×

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça, badem üretiminde ve turizmde önemli bir bölgedir. Türkiye’nin badem üretiminin %11’ini Datça bölgesi karşılamaktadır. Ayrıca verimli hasat yönünden dünya çapında büyük bir ün kazanabiliyor.

Datça bölgesinde bilinen 90 çeşit badem üretilmiştir. Badem üretiminden ziyade Datça, susuz tarım yapan sayılı bölgelerden birisidir. Datça’nın etrafında bulunan ormanlıklar her ocak, mart aylarında çok güzel çiçekler açabiliyor. Datça Badem Çiçeği ismi de bu aylardan sonra gelmiştir. Datça, 2017 yılından beri birçok turisti eşsiz manzaralarına çekmeyi başarabiliyor.

Datça Badem Çiçeği Festivali

Datça Badem Çiçeği Festivali’nde Neler Var?

Festival 2020 yılı için 7 şubat tarihinde düzenlendi. 2020 yılında 3 kez düzenlenecek festivale katılımın büyük olacağı düşünülüyor. Festival birçok insanın katıldığı korteji yürüyüşle başlayacak. Bodrum’un usta bando ekibi kortej yürüyüşünde eşlik edecek.

Datça festivali Palamutbükü ve Hızırşah alanlarında düzenlecenek. Ayrıca festivalde el yapımı ürünler, eşya tezgahları, Datça bademi, Datça Bademi’nden yapılan ürünler ve yerel yemeklerin sergileniyor. Festival genelinde çocukların ve yetişkinlerin vakit geçirebileceği alanlar mevcut olacak. Datça Badem Çiçeği Festivali’nde dans gösterileri olduğu gibi doğa yürüyüşleri, sahne performansları ve gezi turları düzenlenecek. Kış günlerinin geride kalmasıyla bahar ayları Datça’yı büyük bir şölenle karşılıyor. Datça’ya gitmek için en uygun zaman çiçeklerin açtığı dönemdir.

Datça Badem Çiçeği Festivali Hakkında

Datça Badem Çiçeği Festivali bahar aylarında birçok ülkeyi ağırlamayı başarabiliyor. Datça festivali birçok ülke vatandaşını ve yerli halkı ağırlamayı başarıyor. Datça, yöresel lezzetlerini insanlara sunmaktan büyük keyif alıyor. Datça Badem Çiçeği Festivali kapsamında:

  1. Reşadiye Etkinlik Bölgesi Keşkek
  2. Palamutbükü
  3. Hızırşah Etkinlik Bölgesi
  4. Ot yemekleri ve ipek böcekçiliği
  5. Eski Datça Etkinlik Bölgesi Sanat ve Edebiyat

Genellikle bu etkinler üzerinden düzenlenecektir. Datça Badem Çiçeği Festivali’nde kültür ve sanat geleneklerini sonuna kadar göreceksiniz. Bu nedenle üç gün boyunca eşsiz bir güzellikle karşılaşacaksınız. Festivalde yer alacak etkinlikler:

  1. Badem Çiçekleri
  2. Doğa Turları ve Doğa Yürüyüşleri
  3. El İşi Ürünler
  4. Yiyecek Stantları
  5. Badem Ürünleri
  6. Yerel besin ürünler
  7. Çocuk etkinlikleri
  8. Çiftçi yarışmaları ve etkinlikleri
  9. Sergiler
  10. Datça Mutfağı
  11. Ot Yemekleri
  12. Datça Keşkeği
  13. Fotoğraf Turları ve Fotoğraf Yarışması
  14. Konserler
  15. Atölye Çalışmaları
  16. Yerel Müzikler ve Halk Oyunları
  17. Söyleşiler ve Paneller

Datça’yı tam anlamıyla gezmeden ve fotoğraflamadan uzaklaşmayın. Datça halkı çok samimi ve dost canlısı insanlardır.

Yorum gönder