×

Dünyanın En İlginç Festivallerini

Dünyanın en ilginç festivallerini

Dünyanın En İlginç Festivallerini

Dünyanın en ilginç festivallerini öğrenmeye hazır mısınız? Her şehir ve kentin kendine özgü kültürleri, gelenekselleşmiş içecekleri yemekleri dışında kendine bağlayan bazı festivallere de olur. Kültürlerine özlü festivaller her zaman ilginç bir şekil alabilir. Bazen ölüleri almak için bazen de müzik ziyafeti çekmek açısından birçok festival dünya çapında kendi ismini duyurmayı başarmıştır. Dünya çapında olması nedeniyle artık merak duygusu uyandıran ve gelenekselleşen bir olguya sebep olmuştur. Bu şekilde dünyanın dört bir yerinden gelen insanlar eğlenmek için ya da farklı kültürlerde arkadaşlar edinmek için buraya gelirler.

Dünyanın en güzel festivallerinin başında yer alan Peru’daki Takanakuy Festivali içinizi kıpır kıpır edecek şenliklerin başıma gelir. Yaz aylarının gelişi ile beraber teslim haline göz atmak isterseniz işte dünyanın en güzel ve en ünlü festivalleri.

Dünyanın en ilginç festivallerini

Takanakuy Festivali

Dünyanın en güzel ve en ilginç festivalleri arasında Peru’da yer alan bir şenliğe gidelim. Her yıl yeni gelenekselleşmiş festivalleri öğreniyoruz. Fakat Peru’da yer alan bu Festival aralarındaki en ilginç festivallerden biri dövüş Festivali olarak ünlenen Takanakuy Festivali yıl boyunca insanların enerji atabilmeleri için bekledikleri bir cümbüştür. İnsanlar birbirleri arasında yaşadıkları anlaşmazlıkların sorunları, çözemedikleri problemleri fazlasıyla biriktirir ve yılda bir kez insanlar kanlı bir şekilde dönüş yapmak için bu festivale gelir. Bunlar içinde Festival gün dövüşmek istemeyen sanatçıların stadyumda oturdukları ve stadyumda oturan insanların da ortaya bir anda atılıp dövüş yapabilmeleri gibi olanakları ile dünyanın en ilginç festivaller arasına girer. Peru’da yer alan bu şenlik Türkiye’den vizesiz bir şekilde edilebilme imkanı sağlıyor. Bu sayede vizeyi dert etmeyeceğiniz ülkeler arasında yer alan Peru gitmek için bir sebep daha bulmuş oluyoruz. Peru’da yaşayan insanlar tarafından çok sevildiği çeken bu festival dolayısıyla insanlar birbirlerinden intikam almak için bu festivali bekliyor ve kanlı bir şekilde dövüş yapıyorlar.

Domates Festivali

İspanya’da yer alan domates Festivali 1944 senesinden itibaren her yıl düzenli aralıklarla yapılır. İspanya’da nasıl hayal nereden çıktığı belli olmayan bir şekilde domates festivali gerçekleşir. En ilginç festivallerden biri renk cümbüşünün ve insanların yarı çıplak bir şekilde kavga etmesin sonucu olarak dünyanın gözde festivallerinden biridir. Bununla beraber eğlenceli pek çok anıya ev sahipliği yapar. Festival haftası konserler ya da sanatsal faaliyetler gerçekleşir. Bununla beraber İspanya’nın şehrinin başından itibaren geçitten düzenlediği festival olarak karşımıza çıkar.

Kanamara Matsuri Festivali

Kanamara Matsuri Festivali Japonya’da yer alan bu Festival 1601 senelerden itibariyle Japonya’da yer alan bir Festival olarak karşımıza çıkar. Aynı zamanda 31 mart -1 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen bu festival en absürt festivallerinden biridir. Bu festivalde cinsel içerikli bir Festival olması dolayısıyla dünyada fazlasıyla ilgi çeker. İnsan bir şekilde heykeller yaparak ya da sanatsal geçitler düzenleyerek oluşturulan bu festivalde şehirde doğurganlığı kutlayan insanların eğlencelerine şahit olabilirsiniz.

Şu anda bu Festival AIDS hastalığına dikkat çekmek amacıyla yapılan bir Festival haline gelmiştir. Bununla beraber festivalde kazanılan bütün bütçeler AIDS hastalığı dolayısıyla hastaneye yatırılır ve paraların hepsi hastanelere gider.

Ölüler Günü

Ölüler günü Festivali Meksika bu festivalinde Latin Amerika boyunca ölülerin anıldığını söylemek mümkündür. Meksika’da 1 2 Kasım arasında kutlanan bu ölüleri festivalin dünyanın en ilginç Festivali’nden biridir Latin Amerika kendi ölülerini kutlamak için ve anmak için bu Festivali yaptığını bilinir. Azizleri kutlama yapmak için geleneksel kıyafetler giyilir ve evlerin bahçelerinde ölülerin isimleri ve anılarının olduğu bahçeler düzenlenir. Ruhun geldiği söylenir ve onlarla iletişim kurulabildiğine İnanılır.

Yağlı Salı Festivali

Fransa’da Yağlı Salı ismi ile bilinen bir Festival dünyanın en ilginç festivallerinden biridir. Fransa’da dine göre büyük perhiz diye isim konulan ve bir aydan fazla oruç tutulması dolayısıyla Salı yani 2 Şubat ile 9 Şubat arasındaki bir günü insanlar istedikleri yemekleri yemek için Festival düzenlerler. Bu festivalde Fransa’da ortaya çıkmış bir festivalleri ve adını da Yağlı Salı olarak almıştır.

Rio Karnavalı

Rio Karnavalı Brezilya ölmeden önce yapılacak listenize Brezilya gitmek için bir neden olarak karşımıza çıkar. Festival en büyük festivallerden bitidir. Burada yer alan atmosfer insanların ve şık kıyafetlerle beraber oturmaları kalkmaları dans etmeleri saat konusu olur. Bununla beraber mutlaka gitmeden önce 6 ay 7 ay öncesine kadar ulaşım ya da konaklama gibi imkânlarınızı karşılaması gerekmektedir. Aksi takdirde bu büyük karnavala yer bulamayabilirsiniz. Festival denince akla Rio de Janerio gelir.

Holifest

Hindistan’da renk cümbüşü olan Holifest Karnavalı’nda insanlar birbirlerine boya küpleri atarak festivaller kutlarlar. Beyaz giyinerek birbirlerine renkler atarak Hint müzikleri eşliğinde dans ederler.

Peynir Yuvarlama Festivali

İngiltere’de yer alan Peynir Yuvarlama Festivali İngiltere’de 200 yıllık bir gelenek haline gelmiştir. Dünyada en ilginç festivaller den biri olarak bu Festival bir tepede gerçekleşir ve peynir yakalama festivali şeklinde olur. Her yıl 25 Mayıs’ta uzun bir tepenin ardından peynir gönderilir ve insanlar peynir yakalamaya çalışır. Bu eğlenceli Festivali dünyanın her yerinden izlemeye ve seyretmek için de gelirler. Ödül ise 4 kiloluk peynirdir.

Boğa Festivali

Oldukça değişik olan festivallere bir yenisini daha söylemek gerekirse İspanya’dan Boğa festivalini söyleyebiliriz. 6- 14 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen boğa festivali insanların arasına kızgın boğaların gönderilmesi ile oluyor. Dünyanın en acılı ve en ilginç festivallerinden biri olarak karşımıza çıkan boğa festivali farklı eğlencelere de ev sahipliği yapıyor.

Boryeong Çamur Festivali

Güney Kore’de yer alan Boryeong Çamur Festivali 1998 senesinden itibaren düzenlenir Güney Kore’de çamur ile insanlar birbirlerine değişik malzemeler atarak mineral bakımından çamurun sağlıklarını iliklerine kadar yaşıyorlar. Güney Kore’nin simgelerinden biri haline gelen bu festivalide konserler ve çeşitli şenlikler eşliğinde çamurlu havuzlara girip insanlar streslerini atar.

Albuquerque Uluslararası Balon Festivali

Amerika Birleşik Devletleri’nde yer alan uluslararası balon Festivali olan Albuquerque , Dünya çapında insanların gelmesine ev sahipliği yapan sıcak hava balonu Festivalidir. Amerikan New Mexico kentinde yer alan bu Festival 9 gün sürer ve birçok balon gökyüzünde harikalar yaratarak süzülür.

Songkran Water

Tayland’da yer alan Songkran Water Festivali en sıcak zamanlarda kutlanan bir Festival olarak karşımıza çıkar. Bununla beraber su tabancaları ya da kovalarlar. İnsanlar birbirlerine su atarlar dünyanın en ilgi çeken ve en eğlenceli festivallerinden biri olarak insanlar birbirlerine su sıkarak yeni yılın gelmesini kutlarlar.

Oktoberfest Festivalin

Almanya’da yer alan Oktoberfest festivalin Ekim ayının ilk haftasına kadar ekim ayından itibaren kutlanan bir festivalidir. Almanya’nın en ünlü festivallerinden biri olarak karşımıza çıkan bu Festival bir bira festivalidir. Dünyanın dört bir yanından gelen insanlar burada ilginç biraları tatma deneyimi kazanır.

Pingxi Lantern

Tayvan kentinde yer alan Pingxi Lantern  festivali gökyüzü fenerlerinde tanıklık etmek için gidebileceğiniz önemli festivallerden biridir. Bu Festival şehrin kötülüğünü hastalıklarını balonlardan gideceğine inandıkları için balonları uçuruyorlar. Dilek balonlarını istedikleri bir amaç doğrultusunda uçuran bu insanlar Tayland’ı her yıl kutlama yapıyor. Amerika Birleşik Devletleri’nde de tıpkı Tayland olduğu gibi Resi Festivali adı altında kutlama yapılıyor.

Yorum gönder