×

Boryeoung Çamur Festivali: Güney Kore

Boryeoung Çamur Festivali

Boryeoung Çamur Festivali: Güney Kore

Boryeoung Çamur Festivali Pek çok ülkeden gelen turizm açısından önemli kitlelere sahip bir Festivaldir. Boryeong şehrinde düzenlenen bu festivalde her sene temmuz ayının 3. ve ikinci haftasında olur. Farklı yerlerinde toplanmış olan çamurlar sahile getirilerek bir alanda bulundurulur. Yeteri kadar çamur gelmesinin ardından sahilde kurulmuş olan kolonların ve sahnelerin ardından festival alanı meydana gelir.

Boryeoung Çamur Festivali

Festivalin Tarihi

Dünya da önemli bir kitleye sahip olan bu festival birçok insanın yakından ilgisini çekmektedir. Yakın geçmiş tarihine sahip olan bu Festival aslında çok eski zamanlara kadar dayanmaz. Kısa süre içerisinde birçok kitleye hitap eden bu çamur ilk olarak 1998 senesinde düzenlenmiş Festivali de kendini tanıtmıştır.

Festivale katılan insanlar eğlenceli vakit geçirmelerini yanı sıra bir çok mineral bakımından zengin olan çamurun Kozmetik ürünlerinin faydalarını öğrenme şansı yakalamışlardır. Ekonomisine büyük katkı sağlamak ve ortaya çıkan bir Festivali düzenlenmeye başladığı zamandan bu yana tüm beklentileri kendi çapında karşılamıştır. Birçok insanı ağırlayarak kozmetik ürünleri ve şehri tanıtma imkânı sunmuştur. Aynı zamanda dünyaya kendisini tanıtmaya başarmış bir çamurdur.

Festivalde Neler Yapılır?

Festivalde yarışmalar canlı müzik eşliğinde renkli görüntüler ve aktiviteler bir hafta boyunca devam eder. Açılış ve kapanış kutlamaları her yıl belediye başkanının katılımı ile beraber ve yapmış olduğu konuşma ile startı verilir. Start konuşmasının havai fişek gösterileri ile devam etmesi ile dansçıların dansları ile devam eder. Çoğunluk olarak enstrümantal konserler yer bulurken birçok çamura bulanmış olan dansçıları da görmek mümkün olabilir. Kapanışı ise dans gösterileri ile birlikte konserlerde yapılır. Akşamları keyifli vakit geçirmek isteyen insanların için dans gösterileri ve konserler mevcuttur.

 Training Tunnel

Festivale katılan insanları karşılama töreni niteliğinde olan bir etkinlik sayılabilir. Kapı girişlerinde oluşturulan bir tünel vardır. Festivali’ne girmek isteyen katılımcılar tünelden geçerek üzerlerine yağan çamurlarla eğlenceleri adım atmış olurlar.

Conquering Mud Peak

Bu etkinlik 3 metre derinliğinde yaklaşık olarak bir Havuzun içerisinde toplanmış olan insanların bol miktarda çamur ile kayganlaştırılırmış olan bu yerde keyifli bir yarışma vardır. Amacı ise Havuzun duvarlarından kaygan kısımlarından kaymamayı becererek yukarı doğru tırmanmayı sağlamaktır. Havuz kenarında konmuş olan bayraklardan alan kişi kazanır.

Mudpool Sliding

Genel olarak su parklarında görebileceğiniz eğlenceli bir etkinliktir. Çamurların toplanmış olduğu sahilde çamurlu kısımları ile beraber ziyaretçileri karşılar kaydırakların bulunan bu yerde çamur eşliğinde kayan insanlar kendilerini çamur havuzunda görürler. Kaydıraklardan kayan insanlar çamur sayesinde vücutlarının şifalı bir şekilde masaj yapmış sayılırlar.

Ringing Bell Fastest and Mud

Denge ve hız yarışı olan bir yarışmadır. Kaygan çamurlu zeminde var olan engelleri aşmayı başarıp bitiş çizgisine ilk olarak ulaşmayı beceren kişi burada olan çanı ilk çalan kişi olmayı amaçlar.

Colored Mud Zone

Çamurun oldukça zevkli bir kısmıdır renklendirilmiş olan çamurda katılımcılar vücutlarını boyama işlemi gerçekleştirirler meydana çıkan görüntülü eğlenceli ve manzara bakımından ilginçtir yağmurlarla Orada bulunan masörler e vücutlarına masaj eşliğinde boy attırma işlemini gerçekleştirebilirler bu zamanı kalıcı hale getirmek için test kısmında fotoğrafçılara kendi fotoğraflarını çektire bilirler

Making Mud Soap

Sabun yapımı konusunda ilgi duyan insanların özellikle çocuklar için dizayn edilmiş olan bir etkinliktir. Doğal çamurlu tozları kullanarak ve çeşitli aramalar eşliğinde sabunumu kendi yapabilir. Ayrıca istediğiniz şekle veya renge yapabilirsiniz.

Mudflat Skiing

Temmuz zamanında bu festivale katılım sağlayan insanların sahilde kayak takımları ile beraber görmeniz olası bir durumdur. Çünkü çamur Festivali şifalı kısmı ile beraber değil ayrıca başka türlü etkinliklerle ve her türlü yapılabilecek olan çamurlu zemine göre uyarlaması ile de ünlü sayılır. İsterseniz çamur zemininde oldukça kiple kayak yapabilirsiniz.

Yorum gönder