×

Antre Dekorasyonu

Antre Dekorasyonu

Antre Dekorasyonu

Evin ilk giriş kısmını meydana getiren bu alan aslında eve giriş yapmadan önce yaşanılan havanın niteliği açısından oldukça önem arz etmektedir. Çünkü bu kısımda var olan dekorasyon türüyle beraber yaşanılan atmosfer evin diğer bölümlerine de yansıyacaktır ve diğer kısımlarla bütünleşecektir. Bu alan dış kısımdan içeri girildiği andan itibaren hoş bir dekorasyonla meydana gelirse evin genel havasında bir hoşluk hakimiyeti olacaktır. Bu durum da evin diğer yerlerinde var olan eksikliklerin çok göze batmamasına ve bu alanın sahip olduğu şıklığın o alanlara da yansımasına neden olacaktır. Bu yüzden de aslında yapılması gereken bu alanı oldukça ferah ve birbiriyle uyumlu eşyalardan oluşabilecek bir havaya sokmaktır.

Antre Dekorasyonu

Bu giriş alanının beyaz renkte tercih edilmesi aslında evin girişinin daha iç açıcı bir görünüm elde etmesi açısından oldukça önemlidir. Tabii ki burada da koyu renkli eşyalar tercih edilebilir ancak bu durum daha çok o alanın ebatlarıyla alakalıdır. Çünkü çok dar ve güneş almayan bir alanın koyu renkli mobilyalardan oluşması evin içi daraltan bir görünüme kavuşmasına neden olacaktır.

Bu kısımda duvarlarda tercih edeceğiniz renkleri sıcak renklerde seçmeniz daha uygun olacaktır. Bu alanda çok koyu renkli duvar kağıtları kullanmazsanız daha geniş bir alan görünümü elde ederek evin havasına olumlu bir katkı yapmış olursunuz. Aynı zamanda bu kısımda kullanılacak aksesuarların daha kullanışlı ve sağlam olmalarına dikkat edin aksi halde bu alanda çıkarılan ayakkabı ve paltolar bir aksiliğe neden olabilir.

Misafirlerin de yoğunlukta kullandığı bu alan az ama öz eşyalardan oluşursa hem çok sade olmaz hem de şıklıktan ödün vermeyerek bu alanı da değerlendirmiş olurusunuz. Burada kullanılan eşyaların yanı sıra ortama uygun bir aynanın var olması gerekli görülmektedir çünkü kapıdan giriş yapan insanların ve evden çıkanların nasıl göründüklerini kontrol etmesi açısından bir ayna gerekmektedir. Aynaların boyutları duvarla orantılı olup eğer duvar çok küçük boyutlardaysa buraya tamamını kaplayacak bir ayna değil de daha makul boyutlarda bir aynanın takılması doğru olacaktır.

Bu alanda kullanılacak aksesuarların duvarın boyutuyla paralel bir büyüklüğe sahip olması önem arz eder çünkü çok küçük bir duvarda büyük aksesuarların yer alması hoş bir görüntüye neden olmaz. Bunun yanında bu alanda çok büyük aksesuarların kullanılması da uygun olmayacağı gibi şıklığın ve sporun bir arada bulunduğu aksesuarlar tercih edilmesi daha doğru olacaktır.

Eğer sade bir alan istiyorsanız burada bir ya da iki tane birbiriyle uyumlu tablonun dışında yalnızca bir ayna bulundurabilirsiniz. Bunun yanında kullanabileceğiniz şifonyer tarzı dolapların üzerine de minimal süsler koyarak ortamın sade havasının dışına çıkmadan şıklığı da elden bırakmamış olursunuz. Özellikle bu alanda orta yolu bulmak önemli olup eşya seçimlerinde kişi kendi düşünceleri doğrultusunda hareket etmeyi de unutmamalıdır.

Yorum gönder