×

Madri Gras Festivali

Madri Gras Festivali

Madri Gras Festivali

Madri Gras Festivali Göz alıcı renklerle ve en büyüleyici festivaller listemizin başında yer alan Amerika Birleşik Devletleri coğrafyası içinde gerçekleşen bu festivalde Avrupa ve Amerika şehirlerinde insanlar gelerek Festival kutlanır. Kasırgalar nedeniyle şehirde tatil oluşan her hafta bu festival kutlanır. Ülkede kutlanan diğer şenliklere de Mardi Gras ismini verilir.

Madri Gras Festivali Nedir?

Bu Festival veya şenlik olsun da beni köken bulunur. Dini ritüeller yapılması sonucunda rafine edilmiş olan bu şenlik Amerika şehirlerinde vazgeçilmeyen sürekli kutlanan festivaller arasına girer. Harika Cadde partilerinin içinde yer halan bu parti aynı zamanda farklı kostümler giyilir ve orijinal kostümlerin başkentidir. Gündüzleri dinleneceğiniz bir yer olarak karşımıza çıkan bu Festival geceleri konserler ve sanat sergileri nedeniyle eğlence tavanda olabileceğini söylemek mümkündür.

Madri Gras Festivali

Madri Gras Festivali Nereden Gelmiştir?

Resmi etkinliklerden mahrum bırakılan insanlar tarafından oluşturulan bu festival günü ülkede herkes coşku ile bugünü kutlar. Dünyanın en büyük bedava festivali olarak adlandırılan festivalde özellikle Fransızlar 17 ve 18. Yüzyıldan kalma Ortaçağ Avrupa’sı etkinliklerine devam edecek bir organizasyonla karşımıza çıkar. Tarihin ilerleyen zamanlarında Fransızlar tarafından 1703 senesinde küçük bir topluluk olarak başlayan bu Festival, günümüzde bütün şehir ile coşkuyla kutlanır. Orta Çağ Avrupa’sından beri resmi olarak tüm ülkede kutlanması en önemli özelliğidir.  Birçok kişi maskeli ve birçok kişi sokaklarda değişik kıyafetlerle gezer ve Ortaçağ Avrupa’sı zamanlarından kalma bu şekilde bir Festival yaşanır. Karnaval Başkanı olarak 1872 senesinde bir grup iş adamı tarafından fazlasıyla eğlence odaklı olarak organizasyon büyütülür ve şimdiki yerini alır.

Özellikleri Nelerdir?

Ülkeyi ziyaret eden diğer başkanlar bu Karnaval, bambaşka bir yere taşır. Mor yeşil altın sarısı gibi renkler bu karnavalın başlıca renkleridir. Altın sarısı güç, mor adalet, yeşil ise kaderi temsil ederek festivalde ana temaları belirler.

Fransa’da kutlanan Mardi Gras günleri değişiklik gösterebilir. 2018 yılı 9 Şubat’ta kutlanırken, 2019 tarihinde 5 Mart’ta kutlanır. Bununla beraber 2020’de 25 Şubat’ta kutlanmıştır. Bu festivale gitmek için Türkiye’den 18 ya da 22 saat arası uçak seyahati çekmeniz gerekmektedir. Bu festivalle alakalı olarak birbirinden güzel kıyafetler giyen göstericiler ile halk sokaklarda gezmesi hafızalarda yer eder. Bununla beraber değişik ve büyük partiler yapılarak insanlar birbirleriyle kaynaşır. Farklı temalar ve farklı Sokaklar nedeniyle insanların her zaman kendilerinden bir şey bulur.

Yorum gönder