×

En İyi Oturma Odası Modelleri

En İyi Oturma Odası Modelleri

En İyi Oturma Odası Modelleri

Evlerimizde temel ihtiyaçlarımızı karşıladığımız alanları saymazsak, bütüne baktığımızda genel olarak hemen hemen bütün vaktimizi oturma odalarında göstermeyi alışkanlık haline getirmiş bulunuyoruz. Evin diğer alanları bu noktada daha çok yeme, içme ve uyuma gibi gereksinimlerimizin karşılandığı önemli detaylar olsa da aslında bütün bu yapılan işlerin sonunda üstümüzdeki yorgunluğu atabilmemiz için oturma odaları bizler için önemli bir yaşam alanı oluyor. Yalnız bu yorgunluğun rahat bir şekilde atılabilmesi için de oturma odalarının oldukça konforlu olması gerekir. Oturma odaları yalnızca bizler için olmamakla birlikte, misafirlerimizi de ağırlayacağımız yer olduklarından dolayı bir hayli de göze hitap etmesi önem arz eder. Her ne kadar önemli olsalar bile sonuçta oturma odaları bizim evimizin bir parçası olduklarından dolayı bu alanları istediğimiz gibi dekore etmek de yine bizlere düşüyor. Bin bir renk ve modelin üretildiği oturma odası gruplarından en beğendiğimizi ve bütçemize en uygun olanı tercih edebiliriz. Bu durum yine de konu ve dekor hakkında bilgi alamayacağımız anlamına gelmiyor. O yüzden bilgilenmemiz adına konuyla ilgili bazı uç noktalar vardır. En İyi Oturma Odası Modelleri;

En İyi Oturma Odası Modelleri

  1. Kendinize Bir Odak Noktası Seçin

Bilhassa büyük alanlı oturma odalarında eşyaların dizaynı çok önemli bir noktadır. Diyelim ki odanın içinde bir şömine var ve bu şöminenin yalnız kalmaması için bazı dolap ve aksesuarlar ile destek verebiliriz. Oturma odası grubunu da aksesuar ve şöminenin içinde olacak şekilde konumlandırırsak dekorunuz oldukça iyi ve samimi görünecektir.

  1. Oturma Grubu Tercihi

Büyük bir oturma grubu kullanılmasa bile en azından tek bir kanepenin kullanılması dahi çok önemlidir. Çünkü koltuksuz oturma odası düşünülemez. Koltuklar odanın aslında ana merkezleridir. Çünkü bizler onlara göre diğer aksesuarları seçeriz. Bundan dolayı da doğru modeli seçmek mühim bir adımdır. İçinde yaşadığımız bu çağda koltuk takımlarını dilersek mağazalardan ya da internet sitelerinden seçebilmemiz mümkündür. Bu tercihi hangi yönde kullanacağımız ve modelin nasıl olacağını belirlememiz ile ilgili bazı önemli detaylar vardır. İşte bunlardan bazıları;

  • Satın alacağımız bu koltuklarda kaç kişi yer alacak? Kendi evimizi bizler daha iyi biliriz ve bundan dolayı da aile fertlerinin dışında evimize ne kadar yoğunlukta misafir geliyor? Üstelik aldığımız bu takımlar hangi amaçla ve nasıl kullanılacak? (uyumak, oturma, yemek yemek…) Bunların yanı sıra bu koltuklar bizim için modelleri açısından mı önem arz ediyor, yoksa görünüşleri o kadar da önemli değil çünkü rahatlık her şeyden önce gelir mantığı mı ön plana çıkıyor? Evimizde yatılı konuk alabileceğimiz yeterli boş oda var mı? Çünkü yok ise açılabilir yataklı koltuklar satın almak bizim işimizi kolaylaştıracaktır. Bir de eğer çocuklu bir aile iseniz, pratik temizlenebilir takımlar seçmeniz bu noktada önemli olacaktır. Tüm bu önemli detayları hallettikten sonra sıra odanın renk uyumuna nasıl uyum sağlayacağı kısmına geliyor.
  1. Satın Alacağımız Koltukların Renkleri Nasıl Olmalı?

Yaşadığımız evde herhalde renklerin en ahenkli olması gerekli olan alan oturma odası oluyor. İlk önce odanın duvar rengine daha sonra da parke ve perde rengine bakmanız ve ona göre bir renk seçmeniz gerekiyor. Bu nokta önemli kabul edilen en birinci kural oda içinde en fazla 6 rengin dışına çakmamak oluyor. Yani kısacası birbiriyle uyumlu ve az sayıda renklerin olması görünüşün iyi olması açısından şarttır. Aksi takdirde bir renk cümbüşüne katlanmak zorunda kalabilirsiniz.

  1. Doğru Işık Açısı Nasıl Olmalı?

Evi yıkıp yeniden bir ev yapamayacağımızdan dolayı var olan ışık açısını değiştirmemiz mümkün değildir. Ancak bazı yapay ışıklarla daha iyi bir görünüme destek verebiliriz. Işık saçan aksesuarları her ne kadar dekorları açısından tercih etsek de aslında ortama ne kadar aydınlık kattıkları da oldukça önemlidir.

  1. Televizyon

Oturma odalarının asıl vazgeçilmezi olan şey televizyondur. Eski çağlardaki büyük tüplü televizyonların aksine günümüzde modern görünümlü ve iyi gösteren televizyonlar alıcılarıyla buluşuyor. Televizyonların oda içinde yer kaplamamaları adına insanlar duvarlara monte etmeyi tercih ediyor. Ayrıca bir önemli detay da kablolarının görünmemesi ve dekoru bozmamasıdır. Bunun için de düzgün bir şekilde monte etmek ve kablolarını saklamak önemlidir.

Yorum gönder