×

Birbirinden Farklı 3D Duvar Kâğıdı

Birbirinden Farklı 3D Duvar Kâğıdı

Birbirinden Farklı 3D Duvar Kâğıdı

Birbirinden Farklı 3D Duvar Kâğıdı; Modern kaplama malzemeleri pazarı, yüzey tasarlamanın birçok çeşidini içerir. Ancak, yıllar önce olduğu gibi, duvar kâğıdı en yaygın seçenek olarak kabul edilir. Öncelikle geniş bir yelpazeden dolayı potansiyelini kaybetmediler. Farklı tonlar, desenler ve dokular gerçekten orijinal bir iç tasarım yaratmanıza izin verir.  Kaplama malzemesinin özellikleri, çeşitleri ve duvar dekorasyonu fikirleri çok fazladır.

Bu tür kaplama malzemeleri fark edilmeyecek şekilde; duvarlarınızda yüksek dağlar, kalın orman veya gece şehir ışıkları olduğunu hayal edin. Önemli olan, odanın diğer tüm kısımlarını uygun şekilde düzenlemek ve iç mekânda maksimum uyum sağlamaktır.

3D duvar kâğıdı ile klasik fotoğraf tuvali arasındaki fark vardır. Gerçek şu ki, üreticiler bu durumda stereoskopik etki olarak da adlandırılan özel bir teknoloji kullanıyorlar. Onun sayesinde görüntü hacminin yanılsamasını elde ediyor. Yani, size duvardaki resmin gerçekten derinliği varmış gibi görünecektir. Böylece, sıradan duvar kâğıdı gerçekçi bir görüntüyü basitçe aktarabilir. O zamanlar, 3D format daha da ileri gidip illüstrasyon veya fotoğrafın dokusunu yeniden oluşturmaya izin vermesi sayesinde.

Fotoğraflı duvar kâğıdı üretme süreci birkaç aşamadan oluşur. Öncelikle gerekli görüntü seçilir ve parametreleri ayarlanır. Ardından, uzmanların dosyayı işlediği ve ona gerçekçilik kazandırdığı özel bir bilgisayar programına bir fotoğraf veya illüstrasyon sunulur. Ancak bundan sonra tuval, uygun malzemeyi seçmek için baskıya hazırdır. Küçük odalarda 3D duvar kağıdının bu tür görüntüleri belli bir mesafede harika görünüyor. Çok küçük bir odada, alanı karmaşık hale getirme etkisi yaratabilirler.

Birbirinden Farklı 3D Duvar Kâğıdı

Çeşitleri

Bugün, duvarlar için 3B duvar kâğıdı yelpazesi oldukça geniştir. Örneğin, görselleri bulabilirsin:

Doğa;

Kentsel manzaralar;

Resim reprodüksiyonları;

Hayvanlar (kuşlar, böcekler, vahşi hayvanlar);

Diğer yüzeylerin taklidi (tuğla veya doğal ahşap);

Uzay nesneleri;

Geometrik desenler ve daha fazlası.

3D Duvar Kağıdının Avantajları

3D duvar kağıdını, duvarlar için diğer kaplama malzemesi türlerinden ayıran ilk şeydir. Gerçekçi bir kompozisyon elde etmenize ve herhangi bir iç mekânda vurgu yapmanıza izin verir.

Tasarım kısıtlaması yok. Tabii ki, bugün çevrimiçi mağazada çeşitli tasarımlarla 3D duvar kağıtları satın alabilirsiniz. Ancak tuvali almanın tek yolu bu değil. Eskizinize göre fotoğraflı duvar kağıtlarının baskısını da sipariş edebilirsiniz. Güzel bir resim, aile fotoğrafı, illüstrasyon vb. olabilir. Tasarım özgürlüğüne ek olarak, kesinlikle herhangi bir boyutta fotoğraf duvar kağıdını seçme şansına da sahipsiniz.

Bakımı kolaydır. Kendi başlarına, 3B duvar kağıtları çeşitli malzemelerden yapılır. Bununla birlikte, ortak bir özelliği vardır. Onun sayesinde, kaplamayı bozma korkusu olmadan duvar kağıdını nemli bir bezle kolayca yıkayabilirsiniz. Ayrıca günümüzde elektrikli süpürge ile bile temizlenebilen kumaş bazlı kumaşlar bulabilirsiniz.

Odanın görsel olarak genişlemesi (ancak bu sadece büyük odalarda geçerlidir).  Görünüşe göre odayı resmin içine çekiyorsunuz ve onu resmin bir parçası yapıyorsunuz.

Yapışma kolaylığı. 3D duvar kâğıdı, özel bir yapıştırıcı ve kurulum için herhangi bir özel kural gerektirmez.

Gerekirse, aynı odadaki birkaç bölgeyi seçin, sıklıkla kullanılan bölmeler, perdeler veya raflar. Ancak, yer kaybetmek istemiyorsanız, orijinal 3D görüntü ile mutfakta bulunan yemek alanını seçmeniz yeterlidir.

Toz oluşumunu önleyen aynı koruyucu vinil katman, duvar kağıdının yüzeyinde çeşitli mekanik hasarlardan kaçınmanıza da olanak tanır.

Dezavantajları

Çok sayıda olumlu özelliğe rağmen, 3B duvar kağıtlarının bazı dezavantajları vardır:

Kaplama malzemesi en düzgün yüzeyi gerektirir.  Bununla birlikte, hazırlık aşamasında, biraz eziyet etmeniz ve tüm küçük kusurları (çatlaklar, talaşlar, önceki konut malzemesinin kalıntıları) duvardan kaldırmanız gerekecektir. Aksi takdirde duvardaki görüntünün gerçekliği büyük ölçüde zarar görecektir.

Tek başına 3d duvar kağıdını yapıştırmak en iyi fikir değildir. Mümkün olduğu kadar düz bir şekilde temizlemek sizin yararınızadır. Bu nedenle, bu tür amaçlar için deneyimli ustaları aramak daha iyidir.

Duvar kağıtları 3D, ancak duvarların dekorasyonu için ayrı bir malzeme olarak görünmeye başladı. Bu nedenle, sıradan yapı malzemeleri mağazalarında geniş bir seçim bulmanız pek olası değildir. Yine de baskı hizmetleriyle iş birliği yapan özel satış noktalarına başvurmak daha iyidir.

Sipariş üzerine tuvale basılan orijinal görüntü için, tabii ki, ödemeniz gerekir. Ancak bu durumda, yalnızca 3d fotoğraf duvar kağıtlarının benzersiz tasarımını değil, aynı zamanda tuvalin ideal boyutunu da alacaksınız. Ancak, bitmiş duvar kâğıdı çok pahalı. Kural olarak, duvarlar için 3B duvar kâğıdı şunlara bağlı olacaktır:

Tuvalin boyutu;

Duvar kağıdının yapıldığı malzeme;

Baskı türü;

Tasarım karmaşıklığı

Yorum gönder