×

Duvar Süsleme Fikirleri

duvar süsleme fikirleri

Duvar Süsleme Fikirleri

Evinde yada ofisinde kendi tasarımını konuşturmak isteyenler için duvar süslemeleri tam bir fırsat olacaktır. Mobilyalarınıza uygun tamamlayıcı duvar süsleme fikirleri bu yazımızda sizinle paylaşacağız.

Duvara Montelenen Bitki Süsleri

Çiçeklerinizle süslediğiniz balkonlarınız yada pencere kenarlarınız olduğunu biliyoruz, artık pencereleri değil duvarları süsleme vakti. Her mobilyaya uyan bu dekoratif amaçlı bitkiler dikey bir şekilde duvara monte edilerek tutulur. Duvara monte etme işi gözünüzde büyümesin sevdiğiniz bitkileri saksıları ile birlikte duvara asabilirsiniz. Canlı bitkilere duvarda bakamayacağınızı düşünüyorsanız kurutulmuş bitkiler ile de bu tasarımı gerçekleştirebilirsiniz. Kurutulmuş bir bitkiye saksı ihtiyacı da duyulmadığından bitkiyi istediğiniz uzunlukta ayarlayıp direkt olarak duvara yerleştirebilirsiniz.

duvar süsleme fikirleri

Çeyizlik Tabaklar

Çeyiziniz için aldığınız yemek tabaklarınız sandığınızda kimsenin görmediği bir yerde kapalı kalmasın. Yemek masanızın önünde boş bir duvar var ise bu tabakları değerlendirmek için fırsatınız da var demektir. Çeyizinizden çıkarttığınız irili ufaklı yemek takımınızı boş duvara yapıştırarak hem klasik hem de şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Hasır Sepetlerle Duvar Süslemeleri

Hasır sepetlere daha önce ekmeklerinizi koyduğunuzu biliyoruz, duvar süslemesinde kullanmak eşsiz olacaktır. Oldukça ucuza mal edebileceğiniz bu sepetleri mobilyalarınıza uygun renklerde boyayıp duvarınıza asabilirsiniz. Daha çok mutfak süslerinde kullanılması tercih edilen bu sepetler mutfak dolaplarının rengi ile boyanarak da kullanılabilir.

Takvim Yaprakları

Çalışma odanız veya iş yeriniz için tercih edebileceğiniz takvim süsleri hem kullanışlı hem de gösterişli olacaktır. Büyük boy takvim yapraklarından oluşan bu süs randevularınızı veya seyahatlerinizi takip etmenize de kolaylık sağlayacaktır.

Dünya Haritası Görseli

İyi bir gezginseniz duvarınıza asacağınız büyük boy dünya haritasında gezdiğiniz ülkeleri işaretleyebilir veya orada çekilen fotoğraflarınızı yapıştırabilirsiniz. Hiçbir şey yapmasanız bile duvara asacağınız büyük boy dünya haritası evin havasını değiştirmeye yetecektir.

Eski Bisiklet İle Duvar Süslemesi

Çocukluğunuzda size alınan ilk bisikletinizde ki anılarınızı unutmamanız için düşünülmüş bu fikir misafirlerinizin de oldukça ilgisini çekecektir. Artık kullanmadığınız bisikleti istediğiniz renkte boyayarak duvara monte edebilirsiniz. Evinize spor ve havalı bir görünüm verecektir.

Gitar

Sanırım duvara asacağımız her eşya birden süs eşyasına dönüşüyor ama biz yine de örnekler vermeye devam edelim. Gitarınızla eğlenceli vakit geçirdikten sonra kaldırıp görünmeyen bir yere koymaktansa boş bir duvara asmayı tercih edebilirsiniz. Farklı ve şık görünümlü olan gitar aleti bırakın mobilyalarınıza eşlik etsin.

Hoter Şapka

Hoter şapkaların tasarımı gerçekten 80’lerden fırlayan bir sanat eseri gibi, peki bu sanat eserini duvarda sergilemek nasıl olur?. Tek renk ile boyanmış duvarın üzerine renkli hoter şapkalarınızı yan yana yapıştırarak asabilirsiniz. Eğer duvarınız açık renkte boyanmış ise örme kahverengi hoter şapkaların duvarla uyumu muhteşem olacaktır.

Kitaplık

Kitap okumak sizi başka hayatlara taşıyacağı gibi eşsiz kapak tasarımlarıyla da duvarlarınızı süsleyebilir. Duvara monte edilen üç beş tane raflar ile yapacağınız bu tasarımı paletlerden de yapabilirsiniz. Örneğin parçalar halinde olan paletleri duvara asarak kendi tasarımınızı oluşturabilir kitaplarınızı bu paletlerin içerisine dizerek yaratıcı bir görsel şölen oluşturabilirsiniz.

Posterler

Beğendiğiniz sanatçının yada sevdiğiniz hayvanların resimlerini odanızın duvarlarınıza ayrı ayrı çerçeveler halinde asarak kendinize özel bir tasarım elde edebilirsiniz.

Akvaryum

Sessiz sakin kendi hayatlarını yaşayan balıklar evlerimizde de sessizliğini korusa da görselliği dillere destan olduğu aşikar. Duvara gömülen büyük akvaryumlar ise bu görselliği büyük boy yaşatıyor. Sevimli süs balıklarını dilediğiniz renk ve görünüşte alabilir akvaryumunuzu da bitkilerle süsleyerek balıklar için yuva hem de eviniz için aksesuar olarak kullanabilirsiniz.

Yorum gönder