yer almakta ve bazıları da satış gerçekleştirmektedir. Pek çok standın yer aldığı bu festivalde aynı zamanda farklı etkinliklerin yer aldığını da söylemek mümkündür. Bu anlamda bakıldığında birçok kültürel unsurun yer aldığı bu festivalde şehre ait önemli yapılar da ortaya konmaktadır. Pek çok siyasi alanda yer alan insanın bulunduğu bu festivalde bölgenin önemli  isimleri birçok konuşma yaparak konuklara seslenmektedir. Bal açısından önemli bir bölge olan bu şehrimiz bu yöndeki unvanını daha da pekiştirmek amacıyla bu tarz bir faaliyete önem vermiştir. Bölgeye ait olan bu gıdayı ön plana çıkarmak ve bunun kullanımına teşvik etmek açısından önem arz eden bu festival gelenlere hoş zaman geçirtmektedir. Bal üretimi konusunda önemli bir şehir olan bu kent düzenlemiş olduğu festivalle beraber bu gıdanın tüketilmesini teşvik etmiştir. Yerli üretime yönlendirme açısından önem arz eden bu festival sayesinde pek çok insan bu gıdayı dışarıdan alma konusunda karar değiştirmiştir. Bu anlamda bölgenin yöresel lezzetinin tanınmasına fırsat veren bu etkinlik sayesinde şehrin ekonomik açıdan kalkınması da canlılık kazanmıştır. Ardahan Ulusal Kültürü Ve Bal Festivali;

Ardahan Ulusal Kültürü Ve Bal Festivali

Burada yer alan stantlarda bahsedilen gıdayla alakalı pek çok bilgi verilmiştir ve insanların yedikleri hakkında bilgi edinmesi amaçlanmıştır. Daha çok doğal besinlere yönlendirme açısından önemli olan bu festival aynı zamanda insan sağlığının değerinin anlaşılması açısından da oldukça önemlidir. Çünkü tüketilen besinlerin doğal olması insan sağlığına yarar sağlamakta ve bazı hastalıkların önüne geçmektedir. Bu anlamda bölgede üretilen besinlerin stantlarda gelen konuklara anlatılması oldukça önemli bir konu olup sağlık açısından da gereklidir. Bilinçli bir tüketici olmak için farkındalık yaratan bu festival aynı zamanda  kültürel açıdan ortak bir buluşmaya imza atmaktadır. Gelenlerin iyi vakit geçirdiği bu festival sayesinde insanların iş hayatından ve ev yaşamından bir süre uzakta kalıp eğlencenin tadını çıkarmaları sağlanmıştır. Senelerdir düzenlenen bu festival sayesinde insanlar birbiriyle kaynaşmış ve birbirini hiç tanımayan insanların bile beraber iyi vakit geçirmesi sağlanmıştır. Bu anlamda yalnızca bu şehirde yaşayan insanların değil dışarıdan gelenlerin de kabul görüldüğü bu festivalde dayanışmanın zirveye ulaştığına şahit olunmuştur.

Bu tarz festivaller insanların birbiriyle kaynaşmasını sağlaması yanında bazı önemli ayrıntıların da üzerinde durulması açısından önem arz etmektedir. Bölgelere özgü olan değerlerin ve üretimlerin insanlara sunulması bu anlamda bu yerin birçok anlamda var olan önemine dikkat çekecektir. Bu yüzden bu tarz faaliyetler insanların hoş vakit geçirmesinin yanında bölgenin kalkınması ve bölge halkının bilinçlenmesi açısından da oldukça gerekli görülmüştür. Pek çok siyasi insanın da bu tarz etkinliklere katılması festivallere verilen önemin bazı gösterim şekilleri arasında yer almaktadır. Aynı zamanda burada gerçekleşen üretimin insanlara sunulması ve bu alanda bazı insanların ödüllere layık gösterilmesi bazı insanların yerel üretim konusunda ihtiyaç duyduğu tavsiyeleri edinmesi açısından önemlidir.

Eğlencenin ve bilinçlenmenin beraber yer aldığı bu festivalde pek çok farklı etkinlik düzenlenmiştir. Bu etkinlikler arasında birçok halk oyunu yer almaktadır. Bölgeye özgü olan folklor oyunlarının yanında pek çok dans ve müzik gösterilerinin yer alması misafirlere kültürel tarzda geçen bir bayram yaşatmaktadır. Oldukça coşkulu geçen bu etkinlikle beraber insanlar birlikte iyi vakit geçirmekte ve senenin yorgunluğunu atmaya çalışmaktadır. Bu anlamda oldukça önem arz eden bu festival birçok siyasi nitelikte kişinin katılımıyla gerçekleşmiştir. Genel anlamda bölgede üretilen balın önemini ve bu besin hakkındaki önemli bilgileri anlatmaya çalışan bu festivalde bölgenin üretim açısından bir farkındalık yaratılması amaçlanmıştır. Bölge halkının genel olarak bu besinin tüketilmesi konusunda bilinçlendirilmesi ve bununla beraber ekonomiye fayda sağlanması istenmiştir. Bal konusunda iyi işler başarmış olan insanlara bazı ödüller takdim edilmiş ve onlara tebrikler sunulmuştur. Bu anlamda üretimi iyi bir şekilde ortaya çıkaranların emeğine saygı gösterilmiş ve onların gururlandırılması sağlanmıştır.

Yorum gönder