×

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali

Uluslararası Çay Turizm ve Spor Festivali ve Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali ortak bir kararla beraber düzenlenme kararı aldı.  İki festivalin güzelliklerini paylaşmasıyla ortaya çok güzel dakikalar çıktı. Rize Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Çay, Turizm ve Spor Festivali büyük bir memnuniyetle bekleniyor. Festivale eklenen bazı kortej yürüyüşleri ve konserler sayesinde katılım sayılarını yükseltmeyi başardılar. Tulum ve Müzik Festivali’nin de o güne alınmasıyla şehir içinde çok renkli dakikalar yaşanmaya başlandı. Rize hükümet meydanında başlayan gösteriler Rize Sahiline kadar durmadan devam etti.

Festivale toplamda 11 bin kişi katılım gösterdi. Kortej yürüyüşünün başlamasıyla festivalin eğlence dinamitleri patladı. Halkın meydanlarda tulum,yöresel enstrümanları ve gayda çalmalarıyla insanlar danslar etmeye başladı. Daha sonra Çay içme yarışması renkli dakikaların geçmesini sağladı. Daha sonra sahneyi Koliva grubunun almasıyla halk tüm coşkusuna kaldığı yerden devam etti. Daha sonra festival yöneticileri dışarıdan gelen misafirlerle festival alanına geldiler. Beklentinin tam anlamıyla karşılandığı festival büyük bir alkışla son buldu.

Uluslararası Tulum ve Müzik Festivali

Uluslararası Tulum Ve Müzik Festivali’ne Katılan Şehirler ve Ülkeler

Uluslar arası Tulum ve Müzik Festivali ve Çay, Turizm ve Spor Festivali’ne katılmak için Rize’ye birçok insan geldi. Bazı katılımcılar her platformda kendilerini ispatlamak istedi. Rize’ye misafir yollayan şehir ve ülkeler:

  1. Azerbaycan vatandaşları
  2. Bursa Halkı
  3. İran vatandaşları
  4. Gümüşhane halkı
  5. Bulgaristan vatandaşları
  6. Ankara halkı
  7. Rusya vatandaşları
  8. Gürcistan vatandaşları
  9. Dağıstan halkı ve Rize’nin farklı bölgelerinden gelen insanlarla toplamda 13 grup katılım gösterdi. Kortej yürüyüşünün hemen ardından tüm katılımcılar festival alanında gösterileri izlemeye başladı. Ülke ve şehirlerden gelen insanlar performanslarını en iyi şekilde göstermeye çalıştılar.

Yorum gönder