×

En Farklı Yatak Odaları Nasıl Dekore Edilir?

En Farklı Yatak Odaları Nasıl Dekore Edilir

En Farklı Yatak Odaları Nasıl Dekore Edilir?

Evin en önemli kısımlarından biri yatak odasıdır. Günün tüm yorgunluğunu üzerimizden atmak ve ertesi güne dinç bir şekilde başlayabilmek için güzel bir uyku çekmek gerekmektedir. Güzel bir uyku içinse hem güzel bir yatak hem de güzel bir yatak odası gerekmektedir. Bu sebeplerden ötürü yatak odasının dekorasyonuna da önem vermek gerekmektedir. Günümüzde birbirinden farklı yatak odası dekore etme yolları bulunmaktadır. Saldırı odasında yatakta yatarken yatağın üzerine pencere koymayın. Perdeler ne kadar kalın olursa olsun, güneş doğduğunda gözlerinize ışık girecek ve sizi uyandıracaktır. Benzer şekilde, yağmurlu bir gecede yıldırım sizi uyandırır. Odanın bir tarafında bir pencere varsa, en iyisi onu yatağın başına taşımaktır. Isıtıcı göbeği ve ısıtıcı genellikle pencere önüne yerleştirildiği için yatağın konumu da bu açıdan doğrudur. Başka bir deyişle, herhangi bir kalorifer peteği ve ısıtıcı başucuna ulaşmamalıdır. Gece uyurken üşürseniz, ısıtıcıyı ayaklarınızın yakınına koyabilirsiniz. Başucu masasını yatağın yanına koymalısınız. Zaten bu genel kullanımdır. Başucu lambaları da aynı şekilde komodin üzerine yerleştirilmeli ve yatağı rahatsız etmeden açılıp kapanacak şekilde yerleştirmelisiniz. Ayrıca gün içindeki kullanım sayısına göre tuvalet masası veya banyo aynasını odaya yerleştirebilirsiniz. Yani sabahın erken saatlerinde daha çok kullanırsanız güneşe bakmasını sağlayabilirsiniz.

En Farklı Yatak Odaları Nasıl Dekore Edilir

Yatak odası için mobilya tercih edilirken alçak mobilyalara öncelik verilmesi gerekmektedir. Yüksek yatak ve yüksek mobilyalar, mobilya dekorasyonu ile tavan arasındaki mesafeyi kısaltarak oda çok daha alçak görünmektedir. Bu mesafeyi ne kadar çok açarsanız, o kadar fazla alan elde edersiniz. Beyaz duvar boyası her zaman mükemmel alan yenileme aracıdır. Bu nedenden ötürü diğer odalara göre daha küçük bir yatak odası duvarı için bir renk seçmek istediğinizde, her zaman riske atmadan zarif bir beyaz ton seçebilirsiniz. Tek bir beyaz kullanmak istemiyorsanız ve dekorasyon tarzınıza bağlı olarak sıkıcı bulacaksınız, o zaman farklı tonlarda beyaz ve nötr tonlar kullanabilir ve birbirine yakın olabilirsiniz. Günümüzde çoğu yatak odası oldukça küçük bir alana sahiptir. Dolayısıyla burada yapılacak olan dekorasyon işleminde bu da göz önünde bulundurulmalıdır. Yatay olarak gerilmiş desenler ve çizgiler, özellikle odanın dar tarafında kullanıldığında darlık hissini vurgular. Daha geniş yatay çizgilerle bir yüzey gösterme işlevine sahip olmalarına rağmen, özellikle odanın duvarlarına gelince, üzerine odak noktasını çekeceği için yaratma etkisinin yine de tam tersi riski vardır. Bunun yerine, dikey çizgiler veya dikey olarak uzanan desenler, odanın tavanını daha yüksek gösterecek ve genişlikten ziyade odanın yüksekliğini görsel olarak vurgulayacak ve böylece odanın daha geniş görünmesini sağlayacaktır. Köşegen çizgiler ve desenler görsel olarak da iyi sonuç verecektir çünkü uzak köşeler arasındaki uzun mesafeyi vurgulayacaktır.

Oldukça düzenli olması gereken yatak odalarına, paspas ve komidin gibi şeyler koyarak odanın havasını değiştirmek de mümkündür. Ancak konulacak olan bu şeylerin tarzı ne kadar farklı olursa oda o kadar farklı olacaktır. Bunların yanı sıra, odada kullanılacak olan ayna ve tablolar da odaya daha da farklı bir hava katacaktır. Günümüzde birbirinden farklı onlarca ayna modeli bulunmaktadır. Yatak odasına seçilecek olan bu büyük ve ilginç aynalar oldukça farklı bir hava yaratan şeylerdir. Aynanın yanı sıra, yatak odası için hazırlanmış büyük tablolar da yatak odasına oldukça ilginç bir hava katabilirler. Yatak odasının en temel eşyası olan yataklar için ise seçilecek olan yatak örtüleri ve nevresim de odanın havasını değiştirecektir. Yatak odasının aydınlatma sistemi de ne kadar farklı olursa oda da o kadar farklı olabilir. Günümüzde onlarca farklı avize çeşidi bulunmaktadır. Yatak odası için seçilecek olan büyük ve farklı, klasik olmayan bir tarzda tasarlanmış olan avizeler de yatak odasının havasını kolaylıkla değiştirebilir. Görüldüğü gibi, yatak odasını dekore ederken kullanılacak onlarca farklı fikir vardır. Bunların her biri tek başına bile etkiliyken hepsinin bir arada kullanılması, mükemmel sonuçlar elde edilmesini sağlamaktadır.

Yorum gönder