×

Ikea Antre Dekorasyonu

Ikea Antre Dekorasyonu

Ikea Antre Dekorasyonu

Evin giriş kısmının dekorasyonu birçok insanın çok fazla önem vermediği bir alan olsa da aslında evdeki atmosferin tamamen değişmesini sağlayan bir alandır. Bu yüzden bu mekanın nasıl dizayn edildiği ve nasıl bir dekorasyon fikriyle ortay çıktığı oldukça önem arz etmektedir. Bu alanın dekorasyonu gerçekleştirilirken dikkat edilmesi gereken noktalardan bir tanesi bu kısmın büyük mü küçük mü olduğudur. Çünkü eğer bu alan çok büyükse ona uygun eşyaların seçilmesi gerekecektir ancak çok küçükse de fazla büyük eşyaların yer alması uygun olmayacaktır. Bu yüzden eşyaların ve kullanılan malzemelerin niteliği kadar bu alanın nasıl nitelikteki eşyalara müsait olduğu da çok önemli bir konudur.

Ikea Antre Dekorasyonu

İkea mobilya dizaynına dikkat edildiğinde bu alanda farklı içeriklerin yer aldığı göze çarpmaktadır çünkü bu alan kişilerin farklı zevkleriyle alakalı olup herkes bu alanı belirli bir kritere göre ortaya çıkarmamaktadır. Evin bu alanında bazı kişiler daha şık mobilyalar tercih ederken bazıları da daha sade olması açısından gösterişsiz mobilyalar satın almaktadır. Bazı insanlar buranın evin giriş kısmı olmasından ötürü çok kalabalık olmasını istememekte ve burada ağır eşyaların yer almasını uygun bulmamaktadır. Bu açıdan dikkat edildiğinde koyu eşyaların yanı sıra burayı bembeyaz bir hale dönüştürenler de son yıllarda çok karşımıza çıkmaktadır.

İkea modelleri incelendiğinde bu alanı bembeyaz bir şekilde görmek mümkün olacaktır çünkü özellikle son yıllarda evin giriş kısmının beyaz ağırlıkta renklerde tercih edilmesi son derece yaygındır. Bunun yanında bu alanda beyaz gömme dolapların yanı sıra raf tarzı eşyaların da kullanılabileceğine dikkat  çekilmektedir. Bu alana ayrıca şifonyerler  ayrı bir hava katacak ve evin daha zarif bir görünüme kavuşmasına neden olacaktır. Tabii ki  bu konuda şifonyerlerin özellikleri çok önemli olup özellikle ikea bu konuda modern görünümlere sahip şifonyerler tercih etmiştir. Bu şekilde bakıldığında ortaya daha zarif ve kullanışlı bir alanın meydana gelmesi mümkün olmuştur.

Gömme dolap tarzı dolapların boydan boya kaplanmasının yanı sıra daha alt kısımlarda bulunup duvarın üst kısmına da uyumlu renkte tabloların asılması hoş bir kombinasyon sağlayacaktır. Bu şekilde beyaz ve ince dolapların üzerinde yer alan yine beyaz hakimiyetinin olduğu tabloların yer alması oldukça şık bir dekorasyon olarak karşımıza çıkacaktır. Bunun yanında palto tarzı eşyaların görünüm açısından rahatsız etmeyecek bir şekilde açık şekilde asılması da mümkün olabilmektedir. Bunun için modern ve farklı askılıklar düşünülerek antre alanı dekoratif bir biçime kavuşmuştur.

Burada kullanılan aynalar şifonyer ya da o tarz bir dolabın üzerinde yer alan yuvarlak ya da dikdörtgen şeklindeki aynalardan oluşmaktadır. Kişinin tercihine göre bu aynalar küçük olduğu için beğenilmezse boydan aynalar da yine şifonyerin yan kısmında hoş bir ayrıntı olarak bulunabilecektir. Bu açıdan da ayna özellikle giriş kısmında yer alırsa kullanım açısından daha rahat olacağı kesindir.

Yorum gönder