×

Hâkî Rengi Salon Dekorasyonları

Hâkî Rengi Salon Dekorasyonları

Hâkî Rengi Salon Dekorasyonları

Dekorasyonda hâkî rengi kesinlikle çok güçlü ve rahatlatıcı özelliğe sahip bir renktir. Yeşilin gücü yaşamı ve doğayı simgeler. Salon dekorasyonlarında da bu rengi kullanarak ortamınızı oldukça keyifli bir hale dönüştürebilirsiniz. Hâkî rengini sevenler için bu rengi salon dekorasyonunda nasıl kullanacağını anlatan bir yazı hazırladık sizlere. Hâkî rengi salon dekorasyonları çekici olduğu kadar da samimidir. Oturma salonlarında özellikle tercih edilebilecek bir renk olması gerçekten ortamın havasını değiştirmeye yetecektir. Salonlarınızı bu renkle dekore etmek istiyorsanız hâkî yeşilini kullanarak oldukça güzel işler ortaya koyabilirsiniz.

Hâkî Rengi Salon Dekorasyonları

Hâkî Yeşili ile Salon Dekorasyonunda Neler Yapılabilir?

Hâkî yeşili rengini kullanmaya duvarlardan başlayabilirsiniz. Salonunuzun bir duvarını hâkî yeşiline boyayarak oldukça dikkat çekici bir ortam yaratabilirsiniz. Bu renge uygun olarak seçeceğiniz eşyalarla birlikte salonun havası eskisinden daha dikkat çekici olacaktır.

Hâkî yeşili rengini, eşya seçimlerinizde bile tercih edebilirsiniz. Ama kullandığınız eşyanın odak noktası olacağını unutmayın. Hâkî renginde bir berjer seçerek oturma odasına farklı bir yenilik getirebilirsiniz. Diğer koltuklarınızın rengi ise hâkî rengini tamamlayacak tonlardan başka bir renk olmalıdır. Bu sayede kontrast yaratarak oldukça iyi bir uyum yakalayacaksınız. Hatta koltukların hâkî yeşili renginde olmasının yanı sıra kadife kumaştan yana seçim yapmanız bu rengi daha iyi bir şekilde ortaya çıkaracaktır.

Aksesuar kullanımında ise altın rengi aksesuarlarla, hâkî yeşili rengi eşyaları bir arada farklı şekillerde kullanabilirsiniz. Hâkî yeşiline gidecek olan en iyi renk altın ya da gümüş detaylar olacaktır. Kullanacağınız bu renkteki objeler ise salonunuzu oldukça şık ve lüks gösterecektir.

Bu rengi salonda halı modelinizin içindeki desenlerde de tercih edebilirsiniz. Bu renkte bir halıya uygun daha açık tonlu koltuklar ortamı ferah gösterecektir. Ya da seçeceğiniz koltuk takımı açık renkte olursa mutlaka fon perdelerinizi hâkî renginde seçmeyi deneyin. Fon perdelerinizin altına seçeceğiniz beyaz tül perdelerle birlikte salonunuzda hâkî yeşilinin ihtişamını göreceksiniz.

Hâkî renginde bulunan deri koltuklar ise daha rahat ve şık bir salon görünümü yaratacaktır. Deri koltuklarda hâkî rengi kesinlikle oldukça çarpıcı duracaktır. Bu rengi denenememeniz için hiçbir olumsuz neden yok. Sadece biraz cesur olmalısınız ve hâkî yeşilini salonunuzda kullanmayı göze almalısınız.

Hâkî rengi öyle bir renk ki pek çok şekilde değerlendirebilirsiniz. Ama yanlış bir tasarımda kullandığınız zaman salonunuzu oldukça kötü gösterebilecek bir renktir. Çünkü hâkî rengini her renkle uydurmak pek mümkün değildir. Bu yüzden kullandığınız tonlarla olan uyumuna çok dikkat etmelisiniz.

Yorum gönder