×

Diş Kliniği Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Diş kliniği dekorasyonu

Diş Kliniği Dekorasyonu Nasıl Olmalıdır?

Diş kliniği dekorasyonu aslında biraz daha basit ve önemsiz gibi görünse de tam olarak öyle olmadığını söyleyelim. Çünkü insanlar diş kliniğine gitmekten oldukça korkuyor ve bunu azaltabilmek adına dekorasyonun da oldukça büyük bir önemi var. Diş kliniği dekorasyonunda en çok dikkat edilmesi gereken noktalardan biri de ferah ve sıradan bir klinik görüntüsünden uzak olmasıdır. Bu sayede ortamda olan o gergin havanın atılmasını sağlayabilirsiniz. Ama çok abartılı bir yerde olmamalı ne de olsa diş kliniği. Bunun yanı sıra oldukça steril bir ortam olması gerekiyor. Hijyenin oldukça önemli olduğu yerlerden biri de diş klinikleridir. Dekorasyon yapılacağı zaman kolay bir şekilde temizlenebiliyor olmasına dikkat edilmelidir.

Bir diş kliniğine gittiğiniz zaman gözünüze ilk çarpan şey reseptörler olacaktır. Bu alanın daha ferah olması ve karmaşık olmaması gerekiyor. Çalışanlar için de rahat bir alan olması gerekiyor ki hareket alanları hiçbir şekilde kısıtlanmasın. Bu sayede diş kliniğine gidecek olan hastalar daha az korkuya kapılacaklardır.

Diş kliniği dekorasyonu

Bekleme Salonları

Bekleme salonları hastaya klinik hissiyatı yaratmaması için önemli detaylardan biridir. Özellikle de bir diş kliniği ise insanların gerilmesini önlemek gerekiyor. Duvarların renginin daha huzur veren bir renk tercih edilmesi iyi bir seçim olacaktır. Aynı zamanda hastaların beklerken oturacağı koltukların da biraz rahat olmasına dikkat edilmesi gerekiyor. Koltukların da birbirine fazla yakın olmaması hastaların rahatlığı açısından iyi olacaktır. Bunun dışında duvarda bilgilendirici ve hoş görünen posterler tercih edilebilir. Çocukların da geleceği bir ortam olduğunu göz önünde bulundurursak oyalanması için birkaç dergi ya da ilgileneceği parçalar bulundurulabilir. Bekleme odalarına kesinlikle bitkiler koymak güzel bir fikir olacaktır. Bu sayede ortam daha ferah ve iç açıcı görünecektir.

Ayrıca bekleme salonlarının sürekli temiz olması gerekiyor. Özellikle de belli aralıklarla pencereyi açarak havalandırmak iyi olacaktır. Bu sayede ortamda herhangi bir kötü koku oluşmayacak ve gelen hastalar bu durumdan rahatsız olmayacaktır.

Diş Hekimi Ofisi

Diş hekiminin ofisi kesinlikle daha modern ve daha sade tarzda olmalıdır. Eski tarzda döşenen klinikler hastalarda bir panik havası yaratabilir. Aynı zamanda ofisin ruhunu yaratacak farklı parçalar bulundurmak oldukça hoş bir tercih olacaktır. Özellikle bu konuda tercihinizi bitkilerden yana kullanmalısınız. Diş hekimi odasında bulunan bütün malzemelerin oldukça kolay temizlenebilen malzemeler olması gerekiyor. Bu sayede ortamda oluşacak mikroplara geçit vermemiş olacaksınız. Oda içinde hem hastaların hem de hekimin kullanması adına bir dezenfektan bulundurmak gayet mantıklı bir seçim olacaktır.

Duvarların renginden tutun içinde bulunan malzemelerin modern ve uyumuna göre her detay oldukça önemlidir. Bu detaylar bir diş kliniğinin daha hoş görünmesine ve hastaların olumsuz düşüncelerden arınmasına yardımcı olacaktır.

Bunun dışında diş hekiminin diplomalarını duvara asması hastalara güven vermesi açısından önemlidir. Bu sayede akıllarda herhangi bir soru işareti kalmayacaktır. Diş kliniğine gelecek olan hastalar daha rahat ve güvenli bir diş hizmeti almış olacaklardır.

Yorum gönder