×

Duvar Kağıtları Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılmalıdır?

Duvar Kağıtları Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılmalıdır

Duvar Kağıtları Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılmalıdır?

Eviniz için ufak ayrıntılardan bir tanesi de duvar kâğıdı kullanmak olacaktır. Çünkü bu sayede ortamın havası ve enerjisi bir anda değişecektir. Duvar kağıtlarına bakıldığı zaman pek çok çeşidin olduğunu görebiliriz ve bu çeşitlilik içinde kendi zevkimize, tarzımıza uygun duvar kağıtları bulabiliriz. Piyasada oldukça fazla kalitede, renkte ve modelde duvar kâğıdı bulunduğu için fiyatları konusunda da değişkenli gösterecektir. Duvar kâğıdı seçerken ortamın havasına uygun bir şekilde olması gerekir. Yani odanızda ya da salonunuzda kullanacağınız mobilyalarla uyumsuz olacak bir duvar kâğıdı tercihi sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Bu yüzden öncelikle mobilyalarınızı gözden geçirin ve ona uygun bir duvar kâğıdı tercihinde bulunmayı deneyin.

Her zaman en pahalı olan duvar kâğıdı en iyi olacağı anlamına gelmiyor. Duvar kâğıdı seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri de kolay silinebilir ve temizlenebilir olmasıdır. Aksi takdirde duvar kağıdınızın daha çabuk yıpranmasına ve kötü görünmesine neden olacaktır. Bu yüzden seçeceğiniz duvar kağıdının kalitesini ve kolay silinebilir olmasını göz önünde bulundurun.

Alanın doğal ışık alıp almadığı ise oldukça önemli faktörlerden bir diğeridir. Bu yüzden seçeceğiniz duvar kâğıdı buna uygun olmalıdır. Duvar kağıtlarında dekorasyon fikirlerine bakacak olursak size birkaç öneride bulunabiliriz.

Duvar Kağıtları Ev Dekorasyonunda Nasıl Kullanılmalıdır

Taş Görünümlü Duvar Kağıtları

Duvarlarda görünecek olan bu taş görüntüsü gerçekten odaya inanılmaz bir hava katacaktır. Pek çok kişi tarafından ev dekorasyonunda taş görünümlü kağıtlar tercih ediliyor. Fakat bu tarz duvar kağıtları biraz daha maliyetli olacaktır. Bu şekilde olan duvar kağıtlarının farklı dokularda olan çeşitleri bulunur. Taş duvar kağıtları evinize daha sıcak ve derin bir algı katacaktır. Bu sayede taş döşeme işleminden daha az maliyetli olan bu işlemi duvarlarınıza uygulayabilirsiniz. Hatta taş duvar kağıtlarında farklı renk seçenekleri bulabileceğiniz için evinize en uygun olanı seçmeniz de daha kolay olacaktır.

Çiçek Desenli Duvar Kâğıdı

Çiçek desenli duvar kağıtları diğerlerine göre daha az sıklıkla tercih edilir. Çünkü ortamı biraz daha feminen gösterir. Çiçekli duvar kağıtları mutfak ve banyolarda daha sık olarak karşımıza çıkar. Bu tarz duvar kağıtları ile yapacağınız dekorasyonlar inanılmaz hoş görünecektir. Fakat çiçekli duvar kâğıdı kullanacağınız alanda mobilya seçiminizin de iyi olması gerekiyor. Yani daha sade mobilyalar seçerseniz gözünüz yorulmayacaktır ve eviniz daha modern görünecektir. Çiçekli duvar kağıtlarıyla karmaşık görünecek mobilyalar ortamı daha kasvetli bir hale sokacaktır. Bu yüzden bu tür ufak detaylara dikkat etmekte oldukça fayda olduğunu söyleyebiliriz.

Çizgili Duvar Kağıtları

Klasik bir tarzı olan kişiler için çizgili duvar kağıtları tercih edilebilecekler arasında başlarda yer alır. Bu tarz duvar kağıtlarını alçak bir tavan sahip olduğunuz evin duvarlarında dik bir şekilde kullanabilirsiniz. Bu sayede alanı daha geniş gösterecektir. Aynı zamanda seçeceğiniz kâğıdın kolay temizlenebilir olması da bir diğer önemli özelliklerden biri olacağı için çizgili duvar kâğıdı seçiminizi iyi yapın.

Yorum gönder