×

Cam Balkon Dekorasyon Önerileri

Cam Balkon Dekorasyon Önerileri

Cam Balkon Dekorasyon Önerileri

Kulağa hoş gelen cam balkon size dört mevsimi yaşatacak önerilerle gelir. Ülke olarak farklı coğrafyalarda yaşasak ta ihtiyaç her daim aynı alan yaratmaktır.  Şehirdeki yaşamların evlerin artık küçülmesi bunlar en büyük etkendir. Kendimize huzurlu alan isteği çağımızın stresli ortamında talep olarak artık karşımıza çıkıyor. İster büyük olsun ister küçük hepimiz kendimize özel yeni bir alna yaratma amacıyla balkonları kapatır olduk. Bunun yanında ısıyı kaybetmemekte var tabi ki. Mevsimsel koşulları da ayrı bir etken olarak inceleyebiliriz.

Cam Balkon Dekorasyon Önerileri

Cam balkon denildiğinde aklımıza kalın camlar bir sürgüde kayıp gidişleri ya da sabit pencere sistemiyle kapatılan alanlar gelir.  Her balkon kendi ölçülerindeki malzemeye göre kapatılır. Kısacası kişiye özeldir. Faydası çoktur gürültüyü keser yabani hayvan girişin engeller kısacası deş etkenleri de keser diyebiliriz. Kullanılan camlar genelde damperli ve lamine olarak sınıflandırılabilir. Diğer türlere göre daha az tehlikelidir. Bu kalın camlar aynı zamanda yalıtım işlevi de görür. Yarattığımız bu alanların görselliği anlamında dekorasyon yapmakta isteyebilirsiniz. Dış etkenler cam balkon sayesinde ortadan kalkar. Yapmanız gereken o alana yönelik mobilya seçimi yapmak. Alanı daraltmadan boğmadan yapmalısınız. Uzun ömürlü kullanım amaçlı ürünler alabilirisiniz. Bu anlamda balkon dekorasyonunda size çiçeklerde yardımcı olabilir. Gerek canlı saksı çiçekleri gerek kurutulmuş çiçekler balkonun havasını değiştirir. Gün yüzüne baktığı için bol ışık alan cam balkonların ışıkları için şık lambalar düşünebilirsiniz.

Alanın büyüklüğüne göre köşe koltuk yer kazandıracaktır ya da küçük bir cam balkon ise bergerler size o alanı mutlaka yaratacaktır. Büyük cam balkonlarını yemek odası alanına da çevirerek manzaraya karşı güzel akşam yemekleri ve sohbetlere zaman ayırmış olursunuz. Bu anlamda yer kaplayan yemek masasına da çözüm üretilmiş olur. Balkon dışarı açılan bir kapıdır. Açık olan bir balkonu kapatmak onu yaz kış kullanıma açar. Buda stresten uzak yalıtılmış konforlu ortamlar sunar. Balkon kapatıldıktan sonra önce gerekli şeyleri not alınız balkonu daraltmadan neler yapabilirsiniz? İsteklerinizi beklentilerinizi belirleyin. Sade balkon düşleyenler yazın açabileceği kışın kapatacağı sürgülü açılır katlanır camları tercih edebilir. Eğer balkonda küçükse bir masa sandalye dekorasyon işini kolaylaştırır.

Eğer balkon dar ve uzun ise dekorasyonlarında pudra ve gri tonları ya da açık renkler kullanılabilir. Aksesuarları seçerken de sarkık çiçekler fenerler geometrik sehpalar raf sistemleri işinize yarayacaktır. Bir bahçe mobilyası balkonda şık durur küçük renkli halılar dar uzun şifonyerler sepetler renkli yastık ya da minderler örnek olabilir.

Yazlık balkonlar için ise ahşap  ya da tamamen pastel tonlar balkon dekorasyonunda kullanılabilir. Pembe ile beyaz ya da mavi ile beyaz ayaklı vazolar ve mobilyaya uygun kurutulmuş çiçekler minderli metal divanlar belki renkli tabureler balkon görüntünüzü değiştirir ne dersiniz? Dekorasyon yaparken yaşam alanınıza göre renklerin tamamını isteğinize göre kullanabilirsiniz. Renkli kumaşlar hele de çizgili otantik desenler ne kadarda ortamı değiştirir. Ya da ahşap döşeme ağırlıklı mobilyalar kullanırsınız. Bunu renkli yastıklarla da sarkık saksılarla ve jakuzilerle değer katabilirsiniz. Koltuklarınız minderli yıkanabilir seçmek temizlemesinde size yardımcı olacaktır. Makrome sarkıtlara canlı çiçekleri yerleştirerek kendi botanik bahçenizi yaratırsınız. Sadece sedir diye tabir edilen ahşap ya da metal ürünler istediğiniz renkle boyandığında balkonunuzda farklı görüntü yaratacaktır. Beyaz pembenin uyumu maviyle beyazın uyumu hep güzel olmuştur. Size yazlık havası yaratacaktır. Ters bir renkle de halıyı serdiniz mi hele de iki berger de ve sehpayı alacak kadar büyük balkonunuz varsa yazlığı şehre getirmiş olursunuz. Bu anlamda renkler ve objeler ile istediğiniz kadar oynayın. İster gri ister turuncu ister nötr renkler ister pastel tamamen ruh halinize kalmış. Ama ruhunuzu rahatlatacak yumuşak gözünüzü yormayan aksine dinlendiren renk ve nesnelere yer verin. Otantik desenli yastıklar kilimler ahşabın sağlıklılığı yeşilin güzelliği ortaya daha güzel şeyler çıkaracaktır. Eğer cam balkon büyükse salıncak hamak da alternatif olabilir. Hasır ithal yerli mobilyalarda cam balkon için farklı alternatifler arasında yer alır. Cam sehpalar abajurlar eski bir kaset çalar sepetleri obje olarak kullanabilirsiniz . Gerekirse ahşap süsler oyma eserler kısaca koyu renklerde kullanılabilir. Stor perdeler de farklı çözümler yaratabilir. Tercih tamamen istekleriniz ve rahat seçimlerinizden ibaret.

Yorum gönder