×

Desenli Mutfak Dolabı Örtüleri

desenli mutfak dolabı örtüleri

Desenli Mutfak Dolabı Örtüleri

Mutfak dolabı çoğu ahşaptan yapılmış bir saklama ünitesidir. Mutfak dolabı konseptimizin olmadığı çağlarda tel dolaplar ve Terek kullanılmıştır. Malzeme ve görünüm olarak büyük değişimler geçirmiştir. Günümüzde mutfak dolapları MDF ve SUNTA olmak üzere iki ana malzeme ile üretilmektedir. Dolabın ana gövdesi melamin kaplı MDF veya SUNTA (MDF, sunta) olarak yapılmaktadır. Bu ana gövdeler standart ölçülerde veya isteğe bağlı olarak hazırlanabilmektedir. Aslında daha hafif ve sıkıştırmaya daha uygun yonga levha kullanmak doğrudur ama insanlar MDF’nin daha güçlü olduğunu düşündüğü için MDF kullanmakta ısrar etmektedirler. Dolayısıyla yapısı birbirinden farklı onlarca mutfak dolabı bulunmaktadır.

desenli mutfak dolabı örtüleri

Kişilerin zevkine göre onlarca farklı mutfak dolabı bulmak mümkündür. Bu dolapların rafları da kişilerin isteklerine göre değişiklik göstermektedir. Kimileri çok raf az dolap isterken kimileri ise çok raf az dolap istemektedir. Ancak bu rafları, dışarıdan gelen darbelere ve lekelere karşı korumak için ise mutfak dolabı örtüleri kullanılmaktadır. Bu örtüler de tıpkı mutfak dolabı modelleri gibi çeşit çeşittir. Rafa konulan tabağın, çatalın yani genel olarak herhangi bir mutfak aletinin rafa konulduğunda rafın yapısına zarar vermesini önlemek için kullanılan bu mutfak dolabı örtüleri de kendi aralarında modellere ayrılmaktadır. Son yıllarda en sık tercih edilen mutfak dolabı örtüsü modeli, kaygan olmayan mutfak dolabı örtüleridir.

  • Dantel mutfak dolabı örtüleri : Dantel, Anadolu kültürünün en temel yapı taşlarından biridir. Geçmişten günümüze kadar kültür aracılığıyla aktarılan dantel, günümüzde de birçok alanda kullanılmaktadır. Geçmişten beri kullanılan danteller, evin her köşesinde karşımıza çıkmaktadır. Son yıllarda kullanımı azalmasına rağmen hala bazı evlerde dantel işlemelerini görmek mümkündür. Bu danteller evin salonundan mutfağına kadar birçok odaya yayılmış durumdadır. Mutfakta, mutfak dolabı örtüsü olarak kullanılan danteller, hem Anadolu kültürünü yaşatmaya devam ediyor hem de mutfak dolabına ayrı bir hava katmayı başarıyorlar.
  • Desenli bez mutfak dolabı örtüleri : Günümüzde birçok mutfak dolabında bez mutfak dolabı örtüsü görmek mümkündür. Çeşitlilik bakımından zengin olması nedeniyle tercih edilen bez mutfak dolabı örtüleri, üzerine bir şey döküldüğünde veyahut kirlendiğinde kolayca yıkanıp, yeni gibi yeniden kullanılma olanağı sunduğu için, diğer desenli mutfak dolabı örtülerine kıyasla daha çok tercih edilmektedir.
  • Desenli plastik mutfak dolabı örtüleri : Kullanımı özellikle son yıllarda artış gösteren plastik desenli mutfak dolabı örtüleri, kullanıcılara büyük kolaylık sağlamaktadır. Diğer desenli mutfak dolabı örtülerine göre daha pratik olması bu örtünün sıklıkla tercih edilmesini sağlamaktadır. Üzerinde bir şey döküldüğünde onun bir bez yardımıyla kolaylıkla silinebiliyor olması bu örtü türünün en büyük avantajıdır.
  • Kaymaz mutfak dolabı örtüleri : Ahşaptan yapılan mutfak dolabı rafını, desenli kaymaz mutfak dolabı örtüleri rahatlıkla tutmaktadır. Üzerine konulan mutfak araç gereçlerini de sabit tutma özelliğine sahiptir. Bez mutfak dolabı örtüsünün, üzerindeki şeyi alırken herhangi bir kayma yapmıyor olması, bu örtü için büyük bir avantajdır. Özellikle son yıllarda her geçen gün kaymaz mutfak dolabı örtüsüne olan talep artış göstermektedir. Gelen bu talebe bağlı olarak da kaymaz mutfak dolabı örtüsü müşteriye çeşit sunmaya başlamıştır. Kendinden desenli onlarca plastik mutfak dolabı örtüsü bulmak mümkündür. Desenli  mutfak dolabı örtülerinin kimi kullanışlı kimisi ise şıktır. Bazı mutfak dolabı örtülerinde isi bu iki özelliği birden görmek mümkündür. Genel olarak ise aslında bütün desenli mutfak dolabı örtülerinin kendi içinde avantaj ve dezavantajları bulunduğunu söylemek mümkündür. Ancak kullanıcılar kendi beğeni ve ihtiyaçları doğrultusunda bu desenli mutfak dolabı örtülerini tercih etmektedir.

Yorum gönder