×

Holifest İstanbul

Holifest İstanbul

Holifest İstanbul

Holifest İstanbul 2017 senesinde Dünya üzerinde 50’den fazla ülkede yer almış geleneksel Hint kültürünün en büyük Bayramı sayılabilecek bir Festivaldir. Renklerin Festivali olarak isimlendirilen bileceğimiz Holifest’ inin Bahar’ın gelişini kutlamak babında Kış aylarının son zamanlarında kutlanabilir. Hindular için önemli bir bayram niteliği taşımasının yanı sıra Nepal ve Hindistan içinde ulusal tatil anlamını taşımaktadır.

Hindu olmayan ve birçok hindi tarafından eğlenceli bir etkinlik ile beraber insanların üzerine renkli sular atılmasıyla birbirinden ilginç manzaraların meydana çıkmasına sebebiyet gösterebilecek potansiyelde bir festivalidir.

Holifest İstanbul

 Holi Festivali Tarihi

Hindistan’da kutlanan önemli bayramlardan bir tanesinin olmasının yanı sıra Hint mitolojisine dayanan tarihi geçmişi ile beraber birçok insan için önemlidir. Baharın gelişini ve uyanışını anlatan bu festivalde insanların renkli boyalar ile beraber üzerlerinde olması ile birbirinden ilginç manzaraların meydana çıkmasına yardımcı olan bir Festivaldir. Bu Festival bir renk cümbüşü eşliğinde görmek ve bu duyguyu tatmak isteyen insanlar için Hindistan’a Akın söz konusudur. Bu Festival birçok ülke sanmış olabilir.

Holifest

Kayıtsız davranmak istemeyen bazı şehirlerde Holifest kutlamaları düzenlemeye çalışmaktadır. İlk festivale geçen sene İstanbul düzenlenmiştir.

 Festivalde Neler Var

Dans, yemek, aksesuar, müzik ve kına gibi birçok kategoride ürünler bulunabilir. Hint kültürü denince akla gelebilecek bazı şeyler de bu festivalde mevcuttur. Dans grupları Hint restoranları ve dünyaca ünlü müzikle alakalı DJ ‘yler Hindistan’ı ayağınıza kadar getirebilecek özelliklere sahip etkinlikler mevcuttur.

Boya savaşlarını özgür bir şekilde yapabileceğiniz organizasyonda hayırlı katılımcılara saat başı olacak şekilde boyaya girmesini vaad edebilir.

Holifest de Ne Giymeli

Holifeste boyası bol olan bir festivalin olmasının yanı sıra eğlencenin üst düzeylere çıkacağı bir etkinliktir. Çılgın gibi festivalde eğlenebileceğiniz bu etkinlikte oldukça kıyafet bakımından rahat olmanızda fayda vardır. Özellikle üzerinize dökülen boyaları ileride temizleme konusunda çok fazla sıkıntı çekmek istemiyorsanız ona uygun kıyafetler giyebilirsiniz. Gözden çıkaramayacağınız Kıyafetleri giymemeniz konusunda ısrarcı davranmalısınız. Çünkü giysilerinize bulaşabilecek boyaları yıkamanın sonrasında çıkmamı olasılığını göz ardı etmemelisiniz.

Ayrıca rahat hareket edebileceğiniz kıyafetleri tercih etmenizde Festival alanında daha fazla eğlenmenizi sebebiyet gösterebilir. Beyazı güneş gözlüğü ve renklendirme Holifest’in Beyaz giyme geleneğini bozmayarak bu rengi tercih etmeniz sonrasında boya Savaşları’ndan gözlerinizin zarar görmemesi isterseniz güneş gözlüğü takabilirsiniz.

Pamuklu beyaz bir elbise ya da beyaz bir tişört diyebilirsiniz. Ayrıca havada uçan renklerden sizde bulunma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünerek kıyafetinizin En sevdiğiniz renkleri bulanmasını sağlayabilirsiniz. Ama beyaz rengin diğer renklerle uyumunu düşük göz önüne aldığımız zaman tişörtünün kendi üzerinizde bir tuval olarak nitelendirirsek sevdiğiniz renkleri bulaştırma konusunda yardımcı olabilirsiniz. Çiçek desenleri ile Bahar’a selamlaya bilirsiniz. Bahar şenliklerini düşünürse Baharın simgesi ile beraber çiçeklerin açışını da göz ardı etmememiz gerekebilir. Bluz, gömlek ve pantolon seçimlerinizi çiçekli desenli olan kıyafetleri tercih edebilirsiniz.

Rahat ve renkli civil bir Festival için bu tarz kıyafetler de göz ardı edebilirsiniz. Terlere sağlam basmanız da Festival için oldukça önemli Holifest de ayağınızın tabanının kalmayacağı ayakkabıları tercih etmeniz sağlığınız ve fiziksel şartlarımızı daha olası bir hal kazanması için önemli olabilir. Islak bir zeminde kalmayacak ayakkabıları tercih etmenizde daha rahat hareket etmenize olanak sağlayabilir.

Ayrıca ayaklarımızın üzerinde oluşabilecek boyalara karşıda gözler çıkarabileceğimiz bir ayakkabıyı tercih edebilirsiniz. Yere sağlam basmanız sizin HoliFest alanında daha etkin duymanıza sebebiyet verebilir. Bandana spor yaparken veya festivale giderken tercih edebileceğiniz bir aksesuardır. Özellikle çiçekli veya renkli bandanaları takabilirsiniz renk çeşit olan bandoları takılarak da festivalde kendinizi boyamaya gidebilirsiniz. Holifest de bandanası yanınıza alarak korumak istediğiniz bölgelere bandanası takabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızı örterek saçlarınızın daha az kirlenmesine sebebiyet gösterebilirsiniz. Bandanalı kombiniz de baharın gelmesini anımsatacak kombinler içerisinde yer alabilir.

Yorum gönder