×

Dekoratif Şamdan Modelleri

Dekoratif Şamdan Modelleri

Dekoratif Şamdan Modelleri

Salonunuza farklı bir hava katsın istiyorsanız kesinlikle dekoratif şamdan modelleri tercih etmelisiniz. Şamdanlar, masalar ve farklı ortamlar için vazgeçilmeyecek parçalardan bir tanesidir. Farklı model ve çeşitlerde bulabileceğiniz şamdanlarla oldukça güzel dekorasyonlar yaratabilirsiniz.

İç mekân dekorasyonunda vazgeçemeyeceğiniz parçalardan biri olacaktır. İç mekanlara oldukça sıcak ve samimi bir hava katacaktır. Yemek masalarında, sehpalarda ya şömine raflarında oldukça estetik duracaktır. Yer aldıkları her ortamda ihtişamlı bir hava yaratırlar ve herkesin dikkatini çekmeyi başaran parçalardır. Fakat iç mekânda tercih edilecek olan şamdanlar mekanının bütünlüğüne uygun olmalıdır. Aksi takdirde uyumsuz bir hava yaratacaktır.

Dekoratif Şamdan Modelleri

Vintage Sevenlere Daha Klasik ve İhtişamlı Şamdanlar

Vintage tasarımları seviyorsanız kesinlikle eski tipteki şamdanlar salonunuz için oldukça etkileyici bir parça olacaktır. Özellikle de salondaki eşyalarını daha klasikse buna uygun olan şamdanlardan yana seçim yapmalısınız. Daha modern şamdanlar ortamdaki klasik algısını tamamen yıkacak ve kötü gösterecektir. Gümüş, altın ya da bakır işlemesi olan şamdanlardan yana tercih yapmanız daha güzel olacaktır. Bu şamdanların içine beyaz ve uzun mumlar kullanarak çok hoş bir görüntü yaratabilirsiniz. Vintage tasarımlarda genellikle dört kollu olarak tercih edeceğiniz şamdanlar ortama daha çok yakışacaktır.

Modern Salonlara Modern Şamdanlar

Fakat oldukça modern bir salonunuz varsa, bakıldığı zaman o salon içinde yitip gitmeyecek bir şamdan modeli olması gerekiyor. Yani salonda ihtişamını hissettirecek bir şamdan olmalıdır. Bu tarz şamdanlar işlemeli ve cam şamdanlar olabilir. Şamdanların modeline göre içlerine çok şık mumlar yerleştirerek daha da güzel görünmesini sağlayabilirsiniz. Hatta şamdan kollarına yerleştireceğiniz mumları farklı renklerde de seçebilirsiniz. Kullanacağınız alanının uyumuna dikkat ettiğiniz sürece herhangi bir sıkıntı olmayacaktır.

Bütçenizi Gözden Geçirin

Şamdan modellerine baktığınız zaman kendinizi bakmaktan asla alıkoyamayacaksınız. Çünkü birbirinden özel ve güzel tasarımlar bulunuyor. Bu tasarımları evinizde kullanmak isterken bütçenize de uygun olup olmadığına bakmanız gerekiyor. Bazı şamdanlar ne kadar ihtişamlıysa aslında fiyatı da bir o kadar ihtişamlı olabilir. Şamdan almaya karar verdiğiniz zaman mutlaka bütçenizi gözden geçirin. Çünkü hiç hayal etmediğiniz fiyatlara sahip şamdanlara denk gelebilirsiniz.

Yorum gönder