×

Uluslararası Tulum Ve Müzik Festivali

Uluslararası Tulum Ve Müzik Festivali

Türkiye’nin doğal güzelliklerle iç içe olan şehri Artvin’de düzenlenen bu etkinlikle beraber bölge halkının renkli anlar yaşanması hedeflenmiştir. Bu festivalde pek çok eğlenceli etkinliğin yer almasının yanı sıra bölgede müzik ve dansın iç içe olduğu anlar da mevcut olmuştur. İnsanların birbiriyle iyi vakit geçirmesinin sağlandığı bu festivalle beraber ortaya çıkan renkli görüntüler birçok kişinin unutulmaz anılar biriktirmesine fırsat vermiştir. Bu anlamda bölgenin doğal güzellikleriyle iç içe bir ortamda ortaya çıkan festival aslında bazı yürüyüşlerle beraber başlamaktadır. Birçok insan başlıktan da anlaşılacağa üzere yöreye özgü danslar etmekte ve bu şehre ait şarkıları mırıldanmaktadır. İnsanlar bu etkinliğin başında bazı yürüyüşler yaparak önemli binaların önüne gelmekte ve oralarda birçok şarkıyı seslendirmektedir. Bölgenin tarihi dokusu ve kültürel değerleri açısından önem arz eden bu festivalde bölge halkının müziğin tadını çıkarması sağlanmıştır. Bunun yanında dansın da çok fazla olduğu bu festivalde yöresel oyunlar oynanmaya devam edilmiştir. Yöreye ait birçok müziğin ve oyunun yer aldığı bu festivalde Artvin şehrinin önemli güzellikleri yansıtılmıştır. Bunun yanında şehre ait doğal güzellikler festivalle buluşarak ortaya farklı ve bir o kadar da eğlenceli görüntüler çıkmıştır. Ayrıca bu şehre yalnızca yöre halkı değil Türkiye’nin diğer şehirlerinden gelen dans toplulukları da uğramıştır.

Uluslararası Tulum Ve Müzik Festivali

Yöresel tarzdaki festivaller bölgenin önemli değerlerini ön plana çıkarmasının yanında insanların birbiriyle kaynaşmasına da fırsat tanımaktadır. Özellikle bu festivalin özellikleri dikkate alındığında onun farklı kültürleri bir araya getirdiği ve sadece ülke içerisindeki değerleri buluşturmadığı ön plana çıkmaktadır. Bu festival ülke içi ve ülke dışı pek çok kültürel değerin bir araya gelip harmanlanması açısından oldukça önem arz eden bir etkinlik olarak göze çarpmaktadır.

Birçok yöreye ait dans topluluklarının ayak bastığı bu festivalde kültür açısından farklılıklar ortaya konarak dayanışma gerçekleşmiştir. Pek çok farklı yarışmanın düzenlendiği bu festivalde ilginç oyunlar oynanmış ve gelenlerin oldukça eğlendiği anlar yaşanmıştır. Yarışmalar arasında çayın da yer aldığı bu festivalde insanların sahip olduğu sınırların zorlanacağı pek çok ana şahit olunmuştur. Yalnızca Türkiye’de yer alan diğer şehirlerden değil farklı ülkelerden de gelen insanların burada danslarını gösterdiği ve müziklerini dinlettirdiği pek çok grup ortaya çıkmıştır. Buraya gelen insanlar farklı kültürleri tanıma açısından bir deneyim elde etmiştir ve dünyada yer alan güzelliklerden bazıların şahit olma imkanıyla karşı karşıya kalmıştır. Senelerdir düzenli bir şekilde ortaya konulan bu festivalde farklı halk danslarıyla gelenlere görsel bir şölen yaşatılmıştır. Artvin kültürüyle benzerlik taşıyan kültürlerin de bir arada olmasına imkan veren bu etkinlik sayesinde farklı yapıdaki unsurların bir araya gelmesi sağlanmıştır. Bunun yanında birçok siyasi alanda var olan insanın bu etkinlikte var olması şehre ait festivalin önemli bir statüde yer aldığına işaret etmektedir. Bu yüzden pek çok insan aylarca bu festivalde ortaya koyacağı performansın provasını gerçekleştirmekte ve festivalde gerçekleştireceği etkinlik için ön hazırlık yapmaktadır.

Bu şehirde var olan kültürel değerlerin bu tarz bir program sayesinde tekrar hatırlatılması insanların hoşuna giden bir uygulama olup bu durumdan genel anlamda siyasi liderlerin de memnun olduğunu söylemek mümkündür. Karadeniz şehirlerinde de çokça var olan doğal güzelliklerin bu şehirde de imkan bulması Türkiye’de yer alan insanların genel anlamda bu kente olan sempatisini artırmıştır. Pek çok kez düzenlenmeye devam eden Karadeniz bölgesi turlarında da bu bölgenin doğal güzellikleri ön plana çıkmıştır. Özellikle son yıllarda şehir dışından gelen insanların uğrak yeri olan bu bölge farklı dokusuyla gelenleri büyülemeye devam etmektedir. Şehre ait olan tarihi ve kültürel doku buranın doğal güzelliğiyle uyumlu bir bütün oluşturmaktadır. Bu da bölgenin hoş yapısına bir yenisini daha ekleyerek gelen konuklara büyülü bir manzara sunmayı sürdürmektedir. Bölgeye ait yalnızca doğal güzellikler ve geleneksel hale gelmiş oyunlar değil yemekler de ön plana çıkmaktadır. Bu bölgeye ait pek çok yemek günümüzde tüketilmeye devam etmektedir ve bu şehirden esinlenmeler mevcut olmaktadır. Mutfak anlamında da başarılı sayılan bu şehir aynı zamanda barındırdığı temiz havayla beraber insan sağlığına da olumlu geri dönüşler sağlamıştır.

Yorum gönder