×

Ücretsiz Festivaller

Ücretsiz festivaller

Ücretsiz Festivaller

Bir festivale katılmak oldukça renkli anlara sahne olurken bir de bu festival için ücret alınmaması cep dostu bir uygulama olup insana fayda sağlamaktadır. İnsanın temel ihtiyaçlarının yanında ve yapması gereken işlerin ekstrasında eğlenmeye de gereksinimi vardır. Eğlenceyi ve dinlenmeyi beraber gerçekleştirebileceği festival tarzı etkinliklerde kişiler oldukça iyi zaman geçirerek tüm sene koşuşturdukları anların yorgunluğunu atabileceklerdir. Bu tarz festivallerin insana oldukça katkı sağlaması ve arkadaşları ya da diğer yakınlarıyla beraber hayatlarında önemli anılar biriktirecekleri fırsatlar sunması açısından önemi büyüktür. Çünkü festivaller gerek aralarında duygusal bağ olan insanların ilişkilerini eğlenceli bir boyutta yaşamak gerekse arkadaşların bir arada eğlenerek hayatın tadını çıkarması açısından önem arz etmektedir. Festivaller pek çok insanın sahip olduğu özellikler neticesiyle farklı şekilde değerlendirilse de genel anlamda büyük çoğunluğunun bu tarz festivallerde çok fazla eğlendiğini söylemek mümkündür. Çünkü müziğin ve çoğu zaman doğanın iç içe olduğu bu tarz festivallerde insanlar yıl boyunca yaşadıkları stresi atmak istemektedir. Festivallere katılımda yalnızca arkadaşlarınız ya da sevgilinizle beraber gelmek zorunda değilsiniz tek ya da akrabanızla da gelebilirsiniz.  Kiminle gelmek isteyeceğiniz tamamen sizin tercihinize bağlıdır ve bunun yanında tek gelseniz dahi orada birçok arkadaş edinme fırsatına sahipsiniz.

Ücretsiz festivaller

Sosyalleşmenin zirveye ulaştığı festival alanlarında insanların birbiriyle  kaynaşması ve bunun yanında pek çok güzel duygunun ortaya çıkması da mümkün olmaktadır. Bazen festival alanında yardıma ihtiyacı olan birine yardım edersiniz ve hiç tanımadığınız bir insanın size yardım eli uzattığına şahit olursunuz. Bu tarz durumlar insanlarda var olan hoş duyguların ortaya çıkması açısından önem arz edip farklı duyguların tekrar hissedilmesi fırsatına erişmenizi de sağlamaktadır. Festivallerin ücretsiz olan türlerinde de çok fazla eğlenilmekte ve ücretli olanlarla arasında herhangi bir fark bulunmamaktadır. Ücretsiz festivaller de çok fazla eğlenebilirsiniz ve yakınlarınızla iyi vakit geçirerek anılarınıza bir yenisini daha ekleyebilirsiniz. Bu anlamda festivalin ücretsiz olması eğlencenin yetersizliği açısından bir sorun teşkil etmemekte ve aklınızda bununla alakalı sorular varsa da iyi bir araştırma yapmanızda fayda olduğu tavsiye edilmektedir.

Genel anlamda festivallerin ücretleri konuklar açısından çok fazla bulunmasa bile özellikle öğrencilerin ücretsiz festivallere bakış açısı daha olumludur. Yalnızca orada bulunan ihtiyaçlarını gidermeye yönelik harcayacakları paranın yanında bir de bilet fiyatı ödemeleri bazı kişilerin maddi imkanlarını zorlayabilmektedir. Bu anlamda ücretsiz olan bir festivalin var olması pek çok kişiye fayda sağlamakta ve psikolojilerini eğlenerek toparlama fırsatına erişmelerini kolaylaştırmaktadır. Şöyle  ki birçok yorgunluğa esir düşmüş ve zor günler geçirmiş birinin bir festivalde eğlenerek işlerine daha motive bir şekilde dönmesi oldukça önemlidir. Bunu yaparken de karşılığında bir ücret talep edilmemesi onun imkanları açısından epey kolaylık sağlayan bir avantajdır.

Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı

Ücret açısından herhangi bir bedel talep etmeyen bu festivalde pek çok müzisyen şarkılarını dinleyicileriyle paylaşmakta ve gelenlere hoş anılar yaşatmaktadır. Yerli şarkıcıların burada performanslarını sergilemesiyle beraber konukların eğlenmesi ve müziğin yarattığı arındırıcı ruha kendisini bırakması sağlanmaktadır. Bu anlamda açık havada gerçekleşen bu performanslarla beraber katılımcılara yöreye ait yemeklerin sunulması da gerçekleşmektedir. Bunun yanında birçok yarışmanın da yer aldığı bu festivallerde farklı oyunların yer aldığını söylemek mümkündür. Ücretsiz katılım ve konaklama fırsatı veren bu festivalde yalnızca kamp alanının dışında bir yerde kalmanız size ücret ödemeniz konusunda gereklilik sunacaktır. Geleneksel unsurların ön planda olduğu bu festivalde müziğin ve oyunların keyfine varacaksınız aynı zamanda pek çok yarışmanın içerisinde hoş vakitler geçireceksiniz.

Uluslararası Urla Enginar Festivali, Nisan, Urla, İzmir

Genel olarak yörenin çiftçileri açısından düzenlenmiş bir etkinlik olup aynı zamanda gelenlerin hoş vakit geçirmesi amaçlanmıştır. Burada güzellik anlamında pek çok tüyoların yer aldığı mekanlar bulunmakta ve lezzetli yemeklerin sunulduğu stantlar bulunmaktadır. Aynı zamanda burada cilt bakımıyla alakalı pek çok bilgi veren insan bulunmakta ve size doğal kürler açısından yardım edebilecek kişiler yer almaktadır. Bu anlamda farklı konseptiyle ilgi çeken bu festival diğer festivallere göre daha yerel bir görünüm çizmektedir. Ancak buraya geldiğinizde de ücret ödemeden oldukça eğlenmeniz ve işinize yarayacak fırsatları değerlendirmeniz mümkündür.

Yorum gönder