×

Beyaz Renk Mobilya Uyumu İçin Ev Dekorasyonu

Beyaz Renk Mobilya Uyumu İçin Ev Dekorasyonu

Beyaz Renk Mobilya Uyumu İçin Ev Dekorasyonu

Beyaz Renk Mobilya Uyumu İçin Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılmalıdır?

Renk uyumu dekorasyon sırasında çok önemli olan bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Her şeyin en iyisini ve en kalitelisini alsanız bile aralarında bir renk uyumu olmadığında görünüş itibariyle çok bir anlam ifade etmeyecektir. Tam da bu nedenle dekorasyon çalışması yapılırken renk uyumuna özellikle çok dikkat edilmelidir.

Beyaz renk ev dekorasyonunda çok fazla kullanılır ancak bir o kadar da kullanmaktan çekinilen bir renk olma niteliğini taşır. Çabuk kirlenmesi ya da en ufak bir lekeyi bile belli etmesi nedeniyle beyaz renk kullanımından çekinen insan sayısı da çok fazladır. Ama şöyle bir gerçek var ki bütün renkler aynı oranda kirlenmektedir ama bunu en çok gösterenin beyaz olması demek kir göstermeyen rengin kirlendikçe hijyen olarak ilk gün ki gibi olduğu anlamına gelmez. Temiz olmayan bir ortam yaratır ve kimse bunun farkında olmadığı için bunun bir sorun olmayacağını düşünür. Ancak hijyen çok önemli bir unsurdur.

Beyaz Renk Mobilya Uyumu İçin Ev Dekorasyonu

Beyaz renk huzuru ve ferahlığı temsil eden bir renktir. Özellikle küçük odalar için eşsiz bir renktir çünkü ferah göstermesinden dolayı odayı olduğundan daha aydınlık ve büyük gösterecek ve kullanan kişiyi bunaltmayacaktır.

Beyaz rengi ilk ele aldığımıza her yerin beyaz olduğu, tek renk sıkıcı bir ortam gözünüzde canlanabilir. Ancak diğer bütün renkler gibi beyaz renkte çeşitli tonlara sahiptir. Gri renk ile de bir kombin yapıldığında harika görünecektir. Beyaz renk mobilyaların kullanıldığı bir evin duvarlarına kireç beyaz rengi oldukça iyi gidecektir. Beyaz parkeler, rakı beyazı aydınlatma mekanizmaları, beyaz tül perde kullanımı, beyaz bir masa sandalye takımı ile şık bir görüntü elde edilebilir. Bu kombine gri bir koltuk da harika bir şekilde eşlik edecektir. Yerde ise hafif desenli bir halı dekorasyonu tamamlayan unsurlar arasında olacaktır. Bu sayede ferah ve şık bir dekorasyon elde etmiş olacaksınız.

Beyaz renk öyle bir renktir ki istenilen her renk ile kullanılabilir. Hatta bir rengin birkaç farklı tonu bile beyaz renk ile kullanılabilir. Beyaz renk krem tonları ile de harika bir uyum yakalayabilir. Ortaya sade ve göz yormayan bir kombin çıkabilir. Ama inkâr edilemez bir gerçek var ki o da siyah ve beyaz uyumu olmalıdır. Siyah ve beyaz renk birlikte harika bir uyum yakalar ve ortaya müthiş görüntüler çıkabilir. Bu iki rengin yanına canlı farklı bir renk eklendiğinde ise yine çok güzel bir görüntü elde etmek mümkündür.

Beyaz renk ferahlığı ve huzuru temsil eder demiştik. Bunun bir nedeni var tabi ki. O da ışığı en iyi ve en güzel yansıtan renk olmasıdır. Işık sayesinde aydınlık bir ortam oluşturur. Beyaz rengin çok olduğu her ortam aydınlık, ferah ve olduğundan geniş görünür. Böylece dekorasyonda beyaz renk eşsiz bir tercih olacaktır. Açık renk duvarlar ve beyaz mobilyalar mükemmel görünecektir. Beyaz renk kullanıldığı mekânı olduğundan daha geniş gösteren bir renktir. Beyaz renk ve ayna uyumu da harika olacaktır. Hem ferahlık ve genişlik hem de ayna ile sağlanan yansımalar sayesinde ortaya güzel bir dekorasyon çalışması çıkacaktır.

Hemen hemen her dekorasyonda beyaz renk görmek mümkündür. Ev dekorasyonlarında en popüler olan renk tartışmasız beyaz renk olacaktır. Beyaz renk ayrıca banyo ve mutfak gibi yerlerde de vazgeçilemeyen yegâne renktir. Beyaz rengin çabuk kirlenmesi konusuna parmak basacak olursak, aslında bütün renkler aynı oranda kirlenir ancak beyaz renk bunu biraz daha fazla gösterir. Bu birçok kişi tarafından olumsuz bir durum gibi algılanıyor olsa da bu aslında kötü bir şey değildir. Çünkü kiri fark etmemek o lekenin zamanla kalıcı hale gelmesine neden olabilecek bir durumdur. Beyaz renk fark edilip temizlendiğinde bu sorun da otomatik olarak ortadan kalkmış olacaktır.

Beyaz rengin temizliğinin zor olduğu söylenir ancak beyaz renk kimyasal temizlik ürünlerinden öteki renklere göre daha az zarar gören bir renktir. Bu nedenle hem kalitesi düşmez hem de çok zorlanmadan temizlemek mümkündür. Artık beyaz renk için çeşitli çalışmalar yapılıyor ve kirlenmesini engelleyen ya da geciktiren teknolojiler geliştiriliyor. Bu sayede beyaz renk artık çekinmeden kullanılabilecek bir renk haline gelmeye başlamıştır. Banyo ve mutfak gibi yerlerde hijyenin bir göstergesi olan beyaz renk kullanımı çok yaygındır. Evinizin hol ve giriş kısmında yani koridorlarındaki eşya ve mobilyalarda beyaz renk kullanılırsa evin girişi geniş ve ferah görünecektir. Böylece misafirleriniz içeri girerken içleri açılacak ve bu durum onlarda büyük bir beğeni oluşturacaktır.

Yorum gönder