×

4 Mevsim Kalmak İsteyeceğiniz Yazlık Ev Dekorasyonu

4 Mevsim Kalmak İsteyeceğiniz Yazlık Ev Dekorasyonu

4 Mevsim Kalmak İsteyeceğiniz Yazlık Ev Dekorasyonu

Kış mevsimini sevmeyenler için en güzel mevsim tabii ki yazdır. Yaz aylarında yazlıklara gitmek ve akşam üstü denize inmek veya akşam üstü terasta sohbet etmek neredeyse herkesin keyif aldığı yaz aktivitelerinden biridir. Kıt bir odayı kullanmaya başladığınızda bu alana yazlık kullanıma daha uygun mobilyalar yerleştirebilirsiniz. Bu mobilyalar ağırlıklı olarak beyaz ve mavi olabilir, deniz ve deniz desenlerini anımsatan sembollerle süslenmiştir. Eviniz şehir merkezinde bulunuyorsa ve şehrinizde deniz yoksa, o zaman böyle bir dekorasyon mantıklı değildir. Sahili olan şehirlerde yazlık evler için bu tür yazlık ev mobilyalarını tercih etmek daha mantıklı. Benzer şekilde beyaz ve krem ​​gibi tüm açık renkli ve rahat mobilyaları tercih edebilirsiniz. Kışın soğuk ve karanlık günlerinde sıklıkla kullanılan koyu renkleri ortadan kaldırmak, aydınlık ve ferah ilhamı yaşamak için sıcak yaz aylarını bekliyoruz. Yaz geldiğinde insanlar siyahlara bakmamalı aksine daha parlak ve açık renklere bakmalıdır. Özellikle dekorasyon düzeninin uyumu sizi psikolojik olarak çok olumlu bir şekilde yansıtacaktır. Bu durumda yazlık ev dekorasyonunda kullanılabilecek bazı renk önerileri yapmamız gerekirse öncelikle limon sarısı duvar boyası tercih edilebilir. Limon sarısı, renk tonu nedeniyle yaz ortamı için enerji ve pozitif enerji sağlar. Duvarda asılı limon sarısı masa bu ahenk duygusunu daha da artıracaktır. Bir sonraki renk açık mavidir ve adı okurken bile yüzünde bir gülümseme bırakacaktır. Yaz, en hareketli doğa ve en berrak gökyüzünü gördüğümüz zaman olduğu için açık mavi, yazla uyumlu yazlık ev dekorasyonunun bir parçası haline geldi.

4 Mevsim Kalmak İsteyeceğiniz Yazlık Ev Dekorasyonu

Tatil evinizi dekore ederken dikkat etmeniz gereken bir şey, çok fazla eşyanın tatil evinizi bunaltmasına izin vermemektir. Fazla eşyalar sizin için ekstra bir maliyettir. Çok fazla eşya satın alma konusunda endişelenmenize gerek yok çünkü sıcaklığın etkisi altında çok fazla kalmayacaksınız, bu nedenle minimum yazlık ikamet anlayışı doğru olacaktır. Burada dikkat etmeniz gereken ana mekan balkon, bahçe veya köşk gibi gün içerisinde daha fazla vakit geçirmeyi planladığınız yerler olmalıdır. Yazın canlılığı ve enerjisi de bitkiler yetiştirmeniz ve bahçenizi yönetmeniz için iyi bir fırsat olacaktır. Bitkilerin yazlık ev dekorasyonunuzun ana rolü olmasını öneriyoruz. Özellikle organik tarım yoluyla yeni hobiler kazanmak ve gıda harcamalarını azaltmak için cebinize ve iç mekanınıza faydalı olacağı söylenebilir. Son yıllarda dış tasarım açısından yazlık evler çeşitli şekillerde inşa edilmiştir. Bu yazlık ev türleri; Japon evleri, ahşap evler ve taş evler gibi. Evin dekorasyonunu bu farklı tiplere göre ayarlamak evin uyumunu artıracaktır. Örneğin, kulübeniz Japon aile tarzındaysa, evi Japon bitkileriyle dekore edebilirsiniz.

Yazlık ev dekore ederken öncelikli olarak evin odalarını deniz ait eşyalarla süslemek gerekmektedir. Bu bir deniz yıldızı, halat veya çapa sembolü gibi şeyler olabilir. Bu sayede hem deniz havasını evin içinde hissedecek hem de yazlık hissiyatını daha da arttıracaktır. Aynı zamanda evi boyarken veya eve bir şeyler alırken bunların tek renk değil rengerenk olması da evin içinde yaz havasını yoğun şekilde hissettirecektir. Yine aynı şekilde gemici aletlerinden biri olan halatla da evin farklı köşelerini süslemek mümkündür. Evde mobilya tercih ederken bunu çoğunlukla ahşap mobilyalarla yapmak gerekmtedir. Örneğin ahşap bir masa, yazlık evin içine harika bir hava katacaktır. Şamdan ve mumluklar da yazlıkların vazgeçilmez eşyalarından biridir. Ahşap masa üstüne veya balkona konulacak olan şamdanlar eve tam bir yaz havası katmayı başaracaktır.

Yorum gönder