×

Takanakuy Festivali: Peru

Takanakuy festivali

Takanakuy Festivali: Peru

Önemli festivallerinden biri olarak takan Takanakuy festivali kelimenin tam anlamıyla dişe diş göze göz bir festivaldir. Bu festivalde insanlar birbirleriyle anlaşamadıkları durumlardan karşı karşıya gelirler. İnsanlar dövüş yaparken seyirciler gelenekselleşmiş bir anlayış ta Antik Çağdan kalma bir şekilde arenaya alkış tutarlar. Çok eski ve insanlar aralarındaki sorunları ve problemleri arenalarda birbirlerini döverek çözmeye çalışırlar.

Takanakuy festivali

Takanakuy Festivali Nedir?

Peru’da çok konuşulan isimlerden dolayı çıkan Takanakuy festivali mücadelede insanların bir araya geldiği bir festivaldi. İnsanlar bu festivalde aralarında program ya da husumet bulunan insanlarla dövüşmek isterler ya da dişlerine kestirdikleri seyircilerden birilerini çekeler. Bu yüzden rakipler hakemler eşliğinde birbirlerine gelenekselleşmiş bir şekilde döverler. Bu festivalde insanlarla stres ve sinir konularında yardımcı olduğuna inandıkları için bu festivali düzenlerler.

Festivaller her yıl 25 Aralık’ta gerçekleşen şenliklerde katılımcılar bu festivale göre yeni yıla girmeden kendi problemlerini çözmek amacıyla arenada dövüşürler. Arenada dövüşen İnsanlar streslerini ve diğer kötü bütün sohbetleri Arena’da bırakırlar.

Takanakuy Festivali  Nasıl Yapılır?

Katılımcılara göre bu festival düşmeyene kadar vurmak ve bu şekilde festivalde kadın erkek demeden birbirleriyle yere düşene kadar kavga etmesiyle olur. Bazen yaralanmalar gerçekleşebilir. Bu festivalde en önemli kurallardan biri de yere düşen bir rakibe kesinlikle vurmamaktır. Bu şekilde vuran bir insan ise kırbaç cezasına çarptırılır. Festivalde husumetli insanlar olmaz. Aynı zamandan insanlar dövüşmek yerine sadece seyirci olmak için de gelebilirler. Buna karşın seyircilerden cesaret veya dövüş becerilerini inandıkları birilerini arenaya çekebilir ve bu şekilde kavga edebilirler. Ailelerini ve diğer toplumun saygısını kazanmak için şişmeye gururlandırmak için dövüşmek isterler. Akılsız bir festival olarak görünse de insanlar birbirlerinin streslerini ve negatif enerjileri aldıklarını inandıkları için kültürel bir hale gelmiş ve insanlar tarafından her yıl yapılır.

Yorum gönder