×

Kız Genç Odası Dekorasyonu

Kız genç odası

Kız Genç Odası Dekorasyonu

Kız genç odası tasarlanırken şık mobilyalarla beraber spor tarzın da birleşmesine özen gösterilmelidir. Tabii ki bu konuda kişinin kendi tercihleri de ön planda olmakla beraber genel görüş itibariyle şıklığın hakim olduğu bir tarz benimsenmektedir. Prenses havasının hakim olduğu genç kız odalarında bazı kişiler sade görünüm istediği için daha farklı bir konsept tasarlamak mümkün olacaktır. Genç kız odaları dizayn edilirken diğer odalarda da söz konusu olduğu gibi odanın boyutu çok önemli olup mobilyalar bu boyuta göre farklılık gösterecektir. Çünkü eğer oda çok küçükse özellikle yatak ve gardırobun ebatları bu odaya çok büyük olmayacak şekilde seçilmelidir. Aksi halde odada adım atılacak bir alan kalmaz ve sıkışık bir görüntü ortaya çıkarak hareket edilmesi zorlaşır. Bu yüzden odanın boyutuna dikkat edilerek eşya seçiminin tamamlanması gerekmektedir. Bu yüzden dikkat edilmesi gereken hususların başında odanın ebatlarına uygun mobilya ve aksesuar seçimi olacaktır aksi halde odadan alan tasarrufu sağlanmaz. Bu alanın daha verimli bir şekilde kullanılması ve bu odada geçirilen zamanın rahat bir şekilde tamamlanması açısından mobilyalar ve oda boyutu uyumlu olacak bir şekilde tercih edilmelidir.

Kız genç odası

Genç kız odalarında kişi daha prenses tarzı odalardan hoşlanıyorsa buna uygun mobilyalar seçmesi gerekecektir. Eğer oda büyükse çift kişilik bir yatak ve odada genel olarak bir beyazlığın hakim olması istenilen prenses tarzının yansıması açısından fayda sağlayacaktır. Krem, pudra, açık pembe, beyaz gibi renklerin özellikle genç kız odalarında çok fazla tercih edilmesi genellikle asilliğin ve şıklığın hakim olması açısından önemlidir. Bu tarz odalarda bu tondaki renkler ortamın daha ferah ve daha şık olarak görülmesine neden olacaktır. Bu yüzden kişi eğer çok canlı ve göz alıcı renklerden hoşlanmıyorsa bu tarz renklerin hakim olduğu bir oda tasarlayarak kendi zevkine uygun bir genç kız odası dekorasyonu yağlamış olacaktır.

Bu odalarda şık bir boydan aynanın var olması da iyi olacaktır çünkü eğer duvarsa asılı bir ayna yoksa ayakta duran aynalar genç kız odalarında farklı bir havanın oluşması için uygundur. Daha çok asil ve modern bir görüntü elde edilmesi açısından beyaz çerçeveli bir aynanın var olması uygun şekilliyse çok iyi bir seçenektir. Bunun yanında seçilen gardırobu beyaz ya da krem renginde olursa odanın daha temiz durması ve uyumun sağlanması açısından oldukça önem arz etmektedir.

Kişi eğer daha canlı ve bohem tarzı odadan hoşlanıyorsa buna uygun yeşil, mor, pembe gibi canlı renklerin tercih edilmesi de bir diğer seçenektir. Burada kişinin kendi tercihleri çok önemli olup eğer bohemliğin hakim olduğu bir oda yaratılacaksa burada daha çok ahşap eşyaların kullanılması uygun olacaktır. Kargaşa ve uyumun bir bütün haline getirilmesi gereken bu odalarda renkli aksesuarların yanında daha sade eşyalar tercih edilebilmektedir.

Yorum gönder