×

KapıkayaFest Doğa Sporları Festivali

KapıkayaFest Doğa Sporları Festivali

KapıkayaFest Doğa Sporları Festivali

Bafra Belediyesi ve halkı böyle bir festivalin gerçekleşmesinde etkin rol oynadıkları için oldukça mutlular. Festivalin yayılması ve Bafra’nın daha iyi tanıtılması için büyük özen gösteriyorlar. Uluslar arası sporcuların yarıştığı ya da vakit geçirdiği festivalin bu denli beklentiyle karşılanması Bafra halkının sosyalliğini artırıyor.  Bafra, verim ve üretimde Türkiye’nin göz bebeği olduğu kadar yürüttüğü projeler sayesinde de büyük bir sempati kazanmıştır. Bu hızla devam edilirse Bafra, uluslararası platformda yarışmalar düzenleyecek konuma yükselecektir.

Birçok destek sayesinde yürütülen festivalin her adımı büyük bir uğraşla hazırlanıyor. KapıkayaFest için Samsun’da Bafra’da bulunan birçok planlamacı, mühendis tam mesai yapmak zorunda kaldı.  Samsun’da bulunan birçok şey Bafra bölgesinde olduğu için festivalin ilk adımı Bafra Belediyesi tarafından atıldı. Bafra’nın büyümesiyle ve tanınmasıyla Samsun daha fazla prestij kazanmaya başladı.

KapıkayaFest Doğa Sporları Festivali

KapıkayaFest Doğa Sporları Festivali’nin Düşüncesi

Festivalin düzenlenmesinde etkin rol oynayan Bafra Başkanı, bölge arazisinin yamaç paraşütü için çok uygun olduğunu söylemişti. Bu olaydan sonra festivale yamaç paraşütü eklendi. Başkan Samsun’un istenilen tanıtımı sağlayamadığı için dikkat çeken il olmayı başaramadığını söyledi. KapıkayaFest Festivali hem Samsun’un hem de Bafra’nın prestij kazanmasında önemli bir rol oynadığını söylüyor.

KapıkayaFest sayesinde Samsun halkı tarımdan farklı bir sektöründe ülke gelirini etkilediğini fark etti. Samsun ve Bafra halkı artık turizm, inşaat, hizmet ve sağlık sektörüne büyük ilgi duymaya başladı. Bafra’nın OSB ve Festival alanlarının gelişmesiyle festivale ilgi, merak ve alaka yükselmeye başladı.

2020 Yılında KapıkayaFest Doğa Sporları Festivali

Tüm dünyada can almaya devam eden korona virüs nedeniyle KapıkayaFest Doğa Sporları Festivali, 2021 yılına kadar yapılmayacağı açıklandı. Başkan bu durumun geçene kadar insanların sağlığının gözetileceğini ve gerekirse festivali tamamen iptal edebileceklerini söyledi.

Yorum gönder