×

Kanamara Matsuri Festivali

Kanamara Matsuri Festivali

Kanamara Matsuri Festivali

Kanamara Matsuri Festivali Japonya’da yalan bir festivale olarak karşımıza çıkar erkek cinsel organının kadınlar kıyafet olarak üstlerine geçirerek şehir meydanlarında dolaşarak insanlar doğum haftasını kutlarlar.

Kanamara Matsuri Festivali Nasıl Kutlanır?

Bu şekilde şehir meydanlarında erkek cinsel organları dolar. Japonya’da kutlanan sadece Japonya geleneğini özgü olan bu geleneksel şenlik 1603 ve 1807 seneleri arasındaki döneme kadar gider. Kesin tarihi bilinmemekle beraber insanlar nisan ayının ilk pazar Gün itibariyle bu şekilde sokakta heykeller ile gezerler. Çeşitli sebzeler ve dekorasyonlarla desteklerler. Bu şekilde haftanın ana teması olarak doğum haftasını kutlarlar. Festivallerden cinsel organ şekline getirilmiş sebzeler ya da diğer cinsel organ şeklinde malzemelerle sokaklarda gezerler.

Kanamara Matsuri Festivali

Kanamara Matsuri Festivali Nereden Gelmektedir?

Dişi vajina efsanesinden dolayı bu şekilde gezdiklerini bilinir. Bu durumun kökeni genç bir kadın şeytan ile evlenmek istemediği için ortaya çıkmıştır. Fakat genç bir adamla evlenmeye karar veren kadın şeytanın kıskanması neden olur. Şeytan da kadının içine girerek düğün gecelerde kocasının cinsel organını kopararak, çocuk yapamaz bir hale sokar.

Bu olaydan sonra halk derin bir üzüntü ile karşılar. Bu saatten sonra depoya efsaneleşmiş olarak kutlanır günümüzde bu turistlerin ilgisini çektiği için hala düzenlenir hale gelmiştir. Eğitim Araştırmaları dolayısı ile devam eden ve paraların bunu aktarıldığı bir Festival olarak karşımıza çıkar. Hala turistlerin ilgisini çektiği için bu şenlik çeşitli konserler ile desteklenir ve festivalde araştırmaların yapıldığı için para toplanır bir hale gelmiştir.  Kawasaki şehrinde bulunan Kanayama Tapınağı coğrafyasında yer alan Kanamara Matsuri festivale ev sahipliği yapan bir kenttir. Her bahar aylarında bu kentten bu Festival yapılır ve dünya çapında bir ilgi ile karşılaşılır.

Yorum gönder