×

Coachella Festivali

Coachella Festivali

Coachella Festivali

Her yanı nisan ayında kutlanan Coachella Festivali Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen bir festivaldir. Festivali Türkiye’den çok ünlü isimler dahil olur. Televizyon dünyasının ve magazin dünyasının gözde isimleri bu festivale gider. Birbirinden ünlü isimler akın ettiği bu festivalde Türkiye’nin ileri gelen ünlüleri de gidiyor.  California eyaletinde her yıl düzenlenen Festival müzikseverleri her zaman kendine bağlamaya devam ediyor.

Coachella Festivali

Coachella Festivali Nedir?

Müzikseverlerin festivale yoğun ilgisi geleneksel bir hal aldı. 1999 yılından itibaren 2020’ye kadar devam eden bir festival olarak karşımıza çıkıyor. 2020’de virüs nedeniyle Festival ertelendi. Cuma gününden başlayarak toplam 6 gün süren bu festivalde Amerika Birleşik Devleti’nin en önemli insanları ve en iyi müzik grupları sahne alıyor. Bilinen festivallerinden biri olarak bu festivali 214 milyon dolar elde etmiştir. Bununla beraber birçok ünlünün ev sahipliği yaptığı yerden birbirinden güzel sergilerde sanatçılar sahne alıyor. Sıra dışı etkinlikler sıra dışı çadır oyunları ve diğer aktiviteleri ile her zaman gidilen bir yer olarak karşımıza çıkar.

Festival organizatörleri çadır ve kamp yapılmasına izin veriyor. Bununla beraber Festivali’ne katılımcılar her zaman rahatlığı düşünerek seyyar kafeler seyyar tuvaletler seyyar lokantalar bulunduruyorlar. Önemli bir sorun olarak yiyecek ve içecek Coachella Festivalinde önemli gelenekselleşmiş ürünleri baz alır. Festivalde peynirli patatesli kızartmalar dondurmalar gibi önemli yemekler Coachella Festivali’ne olmazsa olmaz yemeklerinden biridir. Ülkemizden Murat Boz, Hadise gibi sanatçılar de Bu festivale akın etmişlerdir. Coachella’nın gelenekselleşmiş kıyafetler vardır.

Bastonlar, uzun gömlekler, mayolar, bikiniler gibi Coachella Festival’in olmazsa olmazlarıdır. Festival, California eyaletinde düzenlenen en büyük oluşumlardandır. Dünyaca tanınan isimlerin 13- 22 Nisan tarihleri arasında buraya gelerek 6 gün boyunca doyasıya dans ederler. Değişik kıyafetlerin ve rengarenk taşların oluşturduğu toplulukla konserlerle beraber eğlencenin doruğuna ulaşır. Heykeller sanat alanından sergiler gibi birçok organizasyona ev sahipliği yapan bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin en fazla ciroya sahip olan Festival olarak karşımıza çıkar. Dünyaca ünlü olan bu Festival birçok dünyaca ünlü olan sanatçıları toplar. Sıcaklara rağmen açık havanın da verdiği etki ile beraber binlerce kişi Yaz aylarının tadını çıkarmak için bu Festivale akın ediyor. 1999’da 37000 kişi festivale gelirken 2017’de 250000 kişi bu festivale katıldı. Lady Gaga Beyonce gibi isimler bu festivale akın ederler. Bolca simli ve taşlı kıyafetlerle gelen insanlar tarafından gelenekselleşmiş kıyafetler vardır. İlginç makyajlar yaparak olabildikleri en güzel ve en değişik insanlar olmaya çalışırlar.

Yorum gönder