×

Carina Rengi Neden Tercih Edilir?

Carina rengi

Carina Rengi Neden Tercih Edilir?

Hem duvar boyası hem de ev aksesuarlarında severek tercih edilen carina rengi ortamda farklı bir hava yaratır. Carina rengi genellikle toprak rengi yada kahve tonlarıyla birlikte kullanılır. Duvar rengi olarak biraz koyu durduğu için de genellikle mobilya, dolap ve ev aksesuarlarının renginde tercih edilir. Fakat evin bir duvarına  carina renginin yansımalarından oluşan bir duvar kağıdı yapıştırılarak ortama farklı bir hava katılabilir. Duvar kağıdı ise direk düz renk şeklinde değil de, carina rengi taş yada kütük desenli olursa daha güzel görüntüler ortaya çıkabilir.

Oturma odası ve salon dışında çocuk odasında da kullanılmaya başlanan carina, odaya yumuşak bir hava kattığı için çocuklara huzur verdiği söylenir.

Carina rengi

Carina Rengine Uyumlu En İyi Dekorasyon Fikirleri

Tercih edilme oranı artan  renklerde günden güne daha çok  mobilya, perde ve ev aksesuarları üretimi yapılmaktadır. Son birkaç yılın trendlerinden olan carina rengi ise  dekorasyonun bir parçası haline gelmiştir. Carina renginin dekorasyonda nasıl kullanılabileceğini birlikte inceleyelim :

Pencere Çerçevesi

Klasik beyaz çerçeve renklerinden sonra carina ve ahşap desenli kahverengi renkleri pencerelere modernlik getirmiştir. Carina rengi özellikle toza ve kire maruz kalan pencerelerin dış cepheleri için çok kullanışlıdır. Kış aylarında ise bu renkler ortama daha sıcak bir görüntü vererek samimi bir atmosfer yaratır.

Duvar Boyası

Direk uygulandığında biraz koyu duracağı için, kendisinden açık renklerle karıştırılırsa daha yumuşak bir duvar boyası elde edilebilir. Özellikle mobilyalarınızı da carina rengi tercih edeceğiniz durumlarda bunu mutlaka yapmanız önerilir. Aksi halde odada ki tek tip renk kısa bir süre sonra size sıkıcı gelebilir.

Duvarlarınızı carina rengi tonlarına boyadıysanız eğer, kapılarınız da  beyaz rengini  tercih ederseniz eviniz hem şık hem de ferah olacaktır.

Yatak Başlığı

Baza başlıkları genellikle siyah ve taba tonlarında tercih ediliyordu. Fakat carina renginin mobilya sektörüne girmesiyle birlikte bu renkte baza başlıkları da üretilmeye başlandı. Yavaş yavaş dikkat çeken bu başlıklar, her türlü yatak örtüsüyle mükemmel uyum sağlayabilir.

Oturma Grubu

Carina rengi en çok mobilyalarda sevilerek kullanılmaktadır. Koyu ile açık tonlar arasında kalanları ortak noktada buluşturan bir renktir. Kiri fazla belli etmemesi ve pastel tonlara yakın olması nedeniyle klasik severlerin favori renklerinden biridir.

Duvar Aksesuarları

Duvar boyanızı carina renginden daha açık renkler seçmeniz durumunda, duvara ufak tefek aksesuarlar odanıza şıklık katabilir. Fakat odaya tablo asmayı tercih ederseniz carina tonlarının ağırlıklı olduğu bir tablo asmaktan kaçınmalısınız. Tabloyu ortama hareketlilik getirecek renklerden seçmeniz gerekir. Çünkü carina rengi durgun bir renktir. Duvarlar ve mobilyalar bu tonlarda olduğunda odayı hareketlendirecek iki şey kalır; halı ve tablolar. Halıda canlı renkler hoşunuza gitmeyecekse eğer geriye de tablolar kalır. Carina renginin hakim olduğu bir odada gün batımı yada dolunay temalı tablolar mükemmel bir uyum yakalar.

Tabloyu da istemezseniz aileniz veya eşinizle olan fotoğrafınızı siyah beyaz efektle büyük boy bastırıp duvarınıza asabilirsiniz. Siyah beyaz fotoğraf odanıza nostajik bir atmosfer katacaktır.

Yorum gönder