×

Türkiye’de Yapılan Festivaller

Türkiye’de Yapılan Festivaller

Türkiye’de Yapılan Festivaller

Türkiye’de yapılmış olan birçok Festival bulunur. Özellikle konum itibari ile o bölgede meşhur olan gıdalar üzerine yapılan festivallerin sayısı çoktur. Filmden müziğe birçok Sanat dalında görebileceğimiz festivallerde mevcuttur. Türkiye’de en iyi festivaller kültürel gelişim açısından da insana başka boyutlara sürükleye bilecek festivalleri vardır.

İstanbul Film Festivali

İstanbul Film Festivali Türkiye’nin oldukça eski film festivalleri arasında gösterebileceğimiz bir etkinliktir. Uluslararası boyutta olan bu festivalde 5 ile 16 Nisan tarihleri arasında seyircileri ile gösterime girebilecek bir festivalidir.

Türkiye’de Yapılan Festivaller

 Ocak

Yüzyıllardır süregelen bir gelenek halini almış olan boncuk gecesi aslında bakıldığı zaman Cadılar Bayramı ile oldukça benzerlikleri vardır. Edirne’nin Keşan bölgesinde kutlanan bu gece Festival havasında bulunarak bölgenin gençleri tarafından beyaz çarşaflar giyilerek yüzlerini korkutucu bir şekilde ayrıca eğlenceli bir havaya sokarak insanları korkutmaya çalışmaktadırlar.

Başka insanların evlerine kapı dolaşarak korkutmaya çalışırlar. Evlerinde boncuk isimli cismin girmemesi için böyle bir düşünceye kapılarak evlerde balkabağı pişirilir. Variller içerisinde Ateş yakılıp onların etrafında biten bu İlginç etkinlik mevcuttur.

Şubat Ayı Festivali

Şubat ayının en iyi Gençlik Festivali seçilen bu festivalde özellikle gençlere hitaben daha çok üniversite öğrencilerinin bulunmuş olduğu onların eğlenebileceği düzeyde olan yani onlara yönelik yapılmaktadır. Bu Festival üç ayrı periyotta gerçekleşir. Kayak sporları, canlı konserler ve DJ gösterileri gibi farklı etkinlikler Uludağ kayak merkezinde yakın olarak farklı otellerde barınarak katılım sağlamak mümkündür.

 Kadıköy Kış Sanat Festivali

Kadıköy Belediyesi tarafından ve Türkiye Gençlik akademisinin beraber çalışması ile beraber meydana gelmiş bir Festivaldir. Tiyatro oyunları konserler, dans ve el sanatları söyleşiler gibi farklı konularda çeşitli sanat dalları bulunabilir.

 Datça Badem Çiçeği Festivali

Antik zamandan iki Denizli şehir olarak nitelendirilen Datça’nın güzel vakitlerinden badem ağaçlarının çiçek vermeye başlamış olduğu günlerdir. Şubat ayında başlarından meydana gelecek festivalde badem ile yapılmış yiyecekleri tatma imkânına sahip olabilirsiniz. Ayrıca dans gösterileri atölye çalışmaları ve elişi çalışmaları gibi ayrıca konserlere de katılarak çeşitli etkinliklere katılım sağlayabilirsiniz. Yine de organik yiyecekleri ve içecekleri aynı zamanda yöresel kıyafetleri dekorasyon amacıyla ürünlerde satın alıp bugüne özel anılar bırakabilirsiniz.

 Kars Kış Oyunları Festivali

Kars’ın kışı sert geçip karının çok oluşu sebebiyle kar alanında pek çok etkinlik mevcut potansiyele sahip bir şehirdir. Kars’ın karı ile ünlü olan ilçesinde profesyonel ve amatör olan Sporcular davetli olup devasal hacimlerde kardan heykelleri karşılayabileceği bölgeler mevcuttur. Kar üzerinde cirit güreş gibi geleneksel olarak yapılan etkinliklerin haricinde kaşar yuvarlama gibi etkinliklerde vardır. Halk oyunları ve konserler gösteriler ile beraber ilgilenen kişilere unutulmaz beyaz temalı Festival tadında anılar bırakabilirsiniz.

 İstanbul Uluslararası Dans Festivali

Yabancı ve yerli sanatçıların gösterilerini sunabildiği özellikle atölye çalışmaları hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz festivalin birçok teması bulunabilir. Festival alanında grup çalışmalarına her seviye için özel ders veren ayrıca sıklıkla gerçekleştirilen çeşitli olarak gösterimi mevcut olan danslara ve dünyanın farklı bölgelerinden gelmiş olan insanların konserlerine katılım sağlayabilirsiniz.

 Nisan Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı

Rengarenk giyinmiş olan insanların yürüyüşlerinin ve yapılmış olan kortej sırasındaki dansları görebileceğiniz bir Festivaldir. Bu Festival Adana’da yapılır, Festival boyunca Portakal Çiçeği kokusu alabileceğiniz birçok lezzetin tadına bakabileceğiniz alanları mevcut olan bir Festivaldir. Ayrıca bu festivalde çeşit dans gösterileri ve kostüm yarışmalarına katılım sağlayabilirsiniz.

 Alaçatı Ot Festivali

Alaçatı da gerçekleşen bu festivalde her sene heyecanlı ve coşkulu bir şekilde meydana gelmektedir. Ege’nin birbirinden lezzetli ve çeşitli otlarının gösterime girdiği ve bu otlarla yapılmış olan yemekleri veya başka diğer güzel tatları tadabileceğiniz bir festivalidir. Ayrıca bu festivalde bulunan yemek atölyelerine katılım sağlayabilirsiniz. Renkli kostüm gösterisi ve konserlerini izleyebilir. Alaçatı’nın sokaklarını keşfe çıkabilirsiniz.

 İstanbul Güzellik Festivali

Sağlıklı yaşam ve kişisel bakım alanında ilgilenen hemen hemen herkesin davetli olduğu festivalde söyleşiler ürün tanıtımları seminerler gibi birçok çalışmaları görebileceğiniz bir festivalidir. Medikal Estetik ve sağlıklı yaşam alanında uzmanlaşmak isteyen kişilerin bu festivale katılım sağlamaları kendilerini geliştirmek babında etkin bir rol oynamalarını sebebiyet verebilir. Tecrübe kazanabileceğiniz Festival zamanı boyunca bazı markaların özel indirimlerinden de yararlanmak mevcut olabilir.

Geleneksel Tekirdağ Kiraz Festivali

Bu Festival 1962 yılından bu yana Kiraz’a doyana kadar yemek isteyen kişiler için büyük bir imkandır. Kiraz yarışmaları ve kardeş geçidi gibi pek çok etkinliğe görebileceğiniz bu festivalde güzellik yarışması da mevcuttur.

Yorum gönder