×

Oktoberfest: Almanya

Oktoberfest

Oktoberfest: Almanya

Bavyera eyaletinde olan Münih bölgesinde düzenlenmiş oldukça kalabalık olan bir Festivaldir. Yaklaşık olarak Total de 6,000,000 kişinin katılım sağladığı bir Festival potansiyeline sahiptir. Her yıl düzenlenen bu Festival Eylül’ün son zamanlarında ayrıca Ekim ayının ilk zamanlarında geçiş sırasında Ekim ayının gelişini kutlamak maksadı ile yapılır.

Oktoberfest 16 gün süresi bulunan bir festivaldir. Festivalde önemli bir diğer detay ise biradır ve her yıl Festival kutlaması Münih Belediye Başkanı tarafından büyük bir ahşap bira fıçısı Çeşme çakması Töreni ile Start verilir. Bu kutlamalar için Oktoberfest Festivali için bira satışı patlar ve çzel olarak bira mayalanması işlemi olur.

Bu devasa sayılabilecek bir ada özel bardaklar da insanlara sunumu yapılır. Festival için Festival bölgesinde birçok kişinin bulunabileceği büyük çadırlar yapılır. Bu çadırlarda bulunmasıyla içlerinde bira servisi ve yemek servisi yapılır. Yemekler gidilen çadıra göre değişiklik gösterebilir.

Oktoberfest

Oktoberfest de özelliklerinden bir tanesi kıyafetlerin değişikliğidir. Kadınlar ve erkekler değişik isimlerle adlandırılmış olan kıyafetleri giyerler. Ayrıca sadece bu festivalde değil şehirde dolaşan başka insanların üzerlerinde de bu kıyafetleri görebilirsiniz. Oktaberfest Festivali’nin bir diğer niteliği ise büyük kurabiyelerin bulunmasıdır.

Bu kurabiyeler genel olarak boyunu takılarak üzerlerinde ise çok tatlısın, Ben bir prensesim, Seni seviyorum niteliğindeki şeyler bulunur. Best Festivali’nde yaşları ne olursa olsun çocukları bu festivale getirerek biradan tattırma konusunda çekinme yaşamazlar. Oktaberfest denildiği vakit akla gelen başka bir özelliği de kurulmuş olan lunaparklarıdır.

Almanya’nın Bavyera eyaletinin başkenti olma özelliğini taşıyan Münih’te her yıl periyotlarda düzenlenen bir Festivaldir. Ekim ayının gelişini kutlanan bu festivalde birçok kişinin katılımı ile meydana gelir. Bazen birkaç sebepten ötürü iptal olması da söz konusu olabilir. 1949 yılından bu yana her yıl düzenli olarak aralıksız bir şekilde düzenlenmesi mevcuttur.

Kent için büyük bir ekonomik değeri taşıyan bu festivalde dünyaca üne sahiptir. Yaklaşık olarak 6 milyon biranın satışı bu festivalde gerçekleşir ve birçok kültürel eden insanların bir araya gelmesi ile beraber oldukça kalabalık Festival alanları görülür. Oktoberfest Bira Festivali olarak düşünürse de dünyanın pek çok bölgesinde kutlamalar mevcut olsa bile orijinali aslı Almanya Münih dedir.

Münih’in yerli halkı Oktoberfest olayı için başka bir sözcük kullanırlar. Oktoberfest şenliğinde turist olarak gelmek pek çok kültürü bir arada görmek mümkün olabilir.

Octoberfest Neden Kutlanır

İlk olarak 1810 senesinde evlilik töreni sebebiyeti ile düzenlenmiştir. Festival bölgesinde prensese atıfta da bulunarak Therese alanı olmuştur. Düğün töreninin anasına gerçekleşmiş olan kutlamalar ile beraber her geçen vakit büyüyerek geniş kitlelere ismi duyulmuş ve günümüzdeki halini almıştır. İnsanların Festivali yerel kıyafetler giyerek katılımı mevcut olup Festivali’nin geçmiş zamanlarında kültürlerde bağlantılı bir şekilde ortaya çıkmasıyla bu Festival meydana gelmiştir.

Oktoberfest ayrıca Alman ve özellikle de Bavyera kültürünü anlamak için bir fırsat kaynağı olarak da bulunabilir.

 Oktoberfest’e Ne Zaman Gidilir

Oktoberfest gidiş için uygun vakitlerden bir tanesi de bulunmamaktadır. Çünkü Festivali tamamı oldukça şenlikli ve coşkulu bir şekilde geçişi mevcuttur. Özellikle cumartesi günlerinin en yoğun olduğu vakit pazarın ve cumanın orta yoğun olduğu vakittir. Haftanın bazı günlerinin daha az yoğunluğa sahiptir. Resmî tatillerin bu dönemde olduğu için yoğunluk 3 Ekim tarihinde daha fazla olabilir. İlk zamanında açılış vakti 12’den daha öncesinde giriş istikametinde beklemenize mümkün olabilir. Çadırları açmak için görevlendirilmiş insanların çadırların ruhunu yansıtmış grup şeklinde olan atların üzerinde müzikli geçişleri ve fıçılı geçişleri töreninde yakalayabilirsiniz.

Yorum gönder