×

Geniş Ofis Dekorasyonları

Geniş Ofis Dekorasyonları

Geniş Ofis Dekorasyonları

Ofis Dekorasyonları Nasıl Yapılmalı?

Ofisler çalışma hayatında olmazsa olmaz olan ortamlardır. Bütün işlerin koordinasyonları bu ortamda yapılır. İş hayatında yapılan her iş burada yürütüldüğü için iç mekânın tasarımının ve dekorasyonunda çalışanları rahatlatacak ve motive edecek şekilde olmalıdır.

Ofislerde yapılan dekorasyonlar ev dekorasyonlarına göre daha çok emek ve daha çok zaman harcanması gereken dekorasyonlardır. Çok özen gösterilmelidir. Evde istediğimiz gibi dekorasyon yapılırken ofiste işler bu kadar basit ilerlememektedir. Daha uğraştırıcı ve ince detayları olan bir iştir. Ofis için yapılacak olan dekorasyon çalışanları ve onların motivasyonunu çok yakından ilgilendirir. Bu nedenle dikkat dağıtmayacak ve karmaşık bir yapıya sahip olmayan dekorasyon fikirleri oluşturulup uygulanmalıdır. Buna göre bakıldığı zaman kullanılan ofisin inceden inceye ölçümleri yapılmalı ve dekorda kullanılacak olan mobilyalar ona göre tercih edilmelidir. Bu mobilyalar seçilirken gelişen teknolojide göz önünde bulundurulmalıdır.

Geniş Ofis Dekorasyonları

Eşya seçimi bittikten sonra ofise uygun bir düzen verilmeli ve bir yerleştirme planı oluşturulmalıdır. Böylece ofis her daim düzenli ve yerli yerinde görünecektir. Bu düzen sayesinde temizliğe de dikkat edilecektir.

Mobilyalar haricinde ofiste kullanılacak olan diğer aksesuarlara karar verilmeli ve onlar da düzenli bir şekilde ofisteki yerini almalıdır. Böylece ofis yerleşimi tamamlanmış olur. Bu düzen çalışma saatleri içinde ofisteki çalışanları motive etmeli ve verimli çalışma konusunda onlara yardımcı olmalı ve iç açıcı olmalıdır. Verimli bir ofis dekorasyonu yapılmak isteniyorsa karmaşadan uzak sade bir düzen oluşturmak faydalı bir fikir olacaktır.

Bu dekorasyon iyi bir aydınlatma mekanizması ile tamamlanarak düzen içinde bir bütünlük yakalanmalıdır. En ideal aydınlatma sistemi tercih edilmelidir. Yeterli ışık sağlandığında çalışma verimliliği çalışanlar için daha fazla olacaktır. Ayrıca çalışma masaları için de bireysel aydınlatma mekanizmaları olmalıdır. Bu sayede kişiden kişiye de farklılık gösterebilecek olan ışık sorununu da ortadan kaldırmış olursunuz.

Tavandan masaya doğru uzanmış olan led ışık olarak düşünecek olursak daha kaliteli bir çalışma ortamı oluşmuş olur diyebiliriz. Aynı zamanda her masada özel küçük çalışma lambaları olduğunda da ışık sorunu çözülmüş ve ortam çalışanlar için daha verimli bir çalışma ortamı haline gelmiş olacaktır.

Duvarlarda yapılmış olan çalışmalarda ofis ortamları için oldukça önemlidir. Duvar kağıtları yardımı ile duvarlarda açık renkler kullanılarak ferah ve rahatlatıcı bir ortam oluşturulabilir. Nötr renklerin yanına renkli mobilyalar kullanılırsa ofisin çok ciddi bir havaya bürünmesinin önüne geçilmiş olur. Ofis küçük ise açık renkler tercih edilmelidir çünkü açık renkler ofisi olduğundan daha geniş ve ferah göstermekte yardımcı olan bir unsurdur. Bu sayede ofis kasvetli ve dar görünmemiş olur. Çalışanların motivasyonunu düşürmez ve onlara verimli olarak çalışabilecekleri bir ortam hazırlamada oldukça başarılı bir etken olarak karşımıza çıkar.

Renk tonlarına çok dikkat edilmelidir. Renkler insanları boğacak derecede parlak ya da soluk olmamalıdır. İçeride çok fazla bir renk karmaşası olmamalıdır. Göz yoran ve aşırı dikkat çeken renk ve mobilyalar yer almamalıdır. Bu sayede çalışanların dikkati dağılmamış olur ve olası bir karmaşanın ve enerji düşüklüğünün önüne geçilmiş olur. Ofislerde sade ve şık bir dekorasyon ve düzen tercih edilmelidir. Fazla şatafata ya da gereksiz eşyaya gerek yoktur.

Ofisin duvarından yerlerine, koltuklarından sandalyelerine, masalarından ışıklandırma sistemlerine kadar olan her şey belli bir düzen ve uyum içinde olmalıdır. Bu sayede aranan uyum ve bütünlük sağlanmış olur. Ofis dekore etmek her açıdan düşünülmesi ve her ihtimal göz önünde bulundurularak yapılması gereken bir iştir. Ofis personelinden, temizlik görevlisine kadar olan bütün çalışanların rahatı ve kolaylığı düşünülmeli ve tercih edilen her şey ona göre şekil almalıdır.

Yorum gönder