×

Dış Kapı Giriş Dekorasyonu

Dış kapı giriş dekorasyonu

Dış Kapı Giriş Dekorasyonu

Dış kapı giriş dekorasyonu dışarıdan gelen misafirleriniz açısından ve sizin kendinizi daha iyi hissetmeniz açısından aslında çok önemli bir dekorasyon çeşidi olarak karşımıza çıkmaktadır. İnsanlar bu alanı genel olarak çok fazla önemsemese bile burası evin giriş alanına açıldığı için buradaki etki diğer alanlara da yansıyacaktır. Bu yüzden burada modern ve iç açıcı bir dekorasyonun var olması evin atmosferini değiştirerek size daha iyi bir tasarım sunacaktır. Burada zaten çok az dikkat edilmesi gereken unsur olduğu için aslında buranın tasarlanması çok zor olmamaktadır. Bu yüzden bu kısımda kapı, varsa ayakkabılık ve diğer unsurların sahip olduğu nitelikler ön plana çıkmaktadır.

Dış kapı giriş dekorasyonu

Özellikle misafirler için önemli olan bu kapı girişi dekorasyonu farklı biçimlerde de karşımıza çıkabildiği gibi genel olarak tek düze bir tasarım hakimdir. Bu alanın dikkat çekici olması e huzur veren renklerden meydana gelmesi aslında misafirler için önem arz etmektedir. Bu kısıtlı alanda var olan dekorasyon modeli aslında evin diğer kısımlarına da yansıyacaktır ve henüz eve giriş yapılmadan karşılaşılan hava evin bölümlerinde de etkisini sürdürecektir. Bu açıdan bakıldığında bu alana gereken özenin gösterilmesi aslında diğer taraflardaki eksikliklerin göze çarpmamasına destek olacaktır.

Burada kapı üzerinde yer alan gelin çiçeği tarzındaki çiçeklerin oldukça şık olabileceği söylenebilir ancak dikkat edilmesi gereken şey bu çiçeklerin çok gösterişli ve ağır olmamasıdır. Daha çok baharda ortaya çıkan kırlardaki çiçeklerden oluşan bu süsler kapı girişi için farklı bir konsepte imza atacaktır. Beyaz ve yeşilin hakim olduğu bu çiçeklerde içeri girmeden önce huzurlu bir girişin sağlanması amaçlanarak ortaya kır bahçesindeymiş imajı verilebilir. Bunun yanı sıra eviniz yazlık bir evse deniz kabuklarından yapılmış süslerin de kapının dış kısmında yer alması oldukça hoş bir görüntü ortaya çıkarabilecektir. Bu açıdan bakıldığında evinizi hangi mevsimlerde kullandığınız da önem arz etmekte olup bu evlerin nasıl bir yapıda olduğu da diğer önemli bir husustur. Eğer eviniz müstakilse kendinize daha uygun bir botanik tarzdaki süsler kullanabilirsiniz ancak bir apartman dairesiyse bundan uzak durmanız ve daha sade eşyalar tercih etmenizde fayda vardır.

Eviniz bir apartmansa burada müstakil ve bahçeli bir evde yapabileceğiniz tarzları uygulamamak daha iyi olacaktır çünkü buranın havasına o tarz dekorasyonlar pek uygun kaçmaz. Ayrıca kapı renginiz de bu alanda önemli olup eğer kapınız kahverengiyse onun tonuna uygun krem renginde süsler tercih edebilirsiniz. Yeşil, zümrüt, açık turuncu, krem gibi aksesuarlar kahverengi  kapılar için uygun olmakla beraber siyah kapılar için ise beyaz uygun bir tercih olabilir.

Evin kapısının kenarında bitkiler bulundurmak oldukça hoş bir görüntü ortaya çıkarabilir. Ancak bunu yaparken kapının modeli ve nitelikleri çok önemli olup daha çok camlı kapıların bulunduğu evlerde kullanılması tercih edilmelidir.

Yorum gönder