×

Duvar Rengine Karar Vermeden Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Duvar Rengine Karar Vermeden Önce Nelere Dikkat Edilmeli

Duvar Rengine Karar Vermeden Önce Nelere Dikkat Edilmeli?

Duvar Rengine Karar Vermeden Önce Nelere Dikkat Edilmeli? Hepimizin kendini güvende hissettiği, yorucu zamanların ardından varsam da şu günün stresini atsam dediğimiz, hiçbir mekanın yerini tutmadığı evlerimiz evet yazımızın konusu evlerimizi çok yakından ilgilendiriyor.. Çok sevdiğimiz evlerimizin odaları için boya seçimi yaparken neleri göz önünde bulundurmalıyız, gelin bir göz atalım.

Boyayacağınız odanın duvarları için renge karar vermeden evvel mutlaka bir renk kartelası (renk çemberi) elde edin, karteladaki renklerin mobilyalarınızla uyuma ve odayı nasıl göstereceğine göre seçmenizde fayda var.

Duvar Rengine Karar Vermeden Önce Nelere Dikkat Edilmeli

Eğer karanlık, gün ışığını az alan bir odayı boyayacaksanız tercih edeceğiniz renkler kesinlikle açık tonlar olmalıdır, kırık beyaz, kum beji, fildişi gibi.. Koyu renklerde ısrarcıysanız parlak veyahut canlı renkleri tercih etmenizde fayda var.  Tavan boyası söz konusu ise en joker renk olan beyazı önermekte sakınca görmüyoruz. Şayet boyayacağınız oda çocuk odası ise duvarlarda oluşabilecek kalem ve boya lekelerini göze alarak yine açık renkleri tercih etmeniz mantıklı olacaktır çünkü koyu renkler kullanıldığı takdirde sürekli silinmeden dolayı renkler eski canlılığını kaybedecek.

Son zamanlarda teknolojinin gelişmesi ile sanal alemden de ev boyasını seçmekte faydalanabilirsiniz. Mobil cihazlarınıza veya tabletinize indirebileceğiniz uygulamalar sayesinde seçtiğiniz rengin duvarınızda nasıl duracağını görmeniz mümkün.

Duvar rengi seçerken genel ruh halinizi de göz önünde bulundurmalı bu konuda titiz olmalısınız. Eğer çok renkli ve enerjik biriyseniz kesinlikle açık renklerde huzur ve pozitivite var. Koyu renkler bir süre sonra size kasvetli gelecek ve modunuzu düşürmeye kadar gidebilecektir.

Bir diğer önemli husus da boyayı aldığınız marka, katalogda çok canlı gördüğünüz bir mavi aldığınız marka sebebiyle duvarınızı boyadığınızda bir anda gri bir tona dönüşebilir, elbette böyle bir durumun doğuracağı sonuç hayal kırıklığıdır. Böyle durumları da tabii ki yardımcı malzemeler ile kurtarabilirsiniz veya çok açık ton kalan bir renkte iki kat boya sürmek de fayda gösterecektir.

Eğer ev dizaynında değişikliğe gitmeyi seven, çok sık mobilya değiştiren biriyseniz renklerinizi kesinlikle mobilyalarınızla sırıtmayacak nötr renklerden seçmelisiniz. Bütün odaları aynı renklere boyamak coğrafyamızda oldukça sık karşılaştığımız bir durum ancak biz her odanın bir karakteri olduğu kanaatindeyiz, karakteri dışında odanın taşıyıp taşıyamayacağı renkler de var bu sebepten ötürü her odaya uygun rengi bütçeniz el verdiğince seçebilirsiniz. Tabii ki boya seçimi yapıldıktan sonra ve duvarlar boyandıktan sonra boyaları güzel göstermek de sizin elinizde. Aksesuar ve bitkilerle evinize çok farklı bir hava katmanız mümkün.

Yorum gönder