×

Gri Rengin Dekorasyonda Uyumu

Gri Rengin Dekorasyonda Uyumu

Gri Rengin Dekorasyonda Uyumu

İnsanlar gri rengi geçmiş zamanlarda ne eşyalarında ne de kıyafetlerinde çok sık tercih etmiyorlardı. Günümüzde ise gri rengi bizim hayatımızın hemen hemen her alanında kullanılır oldu. Gri her ne kadar tercih edilen renklerden birisi olsa da onun da tabi ki bir uyum içinde kullanılması gerekiyor. Eğer bu rengi yerinde ve düzgün bir şekilde kullanırsanız oldukça sıcak bir ahenk elde edersiniz. Kültürel yönden bu renk buhranı ifade etse de, buna karşın aslında bu buhrandan çok daha fazla unsuru kendinde bulundurur. Mesela doğuda gri rengi bilgeliğin simgesi anlamlarını taşıyor. Bizler de gri rengini konu edinecek olursak gri, siyah ve beyaz arasında bulunan bir renk tonudur. Gri rengi türlü tonları olan bir renktir. Bunlardan bazıları; inci grisi, kumru gri, Fransız keteni grisi, boz kahverengi ve antrasittir. Gri Rengin Dekorasyonda Uyumu;

Gri Rengin Dekorasyonda Uyumu

Gri Yatak Odaları

Her ne kadar soğuk renkler arasında bulunsa da gri, aslında onu yatak odanızda tercih ederseniz daha huzurlu bir şekilde uyku sağlayacağınızı görürsünüz. Ayrıca bu rengin bazı tonlarını da bebek odalarında tercih edebilirsiniz.

Gri Oturma Odaları

Bu rengi eğer oturma odanızda kullanmak istiyorsanız, grinin en açık tonunu kullanmanızı ve onu da pastel bir renkle kombine etmenizi öneriyoruz. Mesela günümüzde çok fazla tercih edilen renk kombineleri şu şekildedir;

  • Antrasit duvarlar
  • Açık gri renkte olan bir koltuk kullanıldığı zaman odadaki en açık renk ürün bu olmalıdır.
  • Beraberinde pastel renkte aksesuarlar kullanılmalıdır. Örneğin pembe rengi bu alanda işinizi görecektir.

Gri Çalışma Odaları

Daha uzun ve oldukça iyi bir çalışma şekli sağlamak adına gri rengini fuşya, kırmızı ve sarı renk tonlarıyla kombine etmenizi öneriyoruz.

Gri Renk Koltuklarla Diğer Renklerin Uyumu

Gri- Kırmızı

Gri koltuk alan insanların ilk tercihleri onlara uyum sağlayabilecek kırmızı renkli diğer dekor ürünleri oluyor. Mesela bu tür gri renkli koltuk takımlarında kırmızı yastıklar tercih ederseniz o soğuk havayı anında kırmış olur ve ortamı yumuşatmış olursunuz.

Gri- Sarı

Sarı rengi gri kombinasyonunda kolay olduğundan dolayı en çok tercih edilen bir renk olabilir. Üstelik sarıyı istediğiniz kadar abartabilirsiniz. Çünkü griyle uyum sağladığından dolayı hiçbir şekilde gözünüzü yormaz. Aksine aşırı sıcak ve güzel bir ortam oluşturur.

Gri- Mavi ve Turkuaz

Bu üç rengi bir arada kullandığınız zaman yüksek enerjili bir ortam yaratmış olacaksınız. Ayrıca bu renkleri evinizin hemen hemen her alanında kullanabilirsiniz. Yalnız burada en püf nokta bütün bu renklerin eşit miktarda kullanılmamasıdır.

Gri- Turuncu

Gri koltuk takımlarının tercih edildiği bir yerde o soğuk görüntüyü yumuşatmak için turuncu renkli aksesuarlar tercih edilmesi doğru bir seçenek olacaktır.

Gri- Mor

Gri koltukların kullanıldığı bir ortamı havalı yapmak için moru tercih etmek çok doğru bir tercih olacaktır. Ayrıca aralara çok küçük siyah, beyaz ve kırmızı aksesuarlar serpiştirirseniz bu durum odanızı nirvanaya ulaştıracaktır.

Gri- Pembe

Gri mobilyalarda pembeyi tercih ederseniz çok masum ve hoş bir görünüm elde edersiniz. Griyle pembenin uyumu odanıza sıcak bir uyum sağlayacaktır.

Gri- Siyah

Bu iki rengin kullanımı sonucu her ne kadar boğucu bir ortam düşünülmesinin aksine çok havalı ve modern bir alan oluşturabilirsiniz. Gri koltuklarda ufak detaylı siyah aksesuarlar kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır.

Gri- Kahverengi

Bahsi geçen bu iki renk de negatif renkler arasında yer alıyor. Lakin buna karşın ikisini aynı ortamda kullanmak mümkündür. Ancak bu konuda çok dikkatli olmak gerekiyor.

Yorum gönder