×

Klipin Tavan Nedir?

Klipin tavan

Klipin Tavan Nedir?

Teknolojinin ilerlemesiyle mekanların iç dekorasyonlarında birçok yeni materyaller kullanılmaya başlanmıştır. Bunlardan birisi de tavanları  güzelleştirmek  amacıyla asma tavan kullanılmaya başlanmasıdır. Asma tavanın kullanılması yaşamımızda bize sağladığı fayda ve avantaj ile iç mekân tasarımında da önemli bir yere sahip olmuştur. Asma tavanların da bir çok çeşidi vardır. Bunlar; Alçıpan, led ışık yahut metal asma tavandır ve günümüzde  büyük bir ilgi görmüştür. Metal asma tavanın çeşitlerinden birisi olan Klipin tavan, tavandaki göze hoş gelmeyen yerlerin de saklanmasına yardımcı olur.

Klipin tavan orijinal tavanın veya yapısal tavanın altına yapılan ikinci bir tavandır. Kurulan bu sistemler sayesinde tavandaki yüksekliği azaltılmış olunup bununla birlikte ortam akustikliğini de geliştirebilmek için daha emici malzemeler de eklenebilir. Kullanılan panellerin daha hafif ve ince olmasından dolayı daha az yer kaplaması nakliye maliyetinin  düşük olmasını sağlar. Klipin tavan kurulmadan önce fabrikada monte edilerek sahada harcanacak işçilik süresini de azaltmıştır. Bağımsız hızlı söküm özelliği de sunmakla birlikte tavan arasına  müdahale edebilme imkânı ve  tavan boşluğuna da hızlıca ve kolayca erişebilmemizi de yardımcı olur.  Kurulan klipin tavan kurulduktan sonra dahi esnek kalabilir. Böylelikle yeni kurulumlar yaparken yahut bakım çalışması yaparken harcanılan çaba azalarak işler kolaylaşır. Görsel alanın geniş gösterilmesi amaçlanıyorsa ise tavan tasarımının doğru belirlenmesi de gerekir.

Klipin tavan

Klipin Tavanın Özellikleri Ve Faydaları:

☆Zahmetsiz temizliği olup kolayca temizlenir.

☆Çevre dostu olup geri dönüştürülebilir.

☆Güçlü ısı ve ses yalıtımına sahiptir.

☆En zor koşullarda yüksek yangına karşı dayanıklılık oranı maksimum oranda tutabilme özelliğine sahip olarak tasarlanmıştır.

☆Düz ve geniş desenlerden oluşup geniş standart kare ve dikdörtgen gibi panel yelpazesi olup kapsamlı çevre seçeneklerine sahiptir.

☆Güçlü modül ve Kavrama sıkı benzersiz kırpma sistemine sahiptir.

Klipin Tavanın Çeşitleri Nelerdir Ve Nerelerde Kullanılır ?

Klipin tavanı yaparken alüminyum yada galvanize çelik kullanılır. Klipin tavan, sarkmalı ve oturmalı asma tavanlara nazaran daha güzel ve sade bir görünüme sahiptir. Üniversitelerde, bankalarda, hastahanelerde, spor salonlarında, davet alanları, otellerde, ofislerde, alışveriş merkezleri, sanayi kuruluşları gibi yerlerde klipin asma tavan sistemleri kullanılır. Endüstriyel işletmelerinin  binalarında da  bütçeye uygun olması ve alanın tasarruflu şekilde kullanılması için klipin tavan kullanılır. Klipin tavan hastahanelerde çokça kullanılır ve bunun başlıca sebebi ise içerdiği malzemelerin tavanda bakteri oluşumunu engellemesidir. Yüksek neme sahip bir yerde klipin tavan kullanılması daha uygundur, bunun başlıca sebebi ise klipin tavanın neme karşı dayanıklılığının güçlü olmasıdır. Normal nem oranına sahip bir alanda ise çelikten yapılmış klipin kullanılabilir. Görsel alanı da daha geniş gösterebilmek amacıyla klipin asma tavan da kullanılabilir. Geçmiş zamanlarda asma tavan sistemi dekoratif amaçlarla kullanılmakta iken günümüzde ise artık ihtiyaca göre insan ihtiyacına yönelik ısı ve ses yalıtım sisteminde  kullanılmaya başlanmıştır. Klipin metal asma tavanın yapımında içine koyulan İzocam sayesinde sıcaklık mekanın içinde tutulabilir hale gelmiştir. Bundan dolayı ısı konusunda problemli olan yerlerde metal asma tavan kullanılarak ideal ısı seviyesi yakalanmış olur.

Yorum gönder