×

Kamp Festivalleri

Kamp festivalleri

Kamp Festivalleri

Kamp festivalleri birçok festival sever kişilerin tercih ettiği bir kamp türü olup genel anlamda oldukça eğlenceli bulunmaktadır. Özellikle genç insanlar belirli aralıklarla kamp yapmayı çok sever ve arkadaşlarıyla beraber doğanın içerisinde bu etkinliği yapmaktan zevk alırlar. Çünkü kamlar genel olarak doğayla iç içe olmanın verdiği huzurla insanları dinlendirir ve şehir hayatının yorgunluğunu atmasını sağlar. Bu anlamda bakıldığında kamp yapmak pek çok insanın tercihi arasında yer alan önemli bir sosyal etkinlik olarak kabul edilir. Çünkü kamp yapan insanlar genel olarak birden fazla kişiyle kamp meydanına giderler ve toplu bir şekilde doğanın arasında zaman harcarlar. Bu gibi durumların yanında kamp yapmanın insanın zihnini boşaltan bir etkisi olduğu da söylenenler arasındadır.  Günlük hayatta çok fazla kirli havaya maruz kalınıyor ve şehrin gürültüsünden insanların beyinleri bir  karmaşanın içerisinde yer alıyor. Bu durum da doğal bir ortamda yapılan kampla biraz azalıyor ve insanların kafa olarak dinlenmesi, ferahlaması sağlanıyor. İnsanların sorunlarından uzaklaşmasını ve genel olarak sakin bir kafa yapısına bürünmesini sağlayan bu festivaller oldukça faydalıdır. Psikolojik açıdan oldukça yarar sağlayan kamp festivalleri bunun yanında insanların doğayla iç içe olmasını sağlayarak kendilerine farklı bir deneyim yaşatmasına fırsat vermektedir.

Kamp festivalleri

Genel olarak kent yaşamı insanların sahip olduğu psikolojik ve fiziksel durumu zaman zaman olumsuz etkilemektedir. Bunun yanında kentte var olan trafik ve hava kirliliğinin yanında var olan ses kirliliği de insan sağlığına olumsuz etkiler bırakabilmektedir. Bu yüzden de sene içerisinde zaman zaman bu tarz kamp festivalleri yapılarak bazı sıkıntılar aşılabilmektedir. Sağlık açısından da çok faydalı olan festivallerin pek çok kişi tarafından tercih edilmesinin bir nedeni de budur. Dinlenme amacıyla çok fazla talep gören kamp festivalleri aynı zamanda farklı dostluklar edinmek için de muhteşem bir tercihtir. İnsanlar kamp festivallerine katıldıkları zaman pek çok arkadaş edinebilmekte ve farklı kültürden yetişmiş çok fazla insanla vakit geçirme fırsatı elde etmektedir. Festivallere tek gelen insanların bile oradan pek çok insanı tanımış şekilde ayrılması insanların sahip olduğu sosyal çevrenin artmasına neden olmaktadır. Bu sayede sosyal bir varlık olan insan bu özelliğini daha da geliştirerek hayatına olumlu bir katkı sağlamış olur. Bunun yanında klasik evlerde yaşam sürmek yerine birkaç gün dışarıda çadırlarda kalmak oldukça ilginç bir deneyim olabilmektedir. Genel anlamda kamp yaşamını öğrenmek ve çadır kurma hakkında detaylı bilgi sahibi olmak kampa gitmeden önce yapılması gereken eylemler arasında yer almaktadır.

Kamp yapmadan önce birtakım ihtiyaçların karşılanması ve kamp alanına eksiksiz gitmek oldukça önem arz eden bir konudur. Çünkü kamp alanında ihtiyacımız olan eşyaları bulamamak gibi ihtimaller bizi oldukça zor duruma sokabilir ve o an yapmamız gereken işlerin aksamasına neden olabilir. Bu anlamda kamp yaparken kullanmak zorunda olacağımız temizlik ürünlerinin ve kişisel bakım ürünlerinin önceden temin edilmesi gerekmektedir. Bunun yanında kamp alanına varmadan önce tüm eşyaların yanımızda olduğundan emin olmak zorundayız aksi halde eksik bir eşya bize oldukça sıkıntılı bir süreç yaşatabilmektedir. Kamp alanlarına varmadan önce ulaşım konusunda eksiklik yaşamamak için eğer bir şirket aracılığıyla gidilecekse oranın ilgilileriyle gereken bilgi alışverişinin sağlanması şarttır. Bunun yanında kamp alanına gitmeden önce hava durumu kontrol edilmeli ve her ihtimale karşı ekstra giyecek koyulmasında fayda vardır. Kamp yaparken alanda kaç gün kalınacağı önemli bir detay olup yanınıza giyecek ve yiyeceklerin ne kadar miktarda alınacağı konusunda bazı belirtiler sunacaktır. Bu anlamda çok kısa bir süre kalınacak kamp festivalinde normal bir hazırlık süreci atlatılırken çok fazla günlerin orada geçeceği bir kampta yanınızda daha fazla eşya bulundurmanızda fayda vardır.

Kamp yaparken insanların birbirini rahatsız etmemesi için birtakım önlemler alması ve bu konuda dikkatli olmasında yarar vardır. Aksi halde bazı problemlerin var olması gündeme gelebilir ve eğlenmek için geldiğiniz kamp alanı size kötü anılar bırakabilir. Bu yüzden bazı tedbirler elden bırakılmamalı ve insanların birbirine saygılı bir biçimde kamp alanında bulunmaları gerekmektedir. Kamp yapmak insanı rahatlatan ve fiziki açıdan da dinlenmesini sağlayan bir eylem olduğu için bu alanda bazı hususlarda dikkat edilmesinde fayda vardır. Dünyanın birçok yerinde her sene çok fazla festival ortaya konmaktadır ve farklı insanların bir arada geçirdiği değişik zamanlar yaşanmaktadır. Bunun yanında insanlar birbirlerini tanıma konusunda adım atarlar ve farklı tecrübeler yaşayarak hayatlarına yön verirler. Bu anlamda kişinin sosyal bir alanda gelişmesi açısından oldukça önem arz eden ve faydalı olan kamp alanları pek çok yabancı kültüre mensup insanların birbirini tanıma açısından fırsat sağlamaktadır.

Kamp alanlarında yalnızca eğlence ve doğayla baş başa kalma gibi önemli özelliklere şahit olunmaz aynı zamanda farklı oyunlar da oynanır. Pek çok yarışmanın düzenlendiği ve oyunların oynandığı kamp alanları ayrıca kültürlerin buluşması açısından da oldukça önemlidir. İnsanlar kamp alanlarında farklı tecrübeler edinirler ve birçok etkinlik anlamında gelişme fırsatıyla karşı karşıya kalırlar. Bunun yanında karşılaşılan doğa ile pek çok konuda bilgi sahibi olmaktan geri kalmazlar. Doğayla baş başa kalmak ve doğada insan dışında var olan canlıları keşfetmek insanın hayatında önemli bir deneyim olacaktır. çünkü doğada insandan başka pek çok canlı türü bulunmakta ve bu canlıların her birinin farklı özellikleri mevcut olmaktadır. Kamp yapmak özellikle doğayı araştırmayı seven ve yeşilliğin ardındaki gizemi çözmek isteyen insanların çok severek yaptığı bir faaliyettir. Bunun yanında kamp yaparken farklı birçok konsere de şahit olmak oldukça zevkli bir etkinlik haline gelecektir.

Kamp festivallerinde pek çok sanatçının yer alması ve onların insanlara müzik ziyafeti sunması oldukça eğlenceli ve hoş vakit geçirme açısından önemlidir. Çünkü bu sayede insanlar müzik dinlemekte ve söylenilen şarkılara eşlik ederek eğlenme fırsatına erişmektedir. Aynı zamanda gelen sanatçılar genel anlamda sevilen ve ilgiyle takip edilen sanatçılar arasında olmaktadır. Bu yüzden de insanlar hayranı olduğu ünlüleri canlı görme fırsatıyla karşı karşıya kalmakta ve onların eşsiz şarkılarını beraber söylemektedir. Bu anlamda kamp alanlarına gelen sanatçıların kendileri de iyi vakit geçirirken bunu seyirciye yansıtmaktadır. Kamp festivallerine gelen sanatçıların dışında bu alanlarda düzenlenen etkinlikler insanların birbiriyle kaynaşmasını ve eğlenmesini sağlamaktadır. Şöyle ki çeşitli yarışmaların düzenlenmesi ve pek çok oyunun oynanması kamp alanlarında hoş zaman geçirme konusunda işlev sahibidir. Bunun yanında kamp alanlarında var olan kısıtlı imkanlar insanları biraz zorlayabilmekte ve bazı ihtiyaçlarını giderme konusunda kendilerine birtakım sıkıntılar yaratabilmektedir.

Kamp festivallerinde dikkat edilmesi gereken önemli bir husus insanların temizlik konusunda oldukça dikkat etmesi ve toplu bir şekilde  bu konuya özenle yaklaşmasıdır. Aksi halde o alanda pek çok hastalık bulaşabilir ve insanların sağlığı tehlikeye girebilir. Bu anlamda kamp alanlarında zaten yeterli hijyenin var olmaması oldukça olumsuz bir durumken buna gösterilecek özeni komple elden bırakmak daha zararlı olacaktır. İnsanların kamp festivallerine katılırken dikkat edilmesi gereken hususlar arasında kişisel temizlik ve bakım yer almaktadır. Özellikle kamp festivallerine katılacak olan kişilerin yanlarında birtakım kişisel malzeme götürmesi önemlidir. Kuru şampuan gibi kolay ürünlerin yanında tarak, krem, sabun gibi birtakım ürünler de eksik edilmemelidir. Kamp için hazırlayacağınız çantanın içerisine gerekli olan eşyaları koymanız ve gereksiz yere onu doldurmamanız gerekmektedir. Genel anlamda kamp festivallerine gidildiği zaman yakın olduğunuz kişilerle gitmeniz önemlidir aksi takdirde hiç tanımadığınız insanlarla gittiğinizde olumsuz durumlar yaşayabilirsiniz. Karakterini iyi bildiğiniz insanlarla aynı yere kalmak sizin için daha kolay olacaktır ancak aksi takdirde bu durum karşısında pek çok olumsuz ihtimallerle karşılaşmanız muhtemeldir.

Çadırınızı nasıl kuracağınız ve bu işten anlayan bir arkadaşınızın yanınızda var olması önemli bir detaydır. Çünkü kamp esnasında çadırda kalacaksınız ve orada birtakım ihtiyaçlarınızı gidermiş bulunacaksınız. Özellikle uyku esnasında çadırın konforu ve nasıl kurulduğu önemli bir ayrıntı olarak karşınıza çıkacak. Bu anlamda kamp festivaline gitmeden önce çadırlar hakkında bilgi sahibi olmanı ve hangi çadırın daha iyi olacağına dair bilgiler edinmenizde fayda vardır. Bu tarz fikir alışverişlerinde bulunursanız kamp esnasında daha rahat edersiniz ve orada geçirdiğiniz birkaç gün eğlencenin yanında rahat bir yaşam da sunar. Bu anlamda etrafta yer alan diğer canlı türlerine karşı da önlem almanız ve özellikle böcekler için bazı koruyucu spreyler kullanmanızda fayda vardır.

Yorum gönder