×

Ayder Kardan Adam Şenliği

Ayder Kardan Adam Şenliği 

Ayder Kardan Adam Şenliği

Ayder Kardan Adam Şenliği Ayder 14 yüzyılda bulunmuş ve Halalılar tarafından yerleşime açılmıştır. Günümüzde Rize’ye bağlı ladin ve kayın ormanların sahip çok güzel bir yayladır.Şelale ve Karadeniz evleri ile ünlü olan Ayder Yaylası birçok festivale kucak açmaktadır. 2020 yılında düzenlenecek Ayder kardan adam festivali büyük bir beklentiyle bekleniyor. Festival boyunca dj performansları, konserler ve birçok fırsat sizleri bekliyor.

Ayder yaylası sadece Kardan Adam Şenliğiyle ünlü bir yayla değildir. Karadeniz’in en güzel manzarası Ayder, kışın oldukça güzel olabiliyor. Yollarda ilerlerken bulutların size yön göstermesi ladin ve kayın ormanlarının beyazlar kaplı olması sizleri aşık edebilir. Kaçkar Dağları’nı ziyaret etmek isteyenler dağlara ulaşmak için Ayder yaylasını kullanıyor. Ayder kurum ve kuruluşu sayesinde her yıl unutulmaz festivaller düzenlenebiliyor. Ayder festivaline kışın katılmak isterseniz karın en güzel yerini görebilirsiniz.

Ayder Kardan Adam Şenliği 

Ayder’e Gelen Sanatçılarla Müzik Şöleni

Ayder Kardan Adam Festivali belirli bir yürüyüş yapılarak açılacak. Buz gibi havada görebileceğiniz en güzel manzara muhakkak içinizi ısıtacaktır. Ayder festivali başlamadan en ünlü sanatçılar müziklerini okumaya başlayacaktır. Ayder halkı kemençe ve horonlarıyla gösterilerini yaparken yerli turistin ilgisini çekebilecek oyunlar yapılabiliyor. Horonlar sayesinde ısınıp ve eğlenebiliyorsunuz.

Ayder Kardan Adam Şenliği Etkinlikleri

Yerli ve yabancı misafirlerin ziyaretiyle Ayder, çeşitli ürünlerin üretimine başlamıştır. Kış döneminde gidildiğinde karlarla kaplı alanlarla da yüzlerce insanla kar topu savaşı yapabiliyorsunuz. Buz tutmuş yerlerden kayak malzemeleri ile mükemmel bir kayak hazzı yakalayabilirsiniz. Daha sonra orijinal Karadeniz çayını yudumlama imkanınız var. Çok az ileride olan Fırtına Vadisi’ne gidip doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

Ayder’de düzenlenen etkinlikler de yumurta taşıma, halat çekme, çuvalla koşu, hedikle yürüme, kara hızarla odun kesme, balonla dans ve birçok etkinlikle eğlenceye doyacaksınız. İsmini aldığı kardan adam yapmadan ayrılmak çok üzücü olur. Ayder’in sağladığı bir başka imkanda boş bir arazide kardan adam yarışması düzenleniyor.

Ayder’in Yemekleri

Ayder’de yapılan Karadeniz yemeklerine doyamayacaksınız. Ciğerleriniz bayram ederken kahvaltıda mıhlama ve mısır ekmeği tüketebileceksiniz. Daha sonra et yemekleri, laz böreği, lahana sarması, hamsi yemeklerini tüketebiliyorsunuz.

Yorum gönder