×

Uluslararası Şefika Kutluer Festivali

Şefika Kutluer

Uluslararası Şefika Kutluer Festivali

Şefika Kutluer doğuştan yetenekli ve Türk toplumunun ender kabul edilen sanatçıları arasında kendisine yer edinmiş değerli bir sanatçıdır. Kendisi flüt çalıyor ve insanlara muhteşem bir dinleti sunmayı başarıyor. Bunun yanında onun sahip olduğu beceriler dillere destan olup birçok insanın kalbini kazanmıştır. Bu yüzden adına festivaller düzenlenir ve kendisinin muhteşem performansları izleyiciyle buluşturulur. Okulundan çok başarılı bir şekilde mezun olmuştur ve eğitimini Ankara Ünivesitesi’nde tamamlamıştır. Burada devlet konservatuarından mezun olan sanatçı daha sonra kariyer çalışmalarına ara vermemiştir. Okulu bittikten sonra yurt dışına çıkma hedefini gerçekleştirip Viyana’ya gitmiştir. Ayrıca burayla beraber Roma’da da bulunan Şefika Kutluer S. Cecilia Akademisinde eğitim hayatına devam etmiştir. Böyle kariyerini noktalandırma gibi bir düşüncesi olmamıştır ve kendisini sürekli geliştirmek için çaba sarf etmiştir. Flüt öğretmeni olarak  çalışmaya başlayan Şefika Kutluer yine Ankara’da bulunan devlet konservatuarında işini yapmaya devam etmiştir. Uluslararası anlamda çok fazla takdir görmüştür ve ününü yavaş yavaş herkese duyurmaya başlamıştır.

Şefika Kutluer

Şefika Kutluer birçok ödül almıştır ve yurt dışında da çoğu kez emeğinin karşılığını bulmaya devam etmiştir. Kendisi sürekli olarak ödüllendirilmiş ve uluslararası anlamda ün sahibi olmaya hak kazanmıştır. Sahip olduğu yetenek onun birçok kişi tarafından tanınmasına öncülük ettiği gibi eğitim ve iş hayatında da olumlu geri dönüşler almasını sağlamıştır. Uluslararası alanda düzenlenmiş olan flüt yarışmasına katılmak için Viyana’ya doğru yola çıktı. Burada birincilik elde eden Şefika Kutluer Türkiye’nin önemli bir şekilde temsil edilmesini sağladı. Asıl ününe  bu yarışmadan sonra daha da yaklaşan sanatçı Türk milletinin gururlanmasına neden oldu. Kendisi gibi ülkemizin de başarılarına bir yenisini ekleyen Şefika Kutluer bu anlamda gururumuz olmuştur. Dünya birinciliğini elde ederek adından sıkça söz ettiren sanatçı birçok programda yer almıştır ve pek çok davetlere katılmayı ihmal etmemiştir. Kendisi almış olduğu birinciliklerden sonra birçok yere çağırılmıştır ve haberlerde gösterilmiştir. Sürekli olarak Türkiye’nin gurur kaynaklarından biri olarak anılan Şefika Kutluer yeteneğinin ve çalışmasının karşılığını fazlasıyla almaya hak kazanmıştır.

Sadece birincilikleri değil bazı  ödüllerin ilk sahibi olma konusunda da adından sıkça söz ettirmeyi başaran Şefika Kutluer aynı zamanda cumhurbaşkanlığı kültür sanat ödülünün sahibi olmaktan geri kalmamıştır. Bu ödülün sahibi olan ilk sanatçı unvanına erişmiştir ve başarılarına bir yenisini daha eklemiştir. Devlet sanatçısı olma statüsüne 1998 senesinde sahip olmuştur. Inter Lyra ödülünü almaya hak kazanmıştır. Bu ödül 2000 senesinde kazanan Şefika Kutluer bunu Hungarian Foundation for Performing Arts tarafından elde etmiştir. İtalyan devlet nişanı ödülünü italya cumhurbaşkanı kendisine takdim etmiştir. Aynı zamanda altın liyakat nişanını yine bir cumhurbaşkanı olan Avusturya cumhurbaşkanından almaya hak kazanmıştır. Bu anlamda uluslararası ününe ün katan sanatçı Kazakistan devlet kültür nişanı almaktan geri kalmamıştır. Başarılarına bir yenisini daha ekleyen Şefika Kutluer Slovak devlet altın madalyasının sahibi olmuştur. Bu ödülü 2017 senesinin Eylül ayında edinen sanatçı kendisinin birçok ülkede tanınmasını sağlamıştır.

İyi niyet elçisi seçilmesi onun uluslararası platformda Türkiye’nin bir  kez daha gururlanmasını sağlamıştır. Bu seçim 2012 senesinde gerçekleşmiştir ve kendisi dahil birçok insan bu başarının haklı gururunu yaşamıştır. Bazı albümlerinin ödüle layık görülmesi onun ne kadar başarılı bir sanatçı olduğunu kanıtlar niteliktedir. Şöyle ki Altın c ödülünü eserlerinden biri sayesinde kazanmıştır.  Sony Clessical bunu ortaya çıkaran yapımcıdır. Bunun yanında birçok Cd ve albüm alanında çok iyi projelere imza atmıştır ve sayısız ödül almıştır. Albümleri çok başarılı bulunan sanatçının pek çok yerde albümleri çalınmış ve dinleyenler tarafından bu albümler çok sevilmiştir. Farklı alanlarda ödüller alması onun uluslararası bir statüye  kavuştuğunu ve dünya starı olma yolunda ilerlediğini göstermektedir. Bu anlamda çıkarmış eserler günümüzde de çok fazla dinlenmeye devam etmiştir ve akıllara yine çok fazla gelmesini sağlamıştır. Başarılarının devam etmesiyle beraber dünyanın dört bir yanında konserler vermeye başlamıştır ve kendisini herkesin tanımasını sağlamıştır. Birçok müzik platformunda yer alan sanatçı müzik festivallerine katılmıştır. Pek çok kanalda radyo televizyon programları gerçekleştirmiş ve konuk olarak birçoğunda yer almayı ihmal etmemiştir. Aynı zamanda kendisi çok olumlu yorumlarla karşı karşıya kalmış ve çeşitli kanallarda adından sıkça söz ettirmeyi başarmıştır.

Kendisinin rutin haline gelmiş festivalleri düzenlenmekte ve onun başarılı sanatçı kişiliği belirli aralıklarla anılmaya devam etmektedir. Doğu ile batının bir araya gelmesini temsil eden bu festival sayesinde birçok insana müziğin rahatlatıcı etkisi ulaşmaya başlamıştır. Birçok dünya genelinde yapılan festivallerin olmazsa olmaz ismi haline gelen sanatçı çaldığı flütle dinleyicileri mest etmeyi başarmıştır.  Türkiye’de Cumhurbaşkanlığı ödülüne layık görülen sanatçı aynı zamanda Primavera Musicale’de de ödül sahibi olmaktan ihmal edilmemiştir. Kendisinin düzenlemiş olduğu festival Ankara’da ortaya çıkmaktadır. Burada ilk kez meydana gelmesi 2010 senesinde gerçekleşen bu festival o zamandan itibaren her sene festivalcilerle buluşmaktadır. Bu anlamda doğu ile batının buluşması adı altında ortaya çıkması onun iki kültür açısından bir köprü oluşturduğunu ortaya koymaktadır. Gelenlere keyifli anlar yaşatan bu festivalde hoş zaman geçirmek mümkün olmaktadır. Bunun yanında başarılı sanatçının her sene düzenlenen bu festivalde adından sıkça söz ettirmesi hala unutulmayan bir sanatçı olduğunu ve albümlerinin başarılı olduğunu ispatlamaktadır.

Sanatçının Albümleri

  • Wiener Musikseminar International Contest Prize Winners’ Concert
  • Romantik Flute
  • Franz Krommer: Sinfonia Concertante
  • Carmen Fantasty
  • Mozart, Şefika Kutluer
  • Fantasies
  • Tnago Goes Symphony
  • S Bach, Flute Sonatas
  • Vivaldi 6 Concerti
  • World of Lullabies
  • Mevlana Rumi
  • Latin Romance
  • Coming Bach for Flute

Yorum gönder