×

Grenli Boya İle Yapabileceğiniz Dekorasyon Önerileri

Grenli Boya İle Yapabileceğiniz Dekorasyon Önerileri

Grenli Boya İle Yapabileceğiniz Dekorasyon Önerileri

Gren, kelime olarak Sinema salonlarında ve fotoğrafçılıkta, kristal görünümlü gümüş tuzu parçacıkları hassas tabakanın jelatinine gömülerek bir görüntü oluşturan anlamına gelir. Grenli ise yan yana dizilmiş küçük parçacıklardan veya bunun gibi bir şeyden oluşan bir şey anlamını karşılamaktadır. Grenli dış cephe boyası ise sıva görüntüsü veren dekoratif bir üründür. Bu çalışmaya aynı zamanda doku oluşturan bir madde olarak ifade edilebilen doku boyası da denir. Grenli boya, binanın dekorasyonunu kolaylaştırır. Grenli boya denilen boya türü aslında dokulu boya ile aynıdır. “Efekt boya” terimi zaman zaman bu tür boyalar için kullanılır ve toplum da bunu farklı şekillerde telaffuz eder. Granül boya, özellikle dış cephe boyası projelerinde yüksek kaliteli bir boya türü olarak bilinir. Grenli veya grenli boyanın bazı özellikleri şunlardır: Üzerindeki kirleri yağmur suyu ile temizleme özelliğine sahiptir, su bazlı bir boyadır, mat bir görünüme sahiptir,  dekoratif ve şık bir görünüme sahiptir, granül boya genellikle tek katta uygulanır iki kat uygularsanız iki kat arasında 12 saat beklemeniz ve ikinci katın inceltilmesi gerekir. Yüksek kaliteli dış cephe boyası istiyorsanız granül boyayı tercih edebilirsiniz. Çünkü granül boya su direnci çok iyi olan bir boyadır. Yağmur suyunun çarptığı yüzeyi ıslatmadan akıp gitmesini sağlar. Nem geçirgenliğine sahiptir ve yapının nefes almasını sağlar. Kalınlığı ve deseni ile yüzeydeki kusurları tamamen ortadan kaldırabilir. Granül kaplamalar hiçbir hava koşulundan kolayca etkilenmez ve renkleri solmaz, çatlamaz veya kabarmaz. Su bazlı olduğu için keskin kokusu yoktur ve insan sağlığına zarar vermez. Çevre ve hava şartlarına dayanıklı bir kaplamadır. Grenli Boya İle Yapabileceğiniz Dekorasyon Önerileri;

Grenli Boya İle Yapabileceğiniz Dekorasyon Önerileri

Granül ve ağsı kaplamalar kafe ve ofis gibi yerlerde popüler hale geldi. İtalyan boyası ile karıştırılsa da uygulamada farklıdır. Dış cephe boyası veya dekoratif boyası ile ev dekorasyonunuzu zenginleştirebilecek bu boyanın toplumda yeri olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Eviniz büyükse granül boya kullanmak size fayda sağlayacaktır. Büyük bir evde sizi endişesiz kılarken, aynı zamanda şık bir tarza sahip olmak için mobilya seçiminizi evinizi güzelleştirecektir. Ayrıca granül boya evinize farklı bir görünüm kazandırır. Dış işlerinize şık ve dekoratif bir hava katar. Granül dış cephe boyası dekoratif bir uygulamadır ve istenilen görünümü elde etmek için iyi bir seçimdir. Çoğunlukla ise dış dekorasyon alanında kullanılmaktadır. Kaba dış cephe boyası yüzeydeki tozu, kiri ve yağı yağmur suyu ile temizleyebilir. Enfes fonksiyonlara sahip dış cephe boyasını tercih ettiğiniz için pişman olmayacaksınız. Dış dünyayı görebilen herkesi etkileyeceksiniz.

Grenli boya kullanılırken ise dikkat edilmesi gereken bazı şeyler vardır. Cephesi yapılacak bina daha eski ise sıva içindeki çatlakların onarılması ve beklenen dekorasyonun yapılması gerekir. Sıva ve boya söküldükten sonra bu alanlara dış cephede macun sürülmelidir. Yüzeyin kuru olduğundan emin olduktan sonra macunla doldurulmuş çatlak alanı düzeltmek için zımpara kağıdı kullanılmalıdır. Daha sonra tozlu ve yağlı yüzeyleri temizlemek için basınçlı su kullanılmalıdır. Boyanın tozlu ve yağlı yüzeye sabitlenmesi kolay olmadığı için hazırlanan boyadan istenilen verim alınamamaktadır. Gerekli sıva tadilatından sonra, son kaplamanın verimliliğini artırmak ve uzun süreli sorunsuz dayanıklılık sağlamak için astar işlemine ihtiyaç vardır. Grenli boya ile var olan evin dış cephesi orjinal bir görüntüye kavuşturulabilir. Düz bir boyanın aksine pürüzlü ve kendinden desenli gibi duran bu boya türü, günümüzde birçok evin dış cephesinde kullanılmaktadır. Mat ve parlak boya seçeneğiyle karşımıza çıkan grenli boyalar, özellikle yazlık evler için vazgeçilmez bir malzemedir. Yazlığın duvarını grenli boya ile boyadıktan sonra evin harika bir görünüme kavuştuğunu görmek mümkündür. Tamamen kişinin isteği ve beğenisine göre seçilen bu grenli boyların birden çok deseni vardır. Müşteriye sunulan bu onlarca seçeneğin ortak paydası ise güzel bir dış çephenin elde ediliyor olmasıdır.

Yorum gönder