×

Giyim Odaları

Giyim Odaları

Giyim Odaları

Giyinmek de tıpkı diğer ihtiyaçlarımız kadar gereklidir. Hava koşulları sürekli olarak değişir, bu sebeple mevsimlere göre farklı giysiler giymek zorunda kalırız. Hava koşullarının dışında, fiziksel olarak da yıldan yılda değişiriz. Kilo alıp verme, büyüme gibi durumlar nedeniyle kıyafetlerimizde mecburi değişiklikler yapmak zorunda kalırız. Mevcut fiziksel durumumuza göre yeni kıyafetler satın alırız. Bu zorunlu değişimler dışında, insanlar modaya uygun giyinmek istedikleri için de giyim tarzlarını değiştirirler. Her yıl yeni trendler ortaya çıkar ve bu trendlere göre yepyeni kıyafetler piyasaya sürülür. Özellikle moda düşkünleri ise bu yeniliklere karşı kayıtsız kalamazlar ve ortaya büyük bir elbise yığını çıkar. Bu yığını normal gardıroplarda muhafaza etmek de insanlar için günden güne daha da zorlaşır. Çünkü söz konusu giyim olduğunda  bu sadece giysilerden oluşmaz, ayakkabılar, takılar, şapkalar ve diğer birçok aksesuarda buna dahildir. Tüm bu karmaşadan kurtulmanın yolu ise giysi odasıdır. Ne kadar büyük gardırop kullanırsanız kullanın, giyim kuşam için kullandıklarınızın tümünü yalnızca bir dolaba sığdırmak bazen mümkün olmayabilir. Artık insanlar aradıklarına  kolayca ulaşabilmek, eşyalarını temiz bir şekilde muhafaza edebilmek için giysi odaları kullanmayı tercih etmekteler.

Giyim Odaları

Kullanışlı Giysi Odalarının Özellikleri

·         Giysi odalarının sahip olması gereken öncelikli şey planlı olmasıdır. Dolaplar ve çekmeceler planlı ise giysi odanızın büyüklüğü çok da önemli değildir.

·         Mümkünse giysi odasındaki dolaplar duvara gömülü olmalıdır. Bu şekilde giysi odası daha verimli kullanılabilir.

·         Giysi odalarına genellikle yatak odasından giriş yapılır. Ama evinde fazladan odası bulunanlar yatak odasından bağımsız giysi odası da yapabilirler.

Giysi Odası Dekorasyon Önerileri

Boşlukları Verimli Kullanın : Giysi odanızda ki alanları öldürmeyin. Boş yerlere küçük raflar ve çekmeceler yerleştirerek alanı ufak tefek eşyalarınızı muhafaza etmek için kullanabilirsiniz.

Raylı Dolap Kapağı Tercih Edin : Küçük bir giyinme odanız varsa yana açılan dolap kapakları alandaki hareketinizi kısıtlayabilir. Dolabınızın kapakları raylı olduğunda giyinme odanıza küçük tabure yada koltukları da rahatça koyabilirsiniz.

Ayna : Aynalar giysi odalarının olmazsa olmaz parçalarındandır. Giysi odanız küçükse eğer, aynalı giysi dolabı tercih etmelisiniz. Ama alan sorununuz yoksa tek parça ayaklı boy aynası da kullanabilirsiniz. Alternatif olarak takılarınızı da kolay muhafaza etmek için yine boydan takı dolabı tarzında aynalar da kullanabilirsiniz.

Işıklandırma : Kendinizi iyi hissetmeniz ve elbiselerinizin rengini olduğundan farklı yansıtmaması açısından ışıklandırma büyük önem arz eder. Giysi odanızda  gün ışığı havası verecek ampuller ve birkaç köşe noktadan da spor ışığı kullanmalısınız. Spot ışıkları tepeden değil boy hizasındaki noktalardan olmalıdır.

Paravan : Evinizde giysi odası yapmak için boş alanınız yoksa boş yere kaygılanmayın. Biraz geniş bir yatak odanız varsa eğer odanızın bir kısmını giydi odası yapabilirsiniz. Yatak odanıza hiç gardırop koymadan camdan, bambudan yada dilediğiniz yapı malzemesinden  sürgülü paravan yaparak küçük bir bölme yapabilirsiniz. Bu bölmeyi ayarladıktan sonra asıl iş içerisindeki dolapların tasarlanmasıdır. İçerideki tüm gereksiz boşlukları değerlendirmelisiniz. Tavanla dolap arasında bile boşluk kalsa o kısımlara şeffaf kutular koyarak içesine daha az kullandığınız eşyalarınızdan yerleştirebilirsiniz. Örneğin, kışsa yazlık ayakkabılarınızı, yazsa kışlık ayakkabılarınızı koyabilirsiniz.

Çatı Katı : Evinizde ya da evinizin üst katında eğimli bir odanız varsa eğer, burayı tavan yapısının eğimine uygun dolaplar tasarlayarak kullanabilirsiniz. Tavanın en yüksek kısmından tut, en alçak kısmına kadar dolap yaptırın. Alçakta kalan kısımları ise ayakkabıları yada çantaları muhafaza etmek için kullanabilirsiniz.

Yorum gönder