×

Gerze Kültür Ve Sanat Festivali

Gerze Kültür Ve Sanat Festivali

Gerze Kültür Ve Sanat Festivali

Gerze Kültür Ve Sanat Festivali Her sene düzenlenen bu festival artık geleneksel bir boyuta ulaşmayı başarmış olup bölgenin önemli bir kültür değeri haline gelmiştir. Sinop şehrine ait önemli bir kültür değeri olan bu etkinlik pek çok insanın katılımıyla beraber daha da ünlenmeye başlamıştır. Her sene isminden bahsettirme imkanı elde eden bu festival sayesinde pek çok insan kaynaşma fırsatı bulmaktadır. Bu anlamda bölge halkının ortaya koyduğu gösterilerle beraber birbiriyle hoş vakit geçirmesi sağlanmış olur. Bu festivalde sıradan olan festivallerden daha farklı özellikler görmek ihtimal dahilindedir. Çünkü bu festivallerde müziğin ve dansın yanı sıra çeşitli yarışmalar düzenlenmektedir. Yarışmaların yanında birçok oyunun oynandığı bu festivalde aynı zamanda bölgeye ait birçok unsura şahit olmak mümkündür. Birçok stant ve serginin yer aldığı bu festivalde aklınıza gelebilecek birçok konuda ortaya çıkmış ürünlere rastlamanız mümkündür. Bu festivalde ayrıca pek çok el sanatı gelenlere buluşturulmuştur ve özellikle Sinop şehrine ait dokularla bezenmiş el işleri konukların huzuruna serilmiştir. Pek çok doğa fotoğrafının da yer aldığı fotoğraf sergileri bu festivalde boy göstermiştir. Aynı zamanda bu fotoğrafların arasında Sinop’un doğal ve yapay güzelliklerine rastlamak olağandır.

Gerze Kültür Ve Sanat Festivali

Sinop şehrine ait doğal ve kültürel değerler pek çok üründe kendisine yer edinmiştir ve şehrin sahip olduğu değerli özellikler oraya gelen insanlarla buluşturulmuştur. Halk oyunlarının oynandığı bu festivalde daha çok bölgenin tarihi dokusu ortaya çıkarılmış ve kültürel özellikleri ön planda tutulmuştur. Bu festival zaten Sinop şehrinin kültürüyle yakından ilgilidir ve bu şehrin sahip olduğu kültürel nitelikler çevresinde insanların kaynaşmasını hedeflemektedir. Buraya gelen bölge halkı diğer günlerde yaşadığı iş sıkıntıları ve ev hayatından biraz da olsa uzaklaşma fırsatını elde etmiştir. Buraya gelip enerji depolayan ve senenin yorgunluğunu atan Sinop halkı aynı zamanda burada yaşayan insanların birbiriyle daha iyi kaynaşmasını sağlamaktadır. Bu açıdan önemli etkiler sunan bu festival gelen insanların birbirini tanımasa bile hoşgörüyle vakit geçirmelerini sağlamaktadır. Bu yüzden sosyal açıdan çok önemli olan bu festival diğer festivaller gibi insanların birbiriyle olan iletişimini kuvvetlendirmektedir.

Bu tarz alanlarda yer alan oyunlar ve sunulan gösteriler özellikle yetişkin ve orta yaşlı insanların iyi vakit geçirmesi açısından oldukça önem teşkil eder. İş hayatının yarattığı sıkıntılar ve bunun yanında evde geçirilen zaman insanı psikolojik anlamda yormaktadır. Bu yüzden belirli aralıklarla düzenlenen bu festival sayesinde bölge halkının gündelik işlerden sıyrılıp psikolojik açıdan rahatlaması sağlanmıştır. İnsanlar bu festivale katılıp iyi vakit geçirmekte ve eğlenip hayatın sıkıntılarını kısa bir süre de olsa unutmaktadır. Bu yüzden oldukça önemli olan bu festival katılımcı olanların yaşı fark etmeksizin onları çeşitli eğlencelerin içine çekmeyi başarmaktadır. Birçok farklı etkinliği bünyesinde taşıyan bu festival sayesinde insanlar bu ilçenin de sahip olduğu birtakım özellikleri daha yakından görme fırsatı edinmiştir. Aynı zamanda Sinop ilinin güzelliğini ve değerini ortaya koyan bu festival pek çok haber sitesinde adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır. Bu festivalde genel anlamda birçok serginin var olduğu görülmüştür. El işinin yer aldığı bu sergilerde aynı zamanda çeşitli resimler gelenlerle buluşturulmuştur. Özellikle bölgeye özgü yemeklerin de çok fazla yer aldığı bu festivalde birçok yemek standına rastlamak mümkündür. Bu anlamda yöresel lezzetlerin de tadıldığı bu festivalde farklı mutfaklardan izlere rastlamak da mümkün olmaktadır.

Pek çok atölye çalışmasının yer aldığı bu etkinlik kapsamında ayrıca farklı düzenlemeler de mevcut olmuştur. Birçok konserin yer aldığı bu festivalde yalnızca müzik değil dansın da etkisi fazlasıyla hakimdir. Aynı zamanda şiir okuyanların oluşturduğu şiir dinletileri düzenlenmiştir ve gelenlere edebiyat alanında önemli anlar yaşatılmıştır. İnsanların el işini ve günlük hayatında ortaya çıkardıkları eserleri yayınlama açısından da önem arz eden bu festival pek çok açıdan kaynaşmanın bir anahtarı olarak karşımıza çıkmaktadır. Buraya gelen insanlar sene içinde  ortaya çıkardıkları ürünleri değerlendirmekte ve gelen insanlara bunları sunmaktadır. Bazı insanların çok fazla ilgisini çeken ürünler olduğu gibi insanların hobi alanını yansıtan pek çok esere rastlamak mümkündür. Fotoğraf alanında kendini geliştiren insanlar da çektikleri fotoğrafları kendilerine uygun bir sergi alanında bu festivalde yayınlamaktadır.

Yorum gönder