×

Koltuk Takımı Renkleri İçin Öneriler

Koltuk Takımı Renkleri İçin Öneriler

Koltuk Takımı Renkleri İçin Öneriler

Satın alacağımız mobilyaları uzun süre kullanacağımızı göz önünde bulundurursak hem kalitesine hem de kullanışlı olmasına dikkat etmemiz gerekiyor. Bunun yanı sıra mobilya renkleri de oldukça önemli. Salonun alanına göre mobilya seçerken seçeceğimiz renkler de birbiriyle oldukça uyumlu olursa daha hoş görünecektir. Koltuk takımı alırken renk faktörü modelinden sonra karşımıza çıkan ikinci seçenek olabiliyor. Koltuk Takımı Renkleri İçin Öneriler;

Koltuk Takımı Renkleri İçin Öneriler

Koltuk Takımı Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli

  • Koltuk takımı baktığınız zamana tek renk olması için kendinizi sınırlamayın. Farklı renklerle bir arada farklı bir uyum yakalamanız mümkün olacaktır. Mesela koltuğun biri yeşil olurken diğeri gri tonlarda olabilir. Bu sayede farklı bir hava katacaksınız oturma alanınıza.
  • Renk seçimi yaparken sevdiğiniz renkleri öncelik olarak yazın. Bu renkler dışındaki renklere de olumsuz bakmak yerine görüp nasıl duracağını hayal edebilirsiniz.
  • Duvarların rengi, koltuk takımı seçerken de oldukça önemlidir. Çünkü duvar rengiyle uyumsuz olan koltuk takımı rengi odanızı daha kasvetli bir hale dönüştürebilir. İkisini de göz önünde bulundurarak uygun bir seçim yapmayı düşünün.
  • Bütünüyle düşünmeniz her zaman işinizi kolaylaştıracaktır. Mağazada beğendiğiniz koltuk takımını alıp eve yerleştirdiğinizde pişman olabilirsiniz. Bunun için evinizi bütün olarak gözden geçirin ve ona uygun bir koltuk takımı bakın.
  • Koltuk takımı seçerken modeli önemli olduğu kadar kolay temizlenebiliyor olması da oldukça önemli bir faktördür. Üzerine bir şey döküldüğü zaman eğer leke bırakabilecek bir kumaşa sahipse bu sizi oldukça sıkıntıya sokacaktır. Bunun yerine daha pratik şekilde temizlenebilen koltuk takımlarına göz atın.
  • Ufak notlar almayı ihmal etmeyin. Özellikle de koltuk takımı alırken salonunuzun genişliği burada belirleyici bir faktör olabilir. Bu noktalara dikkat ederek koltuk takımı almanız daha ideal bir seçim olacaktır.

Koltuk takımı seçerken nelere dikkat edeceğinizi biliyorsanız renk konusunda yapacağınız seçimler ise biraz da sizin zevkinize kalmış durumda. Bunun için yılın trend renklerini incelemenizde fayda var. 2020 yılı için antrasit gri ve mürdüm renkleri oldukça popüler olmuş durumda. Bu renkleri bir arada kullanarak daha iyi bir uyum yakalayabilir ve salonun havasını değiştirebilirsiniz. Bunun dışında gri ile hardal sarısı renginin bir aradaki uyumu da gerçekten şahane bir seçenek olabilir.

Mavinin tonları koltuk takımlarında tercih edilebilecek güzel renk seçeneklerinden birisi olabilir. Özellikle salonunuz küçükse daha koyu renklerden kaçının. Çünkü daha basık ve küçük göstermenize sebep olacaktır. Bunun yerine evi daha ferah göstermek için açık renk tonlarını koyu renk tonlarıyla karışık olarak bir arada kullanabilirsiniz.

Soft renkler alanı her zaman daha güzel gösterecektir. Mesela tarçın rengi koltuk takımları son zamanlarda tercih edilen favori renklerden biri olmuştur. Bunun yanı sıra koltuk takımının birini krem rengi seçip diğerini yeşil tonlarında tercih edebilirsiniz. Ya da iki koltuk takımını aynı renk seçerek berjerlerin rengini daha farklı seçip bir arada harika bir uyum yakalayabilirsiniz.

Yorum gönder