×

Edge Dekorasyon Nedir?

edge dekorasyon

Edge Dekorasyon Nedir?

Bu dekorasyon tipi özellikle son yıllarda oldukça yaygın bir kullanım alanına sahip olup bunun yanında birçok evde kendini göstermeye başlamıştır. Bu dekorasyon çeşidinde göze çarpan aslında daha çok renkler olarak  karşımıza çıkar çünkü bu tarz evlerde artık sıradan renklerin aksine edge dekorasyona daha uygun olan renkler tercih edilmektedir. Örneğin zümrüt yeşili gibi renkler bu tarz evlerde çok fazla kullanılmakta ve dekorasyon açısından vazgeçilemeyen renk çeşitleri arasında yer almaktadır.  Daha çok mücevher tarzı bir dekorasyon tipi olmakla beraber evde bir botanik hava sezilmektedir. Bu botanik hava tabii ki bitkilerle desteklendiği için böyle olsa da aslında eşyaların ahşabı andıran yanından dolayı da göze çarpmaktadır. Daha çok etnik desenlerin yer aldığı bu dekorasyon tipinde ortamda bütünlük ve farklılık bir arada yer aldığı için oldukça farklı bir dekorasyon tipi olarak karşımıza çıkmaktadır. Ayrıca bu edge dekorasyon oldukça şık bir görünüm elde edilmesini sağlamakta ve bu sayede evdeki havada bir farklılık görülmeye devam edilmektedir.

edge dekorasyon

Edge dekorasyon örnekleri arasında petrol mavisi bir duvar ve hasırdan yapılmış koltukların yanında siyah beyaz çizgili halılar gibi farklı desen ve renkteki eşyaların bir arada yer alması söz konusudur. Bunların yanında duvarlarda tabak desenlerini andıran süs eşyalarının var olması ve genel olarak bahçe katı imajı verilen hasır mobilyaların kullanılması göze çarpan detaylar arasındadır. Bunun yanı sıra ahşap mobilyalar da çok fazla kullanılmakla beraber farklı süs eşyaları da bu dekorasyon tipinin içinde yer alan bazı önemli eşyalar olarak karşımıza çıkmaktadır. Genel olarak beyaz kapıların tercih edildiği bu dekorasyon tipinde ayrıca camdan sehpa ve vitrinlerin yer aldığı da görülmektedir. Tavanı oldukça gösterişli bir şekilde karşımıza çıkaran bu dekorasyon tipinde halılarda etnik desenlerin göze çarpması da muhtemel olmaktadır.

Bu dekorasyon tipinde aslında koltuklar her ne kadar hasırdan tercih edilebilse de genel anlamda koyu renkler hakim olmaktadır. Yani diğer dekorasyon tiplerindeki gibi klasik beyaz ve krem renginin tüm evi kaplaması mümkün değildir. Burada koyu kahve rengi, siyah gibi tonlar tercih edilir ve bu sayede evin daha farklı bir görünümde yer alması sağlanır. Ancak evde iç karartan bir hava hakim değildir çünkü genel olarak duvarlar açık renklidir. Her eşya koyu olmadığı gibi genel anlamda koyu renklerin hakimiyeti görülür. Örneğin siyahtan yapılmış bir kapı varsa duvarlar beyazdır ve var olan süs eşyalarında siyahlık hakimdir. Araya açık renklerin serpiştirildiği bu dekorasyon tipinde büyük ve gösterişli eşyaların varlığı mevcuttur. Minimallikten ziyade büyük eşyalar göze batar evin bu şekilde modern görüntüsü daha da artar. Bu dekorasyon tipinde dozu ayarlamak çok önemlidir ve var olan uyumun dışına mümkün olduğu kadar çıkmamak gerekecektir.

Yorum gönder