×

7 Adımda Ev Dizaynı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

7 Adımda Ev Dizaynı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

7 Adımda Ev Dizaynı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Gömme raflar meydana getirerek evinizin genişliğine müdahale etmeden ortalıkta yer alan eşyaları toplu bir halde bulundurma imkanına sahipsiniz. Bu rafları kullanarak hem sahip olduğunuz alan daralmamış olacak hem de eşyalarınız şık ve toplu bir şekilde bu raflardaki yerini alacaktır. Bu raflar çok ön planda olmaması nedeniyle sizin hareket alanınıza müdahale etmez ve bu sebeple de kolay bir şekilde eşyalarınızı yerleştirmiş olursunuz. Rahat hareket alanı sağlayan bu raflar sayesinde oldukça pratik bir kullanım mekanı edinebilirsiniz.

Işıklandırma sistemini iyi ayarlarsanız eviniz olduğundan daha güzel ve şık gözükebilir. Çünkü ışıklandırmalar hem evin havasını değiştirecek hem de evdeki eşyaların daha modern görünmesini sağlayacaktır. Bu açıdan evi hem karanlık bir yapıdan kurtaran hem de odaların şık gözükmesine destek olan ışıklandırma sistemi sizin önem vermeniz gereken unsurlar arasında yer almaktadır. Birçok insan evinde ışıklandırma sistemine önem vermez ancak bu konu oldukça önemli ve dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı olarak karşımıza çıkmaktadır.

7 Adımda Ev Dizaynı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Evinizde bitkilere yer vermek hem sizin için hem de evinizin daha şık gözükmesi için oldukça önem arz etmektedir. Bitkiler hem havayı temizlemesi anlamında hem de sahip olunan evde ayrı bir atmosfere neden olması yönüyle tercih listesi arasına girebilir. Aksesuar olarak genellikle bitkiler tercih etmeniz evinizin daha ferah görünmesine ve evinizde botanik bir havanın hakim olmasına neden olacaktır. Bu yüzden de evinizin içinde bitkiler olması sizin kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayabilecek ve iç huzura destek olacaktır.

Renkli ve modern tablolar kullanmak evinizin havasını bir anda değiştirecek aksesuarlar arasında yer almaktadır. Tabii ki evinizin rengine ve mobilyaların tarzına göre seçtiğiniz tabloların niteliklerinde çeşitlilik meydana gelse de genel anlamda modern tablolar seçmenizde fayda vardır. Eski tarz tablolar yerine daha görsel zenginliğe sahip tablolar evinizde ayrı bir dekorasyon olarak odalara şıklık katacaktır.

Daha sade parçalar seçmek evinizin modern görünümüne destek olmakla beraber göz yormaması açısından da oldukça önemlidir. Karışık desenli eşyalar hem evin sadeliğini bozar hem de aşırıya kaçıldığında rüküşlüğe neden olur. Bu sebeple daha düz desenler tercih etmeniz evinizin derli toplu ve zarif görünmesine neden olacaktır.

Televizyon ünitesinde televizyonun duvara montelenmesi hem daha modern bir görünüm açısından hem de temizliği açısından oldukça önemlidir. Masanın üzerinde duran televizyonlar biraz daha eski tarz olup yeni model evlerde çok fazla kullanılmamaktadır.

Halılarınızın desenlerini sade seçmeye özen gösterin çünkü halılar çok karışık şekilli oldukları zaman evin karmaşık görünmesine neden olacak ve diğer eşyalarınızın güzelliğine gölge düşürecektir. Burada amaç eşyaların kombinasyonunu desteklemek olmalıdır. Halının tek başına yıldız olmasından ziyade diğer eşyaları şıklık açısından tamamlanması daha doğru bir tercih olarak karşımıza çıkmaktadır.

Yorum gönder