×

Çiçek Desenli Masa Örtüleri

Çiçek Desenli Masa Örtüleri

Çiçek Desenli Masa Örtüleri

Her evin vazgeçilmez parçalarından biri masadır. Neredeyse evin bütün odalarında bir köşede masa görmek mümkündür. Bazen ahşaptan bazen metalden veya daha farklı maddelerden yapılan bu masalar bazen örtülü bazen de örtüsüz olarak kullanılabilmektedir. Her evde karşımıza çıkan masaları  kendi içinde bir kaç çeşide ayırmak mümkündür. Bunlardan bazıları şunlardır: Örme Masa Örtüsü , Polyester Masa Örtüsü , Pvc Masa Örtüsü , Vinil Masa Örtüsü , Baskılı Masa Örtüsü , Dantelli Masa Örtüsü , Yuvarlak Masa Örtüsü, Amerikan Servis ve Runner. Masa örtülerinin modelleri değişiklik gösterdiği gibi desenleri de değişiklik göstermektedir. Tamamen insanın hayal gücünün sınırsız olmasıyla üretilen bu masa örtülerinin desenlerini saymakla bitirmek mümkün değildir.

Çiçek Desenli Masa Örtüleri

  • Dantel masa örtüleri : Dantel, Anadolu kültürünün en temel yapı taşlarından biridir. Geçmişten günümüze kadar kültür aracılığıyla aktarılan dantel, günümüzde de birçok alanda kullanılmaktadır. Geçmişten beri kullanılan danteller, evin her köşesinde karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda kullanımı azalmasına rağmen hala bazı evlerde dantel işlemelerini görmek mümkündür. Bu danteller evin salonundan mutfağına kadar birçok odaya yayılmış durumdadır. Daha çok salonda bulunan örtülerde karşımıza çıkan bu masa örtüleri, genellikle orta masa ve sehpalarda kullanılmaktadır.
  • Çiçek desenli kumaş masa örtüleri : Günümüzde neredeyse bütün evlerde desenli kumaş masa örtüsü görmek mümkündür. Çeşitlilik bakımından zengin olması nedeniyle tercih edilen desenli bez masa örtüleri, üzerine bir şey döküldüğünde veyahut kirlendiğinde kolayca yıkanıp, yeni gibi yeniden kullanılma olanağı sunduğu için, diğer desenli masa örtülerine kıyasla daha çok tercih edilmektedir. Bu masa örtülerinin desenleri çeşitlilik gösteriyor olsa da en çok tecih edileni çiçek desenli olanlarıdır. Gerek küçük gerek büyük çiçek desenleriyle oluşturulan bu masa örtüleri, özellikle mutfağa çok tatlı bir hava katmayı başarmaktadır. Renklerin çeşitliliği ile çiçek desenlerinin çeşitliliği birleşince ortaya çok farklı masa örtüleri çıkmaktadır.
  • Çiçek desenli plastik masa örtüleri : Kullanımı özellikle son yıllarda artış gösteren çiçek desenli plastik masa örtüleri, kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır. Üzerinde bir şey döküldüğünde onun bir bez yardımıyla kolaylıkla silinebiliyor olması bu örtü türünün en büyük avantajıdır. Örneğin bir pazar kahvaltısı yaparken veya beş çayı içerken masaya dökülen bir çayın örtüye leke çıkarması mümkün değildir. Çiçek desenli plastik masa örtüsünün üzerine dökülen şeyi emme yerine itme gücü olduğu için, üzerine dökülen şey örtünün içine işlemek yerine örtünün üzerinde durmayı, belki kaymayı tercih etmektedir. Ancak bir bez yardımıyla dökülen şeyi kolaylıkla sildikten sonra, örtüyü olduğu gibi kullanmaya devam etmek mümkündür.
  • Çiçek desenli kaymaz masa örtüleri :Günümüzde masalar, birbirinden fakrlı maddelerden yapılmaktadır. Çiçek desenli kaymaz mutfak dolabı masa örtüleri, masa neyden yapılmış olursa olsun onu rahatlıkla tutma yeteneğine sahiptir. Masının üzerine serilen bu kaymaz masa örtüsü sayesinde, masayı silerken veyahut masanın üzerinde bir işlem yaparken örtünün kayması ve işimizi zorlaması engellenmiş olmaktadır. Özellikle son yıllarda her geçen gün çiçek desenli kaymaz masa örtüsüne olan talep artış göstermektedir. Gelen bu talebe bağlı olarak da çiçek desenli kaymaz masa örtüsü, müşteriye çeşit sunmaya başlamıştır. Desenli mutfak dolabı örtülerinin kimi kullanışlı kimisi ise şıktır. Bazı masa örtülerinde isi bu iki özelliği birden görmek mümkündür. Masa örtüleri evin neredeyse her köşesindeki masalarda kullanılmaktadır. Masanın bulunduğu odaya bağlı olarak, masanın üzerine bir örtü tecih edilmektedir. Genel olarak ise aslında bütün masa örtülerinin kendi içinde avantaj ve dezavantajları bulunduğunu söylemek mümkündür. Onlarca masa örtüsü modeli olmasına rağmen günümüzde en çok tercih edilen masa örtüsü modeli çiçek desenli olanlardır. Ancak kullanıcılar kendi beğeni ve ihtiyaçları doğrultusunda bu desenli masa örtülerinden birini masaları için tercih etmektedir.

Yorum gönder