×

5 Adımda Modern Ev Döşeme Taktikleri

5 Adımda Modern Ev Döşeme Taktikleri

5 Adımda Modern Ev Döşeme Taktikleri

Modern en döşemelerinde öncelikle fazla eşyalardan kurtulmak gerekmektedir. Daha çok softluğu ve sadeliği simgeleyen modern evlerde sadeliğin yanı sıra açık renklerin tercih edilmesi de oldukça önemlidir. Renk olarak, gri ve tonlarını, nötr tonlarını ve benzin mavisi gibi mat ama göz alıcı renkleri tercih etmek gerekir. Kontrast renklerin veya tek renkli tasarımın kombinasyonu, modern tarz dekorasyon konseptine aittir. Burada dikkat edilmesi gereken şey, seçilen karanlık alanların mümkün olan en küçük alana dağıtılmasıdır. Başka bir deyişle, oturma odasında en düşük renk oranında kullanmak gerekir. Modern dekora göre dekore edilmiş bir oturma odasında sehpayı kullanacak yeriniz varsa lütfen geometrik bir sehpa  kullanılmalıdır. Orta sehpa alanınızı küçültse bile iç içe sehpaları geometrik tasarımınıza dahil edilebilir. Sıradan insanlar tarafından oluşturulan özlü, sade dekorasyon, mat ve metalik tonlar, geometrik şekiller ve muhteşem kompozisyonlar. Modern evi dekore ederken kullanacağınız büyük ölçekli tablolar arasında, Kübizm gibi sanat akımlarından ilham alan resimler, modern dekorasyonun keskin çizgileriyle uyum içindedir. Ayna bir çeşit süslemedir ve yeri her dekorasyon tarzının farklı tasarımlarında bulunabilir. Geometrik tasarım şekillerine sahip aynalar, modern dekorasyonda da çok şık görünüyor. Modern stili diğer dekoratif tarzlardan ayıran bu fonksiyonlar, etkili bir şekilde şık ve pratik yaşam alanları yaratabilir. Hassas ve göz alıcı parçalarla sade dekorasyonun zarif görünümü modern tarzla ilişkilidir. 5 Adımda Modern Ev Döşeme Taktikleri;

5 Adımda Modern Ev Döşeme Taktikleri

Geometrik formlar, modern dekoratif tarzda göze çarpan figürlerdir. Modern tarzda bir evin zemininde sıklıkla geometrik desenler, zikzak ve çizgili tasarımlar kullanmalısınız. Aydınlatma, dekoratif tarzınızın özelliklerini yansıtan bir çalışmadır. Modern dekoratif tarzların özelliklerini yansıtan aydınlatma türleri genellikle zemin lambaları ve avizelerdir. Kullanacağınız avize veya yer lambasının rengi, ortamın renk düzenine uyacak şekilde enerji üretir. Bütçeniz çok sınırlı değilse yaklaşık 10 cm genişliğinde oniks mermer ile süpürgelik ve zemine serebilir ve altını aydınlatabilirsiniz. Bu nedenle, günümüzde yoğun talep gören akik mermerin yarı saydam özelliklerini, hoş bir zemin aydınlatması oluşturmak için kullanabilirsiniz. Temel renk olarak zamanınıza uyan popüler veya favori bir sakin renk seçin. Süslemek istediğiniz odadaki büyük parçaları bu renkten seçebilir, küçük aksesuarlarda da temel renginize uygun bazı renkleri kullanabilirsiniz. Örneğin, Vilevu gibi tek renk ve sakin bir renk ayarına sahip modern bir kanepe seçebilirsiniz.

Modern ev döşeme taktiklerinde temel olarak 5 şeye dikkat etmek gerekmektedir. Yukarıda bahsi geçenlere bağlı olarak bu beş maddeyi şöyle sıralamak mümkündür.

  1. Nötr renkler: Modern dekorasyonlarda aydınlık ve ferah alan özellikle önemlidir. Gri, beyaz, kahverengi ve duvardaki gölgeler, odada bulunmayan doğal ışığı artıracaktır. Bu yüzden dah açok bu tarzda renkler tercih edilmelidir.
  2. İşlevsellik: Modern ev döşemelerinde ise sadeliğe bağlı olarak az eşyayla birçok ihtiyacı sağlamak gerekmektedir. Yine sadeliğe bağlı olarak, modern evde sadece işlevsel olan eşyalara yer vermek gerekmektedir. Süs ve dekorasyon eşyalarına oldukça az yer verilen modern dekorasyonlarda evde bulunan neredeyse tüm eşyaların bir işlevi olması beklenmektedir.
  3. Odak noktaları: Daha çok nötr renklerin kullanılmasına rağmen bazı noktalarda parlak renklerin odak noktası olarak tercih edilmesiyle odaya bambaşka bir hava katmak mümkündür.
  4. Sadelik: Modern dekorasyonda ilk dikkat edilmesi gereken şey sadeliktir. Karmaşadan ve yorucu renklerden uzak durarak yapılacak olan dekorasyonlarda az parça ve sadelikle şıklık sağlanmaya çalışılmalıdır.
  5. Gereksiz eşyalar: Sadece beğenildiği için evde tutulan tüm eşyaları modern ev dekorasyolarında atmak gerekmektedir. Bu gereksiz eşyalar, kalabalık görüntülere neden olmasının yanı sıra oda havasının bütünlüğünün sağlanmasına da engel olur.

Yorum gönder