×

Televizyon Ünitesi Nedir ?

televizyon ünitesi

Televizyon Ünitesi Nedir ?

Televizyon ünitelerinin kullanım alanları aslında çok da eskiye dayanmaz.  Son yıllarda büyük LCD televizyonların piyasaya sürülmesi ile birlikte üretilmeye başlanan ev mobilyalarıdır. Yıllar geçtikçe farklı farklı televizyon üniteleri piyasaya sürülmüştür. Aslında ev mobilyası olmasının yanı sıra, salon tasarımına bambaşka bir akım getirmişlerdir. Geçmişte televizyon ünitesi olarak vitrinler kullanılırdı. Vitrinler televizyonlarla birlikte kullanıldığında aşırı kalabalık ve karışık bir manzara ortaya çıkardı. Bunun sebebi ise, bardak, fincan, çiçek ve diğer süs eşyalarının hepsinin eski usullere göre vitrinlerde muhafaza edilmesidir. Televizyonların yapısı da şimdiki gibi ince değildi. Tüplü televizyonlar çok yaygındı, bu nedenle aşırı büyük oldukları için de bazen vitrinlere bile sığmazdı. Böyle olduğunda ise, televizyonların altına bir sehpa konulurdu. Özellikle camlı televizyon sehpaları oldukça ön plandaydı.

Yakın çağda teknoloji mükemmel bir seviyeye ulaştı ve plazma televizyonlar icat edildi. Bu televizyonlar ilk çıktığında çoğunlukla duvara monte edildiler. Fakat kısa bir zaman sonra duvardaki televizyonlar, özellikle dekorasyon düşkünlerinin çokta hoşuna gitmemeye başladı. Ayrıca televizyon duvara monte edildiğinde, etrafındaki  aparatları muhafaza etme konusunda sıkıntılar yaşandı.  Tasarımcılar ve mobilyacılar bu soruna televizyon üniteleri ile çözüm buldular. Onlarca farklı şekilde üretilen televizyon üniteleri , salonlara hem modernlik hem de şıklık getirdi.

televizyon ünitesi

Televizyon Ünitesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Televizyon ünitesi seçerken dikkat etmeniz gereken en önemli ölçüt, salon büyüklüdür. Salonunuzun büyüklüğüne göre bir televizyon ünitesi tercih etmeli ve  ünitenin salon takımına hakim renklerden çok alakasız olmamasına dikkat etmelisiniz.

En Çok Sevilen Televizyon Ünitesi Modelleri

Televizyon üniteleri çok çeşitli seçeneklerle karşımıza çıkar. Bazıları önü açık dolap tarzında olurken, bazıları ise sehpa tarzında olabilir. Sehpa tarzı olan ünitelerde, televizyonlar duvara da sabitlenebilir. Bazen de evin imkan verme durumuna göre televizyonlar duvara gömülü bir bölmenin içine de sabitlenir. Altına televizyondan bağımsız bir sehpa ve  duvarlara sehpayla uyumlu raflar yerleştirilir.

Dolap Tarzı Televizyon Üniteleri

Şık olsa da, ünite türlerinin en büyük, karmaşık ve hazneli olan türüdür. Çeşitli rafları, çekmeceleri ve kapaklı dolap bölmeleri ile karşımıza çıkar. Bu tür, televizyon üniteleri ilk çıkan modellerden biridir. Büyük ve çok yer kapladıkları için küçük oturma odalarında tercih edilmemesi gerekir. Genellikle, büyük salon ve oturma odalarında kullanıma uygundur. Küçük odalarda kullanıldıklarında ciddi bir alan ayrılması gerekir, ki odaya da gereksiz bir kalabalık yaratır.

Sehpa Tarzı Televizyon Üniteleri

Bu tarz televizyon üniteleri çok çeşitli seçeneklerle karşımıza çıkar. Örneğin, sehpanın üzerine televizyon doğrudan yerleştirilebileceği gibi, sehpanın az yukarısında duvara da monte edilebilir. Genelde televizyon çevresinde yer alan DVD, CD player gibi cihazları ve küçük ev aksesuarlarını muhafaza etmek için yeterli bir alandır.

Tek başına televizyon ünitesi için sade olduğunu düşünenler, televizyonun kenarlarına duvara monte edilebilen küçük raflar serpiştirerek minik değişikler yaratabilirler. Bu sonradan eklenen raflar, televizyonun  tek bir tarafında olabileceği gibi aynı anda hem sağına, hem soluna ve hem de üzerinde olabilir.

Duvara Monte Edilen Televizyon Üniteleri

Büyük televizyon ünitesi yada sehpalara alternatif olarak yeni yeni ortaya çıkan bu tarz dekorasyoncuların dikkatini  çekmeye başlamıştır. Bu modellerde , televizyonun alt, sağ ve sol kısımlarında duvara monte edilen raflar yer alır. Bu tarz ünitelerde raflara yüklenmemek için  televizyon genellikle duvara monte edilir. Göz zevkinize göre ise rafların büyüklüğünü, şeklini ve monte edeceğiniz yeri kendiniz belirleyebilirsiniz. Bu

Yorum gönder